Najdi forum

Rabim en nasvet… Doma na balkonu bi rada gojila razne zacimbe od mete, rozmarina, bazilike, petersilja… Kje bi lahko dobila semena in ali mi bo to v lonckih uspelo?

Po mojem je najboljše, da kupiš sadike na tržnici. Bazliko kupim spomladi in jo imam potem celo poletje v lončku. Tudi za rožmarin vem, da se dobi. Je trajnica, prezimiš ga pa kot npr. pelargonije – na kakem hodniku, v dovolj svetli kleti… Seme peteršilja se dobi v vsaki trgovini. Meni v lončku ni preveč lepo uspeval. Bilo je samo zelenje, pa še tistega bolj malo. Se pa zelo dobro obnese drobnjak; tudi če pustiš lonček čez zimo zunaj, spomladi spet požene. Mete še nisem imela, tako da ne vem..

Skratka, pravi naslov je tržnica spomladi.

V lončkih uspeva vse. Upoštevati moraš letni čas in razmere. Trenutno v ogrevanem stanovanju v bloku ne moreš veliko pričakovati. Marca ali aprila pa že lahko daš na prosto rožmarin, poseješ baziliko..itd. Tega je veliko. Raje začni postopoma in me vprašaj. Vrnila sem se iz Nove Zelandije, kjer vse raste vseskozi in sem tudi sama malce zmedena. Sicer se zelo spoznam na gojenje zelišč.

New Report

Close