zadržani splav
Pozdravljeni!
5.8. sem imela v 18. tednu nosečnosti redni pregled pri svoji ginekologinji. Na UZ je ugotovila, da plodu ne bije srček in me je poslala v bolnišnico, kjer so me še enkrat pregledali in potrdili to, kar je ugotovila že moja ginekologinja. Takoj so me sprejeli na oddelek, kjer so mi povedali, da je plod odmrl že v 14 t 6 d. Odločili so se za medikamentozen splav s tabletko. Na oddelku sem naprej dobila eno tableto, ki sem jo popila z vodo. 7.8. zjutraj sem dobila 4 tablete v nožnico in nato 4-krat po 2 tableti, ki sem jih popila z vodo. šele po zadnjih dveh se je začel splav. splavila sem 8.8., od petih zjutraj. po pregledu z UZ, je ginekolog ugotovil, da se je vse lepo sčistilo in da ni potrebna abrazija. Teče že 5 teden po splavu, krvavitev je še prisotna. Zanima me, kdaj naj bi krvavitev ponehala? Ali je mogoče to že menstruacija? Če ni, kdaj jo lahko pričakujem? Kdaj lahko znova zanosim (po koliko menstruacijah)?ž
Hvala za odgovor!
Pikapolonca
Spoštovani,
kakšne vrste krvavitev se dogaja pri vas seveda težko ugibam. Lahko bi bila med drugim tudi M. Če se krvavitev ni ustavila od splava dalje, bi vseeno bilo primerno še vsaj 1x preveriti pri ginekologu, kako in kaj. Sicer pa se po splavu v 2. trimesečju priporoča odlog nove nosečnosti za 2 do 3 cikluse.
Po splavu je bila krvavitev dokaj močna, nato pa se je po dveh tednih spremenila v rjav izcedek in že skoraj ponehala. Izcedek se je nato zopet spremenil v močnejšo krvavitev. Bolečin ne občuti, tudi nima povišane temperature. Mogoče pa je res M. Kaj pa če zanosim že prej? Po prvem ali drugem ciklusu?
Hvala za odgovor in lep pozdrav!
če narava dovoli nosečnost, boste pač noseči. malce višje je sicer tveganje za spontani splav ali za nizek sedež posteljice, v veliki večini primerih pa gre vse normalno brez zapletov.
Zdravo,
Bi vas pa prosila za en nasvet/mnenje..18.10 sem bila na ultrazvoku in je bil viden utrip (6tednov in 4 dni), (ivf prenos bl sem imela 17.9, zarodek star 5 dni). Danes sem bila na ginekoloskem pregledu, noseca naj bi 9 tednov in 4 dni, vendar pri plodu ni bilo zaznati vec srcnega utripa, uktrazvok je naredila celo 2x. velikost je ustrezala 7 tednom in 1 dnevu. Ginekologinja mi je dala napotnico za medikametozno prekinitev nosecnosti. Jutri se bom narocila. Koliko se mudi, ali je zame nevarno, glede na to da se 14 dni ne razvija vec? Predvidevam da upanja vec ni:(.
Okoli 7 tedna sem obcutila vec mocnih spikov, da sem se med hojo morala ustaviti, tiste dni sem po vec ur dnevo prehodila po mestu na dopustu, ali je to krivo?
Kaksne so sanse za ponovno zanositev? Imam 40 let, to je bil moj 2 ivf poskus.
hvala ze vnaprej..
Spoštovani,
karkoli ste kdajkoli začutili ali počeli, nič od tega nima zveze z odmrtjem ploda. S prekinitvijo nosečnosti se tudi nič ne mudi. Če je jasno, da ni utripov, je sicer vsak dan odlašanja samo izguba časa, ampak pri tako majhni nosečnosti se vam osebno zaradi odlašanja ne bo nič zgodilo. Vsaj ne v nekaj dneh zagotovo. Glede nadaljnjih možnosti zanositve pa težko ugibam. Načeloma samo vaša starost sama ni ovira, dokler imate še kolikor toliko aktivne jajčnike.
No, tolikšen AMH daje kar ugodno napoved za prihodnje.