Pandica, ane, da je fino takole v fitnesu? Meni je bilo prvo mal tko tko, da na 12 trakovih, kjer folk teče kot zmešan, eni počasi eno uro, drugi šrint variante…….jaz pa hodim. Prvo 2 min na 4, potem 3 min na 4,5, sledi dvigovanje do 6 (kaj rje več me skoraj odnese iz traku). Potem spuščam nazaj do 4,5 in dvigujem naklon do 8,9. Skratka, igračkam se s hitrostjo in naklonom, a stalno hodim. Se mi zdi, da moja kolena ne bi bila vesela take obremenitve, pri taki masi. Me je pa zadnjič v bistvu zamikalo, da bi tekla. Ti kaj tečeš?
lp!
Belouska, sedaj pa nehaj s tem nekontroliranim sladkanjem! Stop!!!!!!! 14 dni si zdržala, a ni škoda!
Predlagam pa ti, naredi kakšen kompromis. Pojej košček čokolade, ali dva, tiste 70% ali kakšen piškot. A ne pojej ga kradoma, hop v usta, neee, lepo ga vzemi, daj na krožniček, zraven pijačo, usedi se, malo glej to dobrotico pred sabo in potem počasi, z užitkom, brez slabe vesti, ugrizni. In pojej.
Po mojem je način važen. kaj misliš?
lp!
Bunkica, neee, poslušaj, javljati se moraš, pa počni karkoli že. Saj veš, v dobrem in slabem, skupaj smo na tej poti. Ok, ti si sedaj udarila eno bližnico po asfaltu, čeprav smo se lepo zmenile, da gremo skupaj po rahlo zoprni blatni gozdni poti…….no, pridi nazaj, pa pojdimo skupaj naprej! Si za to?
Gravžaš se sama sebi? To pa ne! Si preveč ok punca, da bi sedaj o sebi tako mislila! Baročne sorte smo vse, ja in. Sebe moraš imeti rada! Špeh gor ali dol. Špeh bo šel, počasi, zanesljivo.
Predlagam ti sledeče:
1. Jedenje – Naredi dnevni plan jedenja. naredi ga danes za naslednji dan. Razmisli kdaj lahko ješ. Planiraj, saj bo treba tudi inprovizirati (in glodati jabolka namesto kolsila, če boš npr. kje zunaj itn)
2. Sladkanje – enako kotsem zgoraj napisala, saj lahko kakšen košček, a naredi to kontrolirano in s stilom. Ne skrivoma, polna slabe vesti.
3. Rekreacija – kaj in kdaj lahko narediš na tem področju?
4. Za dobro moralo – ja, kot prvo imaš nas! Kot drugo, daj se malo razvajej! Zvečer se lepo namaži s kakšno kremco. Zrihtaj si frizuro in nohte itn.
Rada se imej! OK? In obvezno se javljaj. In ne skakljej po asfaltu, če smo vse do kolena v blatu :-))
auč … si mi stopila na žulj … 😉
no, saj ni panike – vem, da to ni dietična hrana, ampak, saj niti nimam namena jesti dietično hrano – zaenkrat 🙂
Moj namen je jesti vse, vendar v normalnih količinah in v okviru rednih obrokov. Včerajšnja kombinacija sendviča in še pizze pa še pršuta vem, da je ubitačna, vendar je bila narejena zavestno in brez slabe vesti (razen pršutek in krajček). Pice ne znam nares sama dovolj dobre, zato pa pečem super bureke (zenkrat jih vsaj vsi pohvalijo) in vem kaj dam not in v kakih količinah. Če moj burek ni zdrava hrana, pol nič nočem (obilica skute, maščobe pa le tolk, da se lepo zapeče) 😉
sicer pa hvala, sem vzela za dobronamerno; glede kruha pa – že vsaj deset let kupujemo ali pa sami spečemo rženega/črnega/ajdovega … različno, včasih pa vseeno zadiši tud francozar; glede pustih piščančjih prsi pa – raje enkrat na mesec slanino al pa pršut kot pa vsak dan taka prsa – to pa ne štejem za zdravo hrano (le kaj vse not namečejo… le moj predsodek? možno…)
Legica, hvala za brco :)) dans pa non stop tičim v wc, ja trema dela svoje, imam dans en nastop.
tašča pa je skuhala fižolovo obaro (stročji ) tako da sem bila pridna :)) pa brez kruha. ju3 me čaka celodnevno delona terenu (novinarsko), tak da sadni dan odpade, ampak bom nekaj malega jedla in pila velko vode 🙂 bom pridna, obljubim :))
Legica, tudi ko sem bila punca, stara 18 in težka 55, ne pa 82 nisem tekala. Tudi sedaj ne tečem. Švicam pa vseeno, in spreminjam in prilagajam sistem prav tako kot ti. Ker imam težave s hrbtenico, mi teka tudi ravno ne svetujejo.Drugače pa sem šla v zelo majhen intimen fitnes, kjer pravzaprav vsega skupaj ni notri hkrati 6 ljudi in potem nimam problemov s tem, kaj delajo drugi. Vesela sem, da sem se spravila. Uživala sem, danes sicer čutim nekaj mišic a počutim se dobro in ponovila bom.
Nasmejana: ko končamo tole dieto, nas enkrat povabiš na burek,. Jaz se mu gotovo ne bom odpovedala za vedno in tudi med dieto, če mi bo zapasalo, si ga bom mirno privoščila.
Imejte se lepo, bodite pridne čez vikend, zagotovo pa še kaj pokukam semle gor
Dober večer 🙂
Hvala Vanilka, Pandica in Legica za besede… Mi je kar lažje, ko pridem sem gor in malo potožim in seveda preberem vaše pozitivne misli! 🙂
Jaz enostavno ne vem, zakaj ne morem biti bolj disciplinirana pri hrani. Trenutno res nimam nobenih problemov, zaradi katerih bi se mogoče lahko vdajala hrani, pa tudi časa imam dovolj, da bi lahko pridno telovadila. Večkrat sem si že naredila načrt, kaj bom jedla, a se tega ponavadi ne držim, vedno najdem kaj “boljšega”. Če se spomnim malo nazaj… 26. 1. bo natanko 5 let odkar sem spremenila svoje življenje. To se je zgodilo čez noč. Totalno sem spremenila prehrano, skoraj vsak dan sem eno uro gonla orbitrek in NIČ me ni moglo ustaviti. Okoli mene so lahko bile pice, torte, bonboni, čokolade… nič mi ni prišlo do živega. Še na rojstnih dnevih nisem jedla torte in s tem ni bilo čisto nič narobe, nihče mi ni zameril. Občasno sem seveda pojedla kak košček čokolade, 1x na dva meseca sem mogoče pojedla pol pice, tu in tam kakšno bobipalčko, ampak sem si postavila mejo. Imela sem takšno voljo, da zdaj kar ne morem verjet. V približno osmih mesecih sem izgubila 30 kg. Takrat sem si mislila, da bom lahko s takšnim prehranjevanjem živela celo življenje, saj mi res čisto nič ni manjkalo. Zdaj pa to. V zadnjem letu ali dveh se je vse spremenilo. Kot da me je posrkalo nazaj. In enostavno ne najdem več tistega klika. Ostalo mi je to, da jem zdrav zajtrk, ponavadi tudi kosilo in večerjo in spijem veliko vode, a vmes ponavadi pojem ogromno sladkarij, pospravit celo pico mi ni problem, če kdo ponudi čips, ga pač vzamem ipd. Razmišljam, da je moj problem mogoče ta, da me okolica nima več za debelo, saj oblečena izgledam normalne postave, pa tudi sama si včasih mislim, da res nisem več takšna kot sem bila prej in potem pač jem in dobre sklepe prelagam na naslednji dan. Kilogrami pa se seveda počasi nalagajo.
Danes sem za zajtrk pojedla sendvič (s polnozrnato štručko, piščančjimi prsmi in sirom – šla sem smučat), za malico krof in dva sladka čaja (na smučišču, bravo jaz), potem pol kosa kruha, ko sem prišla s smučanja, za kosilo pa juho, blitvo s krompirjem in žitni polpet. Saj ne bi bilo nič pretirano narobe, če ne bi malo prej pojedla nekaj koščkov čokolade… In tako mine moj dan. Če ne bi bilo sladkarij, bi blo super, a ne gre. Pa še fantu sem danes za rojstni dan spekla torto (zaželel si je čokoladno) in seveda jo bom jutri probala. Sem se pa odločila, da bom potem probala vsaj en teden zdržati brez sladkarij in ostalih prigrizkov. Mora mi uspeti!
Drage moje, morala sem se nalo izpovedati, upam, da nisem preveč tečna. Vesela sem, ko berem kako dobro vam gre! Vem, da vam bo uspelo, pa tudi če je vmes kakšen kiksek!
Lepo se imejte!
Bunkica,
zadnje mesece sem bila sama popolnoma ista. Nisem našla ne energije, je moči, da se odrečem tej zasvojenosti s sladkim in hidrati. Potem sem se odločila, da začnem in sem še tri mesece kršila svoj sklep. Prav nič nisem spravila dol, sem pa obdržala težo. Po novem letu mi je uspelo. Predvsem s spremembo gibanja. Poskusi vsak dan vložiti slabo urco v gibanje, pa se boš zamotila. In potem drugi sklep – zvečer lahko pojem nekaj lahkega: jogurt in malo kruha, jajce, mleko in nekaj malega zraven, nikakor pa ne cele večerje. In počasi se bo začelo, klik bo prišel in počutila se boš svobodna, sama pred sabo. Poskusi. Vsak dan majhen napredek. Ni treba diete, tokrat je tudi jaz nisem več zmogla. Sreminjam pa svoj način. Kar pogumno, saj bo šlo.
Rebecka, vso srečo na nastopu, drži se!
Nasmejana :), tudi jaz se z veseljem postavim v vrsto za tvoj burek. 🙂
Draga Bunkica_, kot bi brala sebe kakšni dve leti nazaj. Po osmih letih zdravega prehranjevanja sem začela takole, na isti način drseti v prenajedanje. Prej sem samo občasno pojedla kakšno tortico, košček čokolade sem in tja, kak burek, kot vsi normalni ljudje, in mi je bilo super. Pred dvema letoma pa sem bolj ali manj za brez veze začela jesti sladkarije in druga mašila vsak dan, vse več in več, vse pogosteje na samem. V začetku sem si še mislila, pa saj lahko, saj obvladam, saj sem dovolj vitka, ni problema, saj jutri pa ne bom več … potem pa sem kar nehala misliti in se prepustila toku, dokler ni ta problem postal tako težek (dobesedno!), da se ga ni dalo več prenašat. Bolečina, ki sem jo doživela ob streznitvi, predstavlja zdaj jedro moje motivacije, tako da zlepa ne bom odnehala. Tebi je morda težje najti dovolj močan motiv, da bi se uprla toku, ker si še vedno vsaj videti ok. Imaš pa v primerjavi z mano veliko prednost, da nisi tako lahkomiselna, da si svojega problema zavedla veliko prej, drugače ne bi pisala tukaj. In lepo te prosim, piši še naprej, nič nisi tečna!
Tvoj načrt, da boš en teden poskusila živeti brez prigrizkov, je po moje najbolj pametna stvar, ki jo v tem trenutku lahko narediš. Mora ti uspeti! Če ti bo težko, pridi sem gor, pa to na glas povej; mogoče ti bo vsaj malo odleglo. Ali pa si govori, da moraš zdržati samo ta dan, da je to res pomembno zate … Verjemi, da boš naslednje jutro hvaležna, da si vztrajala. Obljubim, da boš sčasoma postalo lažje, da boš vse manj mislila na sladkarije.
Punce, vesela sem za vse vas, ki vam uspeva! Lepo se imejte čez vikend!
Ja, se strinjam, res je bila škoda… Na srečo sem se še pravi čas zbrihtala in včeraj sem bila že spet pridna. Danes pa tudi. Glede načina se kar strinjam s tabo Legica, ampak se mi vseeno zdi, da je zame iz varnostnih razlogov bolje, da se sladkarijam na sploh izognem. Vsaj za nekaj časa, dokler si res ne bom znala postavit meje. Zaenkrat sem kot alkoholik, ki se odvaja alkohola – niti kapljice oziroma v mojem primeru niti grižljaja sicer bom hitro nazaj not.
Bunkica, sploh nisi tečna! Namen in smisel tega foruma je ravno v tem, da se v krizi obrnemo druga na drugo, malo pojamramo in si nudimo pomoč ter vzpodbudo. Boš videla, da bo šlo – včasih je kakšno obdobje, ko gre težje, potem pa spet pride obdobje, ko se z lahkoto držiš zastavljenih načrtov. Kot je nekdo že napisal – vzami en dan po en. In ko boš zdržala en dan, boš ponosna sama nase. To te bo dvignilo in dalo moč, da boš vztrajala tudi naslednji dan in dan zatem … Morda bi si za vzpodbudo naredila eno razpredelnico, v kateri bi si na eni strani napisala vse svoje “slabosti”, na drugi pa težave, ki jih imaš zaradi prevelike teže. Pri slabostih, ki bi se jim preko dneva uspela izognit, bi vsak dan naredila kljukico ali plus. Več kot bo plusov, bolj boš zadovoljna sama s sabo in s tem tudi samozavestna… Če imaš koliko toliko prostega časa ti predlagam še, da v trenutku, ko te začne “mantrat” želja po sladkem, spiješ 2 dcl vode, in začneš telovadit. Naj bo to tvoj nov obred. Vsakič ko te popade želja – na tla in hitro nekaj trebušnjakov, pa vaj za noge, ali pa na kako telovadno napravo, če jo morda imaš. Ali pa pojdi na sprehod… Oglasi se še kaj!
Pa druge seveda tudi! Lep vikend vsem pa čim več dobre in trdne volje!
Pozdravljene!
Danes je bilo že več veselja na tehtnici kot prejšnji teden, ko nisem izgubila nič. In sicer je bilo 0,9 kg minusa! Ful sem bila vesela, še posebej, ker sta bila ta teden 2 koščka torte in en keks (sicer sem brez sladkega).
Jaz pravim boljše brez sladkega kot pa malo – jaz pri malo ne znam ostati in se ustaviti. Saj problem je samo prve 3 – 4 dni pa tja do enega tedna, nato pa se odvadiš tega dobrega okusa in ga več ne pogrešaš. Še najbolj pa se mi zdi, da sem nekaj shujšala, ker sem 3 krat na teden migala.
Današnji jedilnik:
Pozni zajtrk: probiotični jogurt
Zgodnje kosilo: segedin, krompir v kosih
Malica: pomaranča
Večerja: 2 paradižnika, pol mozzarele, bazilika, olivno olje, majhen kos francoske štruce
Plan za jutri:
Zajtrk in malica isto kot danes.
Kosilo: goveji zrezek v gobovi omaki, riž, zelena solata
Večerja: 2 skutni palačinki (nadev slajen z Natreenom)
Telovadba kot običajno – vsak dan 20-30 minut. Popijem veliko vode, največ dve kavi na dan.
Počutim se super. 🙂
Lep večer vsem!
Dober večer!
Pandica, Vanilka in belouska, hvala vam za prijazne besede in dobre nasvete! Obljubim, da jih bom poskušala upoštevati!
Bravo belouska, super, da si spet nazaj na pravi poti! Jaz se ti, upam, pridružujem 🙂
Kroglica, a bom palčka čestitam za minus na tehtnici! Juhuhu! 🙂
Vanilka res sem vesela, da ti tako lepo uspeva!
Pri meni je malo boljše. Moje prehranjevanje je danes potekalo po planih. Praznovali smo fantov rojstni dan in čeprav je bilo na mizi ogrooomno hrane, nisem pretiravala, pa tudi torte sem pojedla res en mičken košček, toliko pač, da sem jo poskusila. Sem zelo vesela, da mi je uspelo vsaj to!
Od jutri naprej pa torej čisto čisto zares brez sladkarij in prigrizkov. Zaenkrat je moj cilj, da zdržim vsaj jutri, potem pa počasi naprej. Naslednji vikend pa grem na smučanje in v hotelu bo tudi bazen, zato bom najbrž oblekla tudi kopalke, kar me že malo skrbi. Tudi zaradi tega se bom potrudila, da bom v teh dneh pridna, saj vem, da se bom potem boljše počutila, pa čeprav na zunaj ne bo sprememb.
Sem si tudi približno splanirala jedilnik za jutri:
Z: polnozrnati pšenični in ovseni kosmiči, malo mešanice semen, mleko
M: jabolko
K: nisem še prepričana kaj bom kuhala, bo pa nekaj zdravega 🙂
M: jabolko ali pa nič
V: tuna, paprika in košček kruha ali pa samo kak jogurt ali malo skute
Dopoldan bo na sporedu pilates, popoldan pa hitra hoja. Upam, da mi bo uspelo in da ne bom zvečer spet jamrala 🙂
Želim vam čudovito nedeljo!
Dobro jutro!
Pandica saj bo šlo! Če sem se jaz uspela zadržati, se boš tudi ti! 🙂
Pri nas močno sneži in mislim, da se bom počasi odpravila kidat. Tudi to je dobra rekreacija ne?
Ugotovila sem, da za zajtrk pojem preveč… Danes se mi je zaluštal kruh in sem pojedla en košček, potem pa sem si vseeno naredila kosmiče, s tem da sem si jih tokrat stehtala. Naredila sem si manjšo porcijo kot običajno, pa jih je bilo vseeno 60 g! Pa še vsaj 2dl mleka zraven. Običajno jih, sklepam, pojem cca. 80 g, kar pa je res že veliko. Nekateri sicer pravijo, da lahko zjutraj pojemo največ, čez dan pa vedno manj, ampak kaj, ko jaz tudi čez dan pojem precej 🙂 Vedno sem mislila, kako zdrav zajtrk imam, zdaj pa vidim, da je v resnici (zdrava) kalorična bomba 🙂 Zdaj razmišljam, koliko kalorij sem pravzaprav vsak dan zaužila, če sem že za zajtrk toliko pojedla…
Malice danes glede na bolj pozen zajtrk in hitro kosilo ne bom imela, za kosilo pa bom naredila zelenjavno juho, piščančja prsa (popečena na malo kokosove maščobe), dušeno zelenjavo (melancan, paprika, paradižnik, čebula) in solato. Malica in večerja bosta, upam, po včerajšnjih planih.
Tako, zdaj pa grem res kidat! Želim vam veliko volje in lepo zasneženo nedeljo.