Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija Začetek krčnih žil?

Začetek krčnih žil?

Spoštovani!
Stara sem 27 let. Na notranji strani kolenskega pregiba imam vidnejše žile. Na desni nogi je več zelenih, ki se raztezajo tudi nekoliko višje – kakšnih 10 cm navzgor po zadnjem delu stegna. Na levi nogi jih imam manj, ena izmed njih je temnejša in rahlo izbočena.

Nekje od 15. leta dalje imam ponoči nekajkrat na leto nemirne noge – občutek, ki me žene v to, da z njimi brcam in jih tresem. Običajno se to zgodi večkrat v enem mesecu, potem pa imam mesec, dva mir. Najprej sem mislila, da gre zgolj za pomanjkanje gibanja, pa se je izkazalo, da ni kakšne večje povezave.

Moje delo je sicer zelo razgibano, zaradi trenutnih razmer pa povsem sedeče.
Že aprila, ko smo en mesec delali od doma, me je pogosto peklo na notranji strani kolen – tam, kjer so žile. Nog nisem mogla imeti povsem stegnjenih, še hujše je bilo, če sem jih pokrčila. Vmes je bilo tako hudo, da nisem mogla počepniti. Potem se je življenje vrnilo v stare tire, spet sem se več gibala in na to pozabila.

Sedaj, po dvomesečnem sedenju tudi po 10-12 ur na dan, se je pekoča bolečina spet pojavila. Občutek je zelo neprijeten. Slabše je na desni nogi, kjer je več zelenih žil. Z levo nogo, kjer je ena izbočena temnejša, na srečo skoraj nimam težav.

Pred tem sem bila športno aktivna 3x tedensko po 90 min (intenzivna vadba), poleg tega sem veliko hodila na sprehode in bila ves čas na nogah.

Babi in mami imata vidne izbočene krčne žile po celih nogah. Vem, da so dedne, zato me skrbi, da je ta pekoča bolečina povezana s krčnimi žilami.

Menite, da bi to lahko bilo to? Kaj predlagate (poleg gibanja)?

Hvala in lep pozdrav.

Pozdrav!
Kaj predlagam:
-gibanje
-elastične preventivne nogavice
-pregled pri flebologu, oceno stanja, ultrazvok
-včasih dodajanje kalcija in magnezija

Lp

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550
Objava čaka odobritev

New Report

Close