Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost začetek postopka

začetek postopka

Najprej vas vse prav lepo pozdravljam!

Forum spremljam že kar nekaj časa, vendar imam računalnik samo v službi, tako da se bolj malo oglašam. Občudujem vas in moram priznati, da ste mi že večkrat pomagale z nasveti drugim sotrpinkam.
Jaz v torek začnem s postopkom IVF. To je moj drugi poskus.
Ali mogoče katera od vas ve, ali morava biti prvi dan oba s partnerjem na
kliniki.

Veliko, veliko sreče vsem skupaj!

Jerneja

Prvi dan,oz. sprejem in ginekološki pregled greš lahko sama.
Katja

Lahko si vedno sama razen pred punkcijo ko tudi njemu odvzamejo “material”.

Hvala vama za odgovora. Ne vem zakaj imam v glavi, da je moral mož nekaj podpisati, lahko,da je bilo takrat ko sem šla po zamrznjenčke.

Jerneja

Ja tudi moj je podpisal izjavo pa nisva imela zamrznjenčkov!

Bianca,tudi midva sva podpisala za zmrznjenčke,žal zaman.Glede na to,da imava podoben problem,me zanima.če sta kdaj imela zmrznjenčke oz.koliko zarodkov sta imela v poskusih.Ali si ti že začela s postopkom ? Jaz začnem v nedeljo pri Rešu………Happy end,he,he….
Katja

Ne še nikoli nama ni uspelo priti do zamrznjenckov.

Prvič sva imela enega v redu, drugi slabše kvalitete.
Drugič 1
Tretjič 2

Danes na petek 13. pa sem dobila prvo injekcijo suprefackta.!!!!

Jaz vama želim veliko sreče!!!!!!!Upam, da bo res za vse nas kdaj Happy end!!!!!!!!!

Čao!!!!

Koliko pa si ti imela zarodkov in kakšne stimulacije so ti predpisali?

Lp, Bianca

Draga bianca
Saj sem ti že omenila, da sem jaz tudi dobila prvo injekcijo za pripravo IVF. na 13-tico. Vedi, da je to število srečno in ti bo uspelooooooooo……. Boš sporočila in ne sporočaj, da si razočarana ampak srečna. Velja?

Vso srečo in držim ti pesti na rokah in na nogah.
Lep dan in vikend ti želim
Doroteja
Bianca je pisal/pisala:
>
> Ne še nikoli nama ni uspelo priti do zamrznjenckov.
>
> Prvič sva imela enega v redu, drugi slabše kvalitete.
> Drugič 1
> Tretjič 2
>
> Danes na petek 13. pa sem dobila prvo injekcijo
> suprefackta.!!!!
>
> Jaz vama želim veliko sreče!!!!!!!Upam, da bo res za vse nas
> kdaj Happy end!!!!!!!!!
>
> Čao!!!!

Prvič 8 celic-1 zarodek
drugič 8 celic – 2 zarodka
tretjič 9 celic – 2 zarodka
četrič 10 celic – 2 dobra zarodka,+ 1 .ki ni bil dovolj močan za zamrznitev.
Terapija : gonal 2 amp….11 dni + decapeptil (depo),to je ena doza,ki drži cel mesec(neve,če si to kdaj dobila).to je namesto suprefacta,ki si ga pa moraš dajati vsaki dan.Žal tega nimajo vedno na zalogi.
Katja

ne še nikoli nisem dobila decapepttil. Katerega nimajo vedno na zalogi Decapeptila? Ja nekaj časa med drugim tudi pergonala ni več bilo no sedaj je spet prišel nazaj!!! kako to, da si ti dobila samo eno dozo tega a kar celih 15 dni drži?
No jaz sem imela še manj kot tiČ

1. 7 celic
2. 6 celic
3. 5 celic

Lep week end!!

Decapeptil drži kar 28 dni.Super ne ?

Decapeptil sem dobila tudi sedaj pri Rešu,Morala sem ga kupiti v italiji,ker ga pri nas menda ni več.
Katja

Ful supeca!!!!!!Ja kako pa to da so tebi predpisali namesto suprefackta Decapeptil, saj vsem pišejo suprefact mislim v glavnem vsem?

Tudi jaz če sedaj ne bo nič se že malo odločam da grem k Rešu, ker GK imam že malo dost!!!! Saj je on edini, ki še ima to čez kajne????
A ti poznaš še kakšnega drugega ali je sam on?
Lp.Bianca

Hoj, Bianca!
Zakaj imaš že kar malodosti GK? A veš, zakaj me zanima? Ker bom jaz sedaj ravno napadla GK, da vidimo, zakaj nama ne rata. Kaj pa tebe tam moti? A so postopki prepočasni?

Čau!

Očitno je bilo obdobje,ko so to (decapeptil) dajali vsem na mesto suprefacta.Dr.Reš pa ga vedno predpisuje baje vsem.
Zaenkrat ,koliko jaz vem je samo on.danes sem bila pri njem na UZ in sem kar zadovoljna zaenkrat.Osebno mi je dal decapeptil v trebuh-s.c.(demonstrilal je,kako naj si inj. apliciram sama).Rekel je naj si v trebuh dajem tudi gonal.Moram reči,da zaenkrat poteka vse kar sproščeno….
Katja

O Taja še si tukaj, nič se ne javljaš!!!!

Glede GK: že samega okolja in ozračja imam malo dosti, kar naenkrat sem dobila občutek, da strmijo vsi vame kot bi hoteli reči: o ta je pa spet tukaj….
Sestre me že poznajo in kadar pride moj gin.k njim pogledat za kakšen izvid za naju so zmeraj vse zelooo prijazne.
Ma ne vem več, bo pa treba izdržat.
Glede čakalnih dob pa da ne govorimo, da se načakaš za odločbo konzilija tudi več kot pol leta. No jaz sem čakala toliko dolgo. No ko pa si enkrat sprejeta v postopek pa potem laufa hitro.

Vidva pa kar hitro v napad, bosta vedela pri čem sta. Čimprej tem bolje se vsaj nekaj začne premikat.

Čao Katja!

Zelo zanimivo, da doktor sam daje injekcije. Ali se lahko gonal daje lahko potem tudi v stegno je kaj rekel??

Lep dan!

Kako misliš v stegno? Subcutano ali muscularno?Saj končno ni toliko pomembno kam kot pa način dajanja.On pravi,da je učinek enak.Vendar,če si boš gonal dajala sama,ti bo najlažje in manj bolče v trebuh.(nabavi si čim bolj drobcene s.c. iglice),Jaz si bom prvič dala gonal jutri,kaj pati?V nedeljo imam ponovno UZ.
Katja

Sestra mi je rekla, da kar v stegno lahko .Subcutano in dajal mi bo mož.
Ali mogoče veš a Reš dela tudi biopsijo?
Jaz imam E2 in UZ šele 27.9. Potem bomo pa videli kdaj pride na vrsto gonal mogoče mi bojo še podaljšali, dobivam namreč 0,9ml suprefacta

Lp!

Jaz sem si poskusila dajati suprefact v stegno in sem ugotovala,da v trebuh (pod popek) manj boli.
Dr. Reš je tudi androlog,zato mislim,da dela tudi biopsije.Ali razmišljaš,da bi šla k njemu??No, upajmo ,da nama nebo treba več nikamor po tem postopku….Nekaj pa ti vseglih moram povedati :pri Rešu je postopek krajši,ker začneš z terapijo šele 3.dan ciklusa.Občutno gre hitreje….
Katja

New Report

Close