Najdi forum

Začaran krog – brezposelnost

Spoštovana 34-letnica.
Sem žena brezposelnega moža z VII. stopnjo. Službo išče že 6 mesecev. Večkrat pride čisto v zadnji krog, pa kaj, ko moraš biti 1. in ne 2. ali 3. Tudi jaz pravim naj priredi življenjepis, pa pravi, da ne more! Ne gre mu v glavo – ima vse pogoje, kvalifikacijo, delovne izkušnje…nato pa je izbran kandidat, ki mu manjka vsaj polovico pogojev, a je pač izbranec. To za prihodnost naše dežele ne pomeni nič dobrega!

Pozdrav,
seveda se posameznik lahko bolj in bolj trudi za delo, kar je prav. Tisti, ki dobi službo, govori, da se da. Vendar če je brezposlenih 100 tisoč, novih delovnih mest in upokojitev pa 10 tisoč, bo še vedno 90 tisoč brezposelnih. Če ne bo novih delovnih mest in če ne bo Slovenija bolj kokurenčna in privlačna kot izvoznica, ne bo nič bistveno boljše glede zaposlenosti. Osnovni problem Slovenije je premalo delovnih mest in s preveliko lahkoto oz. lahkomiselno smo velika podjetja pustili propasti in jih prodajali tujcem.

Živjo. Moram se tudi sama “odkašljati” na to temo. Imam 33 let, dva otroka, moža in sem BREZ zaposlitve. Nočna mora zadnje štiri mesece. Točno vem, da mi to uničuje zdravje, padam v neko depresijo, pravkar se bom zjokala… Odkar sta oba v vrtcu se trudim iti vsaj na kak razgovor, da mi malce dvigne samozavest, cele dopoldneve iščem po netu, pišem prošnje. Nič. Mogoče me pa ta svet ne potrebuje več. Ne znam razložiti, ampak sita sem tega ne-dela, ničvrednosti, sramote. Žal mi je za veliko stvari v življenju, najbolj pa za to, da sem sploh na svetu. Saj ne zahtevam veliko, neko službico, da bi vsaj izgledalo, da pašem na ta svet, da bi nekaj počela,.Čeprav mi nikoli ni dolgčas. Res se mi smilita že otroka, da imata tako nesposobno mamico, ki pol dneva presedi za računalnikom, pol pa pospravlja, kuha in se dela veselo in brezskrbno. Ja, ta obraz si moram nadeti po 14. uri, sedajle pa lahko izlijem svoj nesmisel obstoja vam. Hvala za branje, je prav pasalo nekomu pojamrati nad vso to bedo današnjega lajfa. Lp

Drago dekle, še sreča, da skrbiš samo zase, ne pa tudi za družino!
Vzemi karkoli in se skušaj imeti lepo. Saj je vseeno, če si izobražena in strežeš v lokalih. Če imaš dve nogi in roki in te v lokalih vzamejo za strežbo, bodi tega vesela in vzemi.

Izobrazba zdaj ni več toliko važna, da dobiš boljšo službo. Izobrazba je pomembna je zate, je tvoj kapital, ki ga nosiš v glavi, dokler nekje strežeš. Glavo pokonci in v borbo za še tistih nekaj prostih delovnih mest v strežbi!

34 letnica, sama imam 30 let in ne pošiljam več prošenj v Sloveniji sem jih včasih ampak vidim da tukaj ni prihodnosti, da so te oglasi samo za okras, zato ne usmerjam več energije v to državo. Poleg tega govorim tekoče nemško in angleško(za tiste, ki se bodo na to obesili kot da se hvalim JA imam nekaj talenta za jezik sem se pa že od 7 leta učila ta dva jezika sprva s tv-ja potem pa sama dalje in ju vsak dan tudi vadim sem preko skypa na vezi s folkom all around the world)

Skratka 34 letnica, sama imam kmalu nekaj razgovorov v Avstriji za delo v Ikeji in še po hotelih v njihovi zimski sezoni za raznorazna dela. Aja, drugače pa nimam nobene diplome sem samo še ena izmed mnogih ekonomskih tehnic, nothing special right:) Študirati nameravam mogoče na Dunaju bom videla. Poglej oglase na Euresu jih je kar nekaj.

Če govoriš nemško, angleško tekoče začni iskati delo v Avstriji, v Sloveniji pa nimaš šanse, kot že sama vidiš je tukaj samo izguba časa. Tudi če dobiš tukaj job z recimo 750 neto kaj boš s tem? Kje se vidiš s tem kešom na dolgi rok, si lahko kaj resnega ustvariš tukaj s tem kešom? Verjetno zelo težko kajne. Skratka ne ukvarjaj se več s Slovenijo, začni se učiti jezike če jih še ne znaš in pojdi ven iz te zmede tukaj. Poznam kar nekaj frendov ki so popakirali kufre in odšli v Avstrijo en moj kolega frizer sedaj dela v Salzburgu in dobi okoli 1.600 neto kar je super plača pa še full ima možnosti za napredovanje. V Slovenijo se vrača le redko, najprej je rekel da bo v Avstriji samo začasno da bo videl kako in kaj če mu je sploh všeč, sedaj si pa sploh ne predstavlja več kako bi v Sloveniji preživel/živel.

@tujina draga moja – praviš, da vadiš tuje jezike s folkom po skajpu. Ker bi se tudi sama rada začela izpopolnjevat v tujih jezikih me zanima kje dobiš ta folk, so to tvoji prijatelji, kolegi ali kako ? Hvala za info 😉

Jaz v bistvu že ene 7, 8 let spoznavam ljudi preko neta najprej se je začelo tam ko sem bila 22, 23 stara na slovenskih chat roomih sem tudi spoznala svojega best frenda. Potem sem pa naredila profile na raznoraznih tujih dejting portalih da iščem friendship od pof-a, ok-cupid-a to so ameriške strani ki so popolnoma brezplačne. Na ok-cupidu sem tudi spoznala svojega bivšega tipa, ki je bil iz Londona sva imela long distance relationship. Skratka ja dosti je perverznjakov, dosti je čudnih, nekompatibilnih ljudi na teh sajtih ampak so pa tudi taki s katerimi se lahko full ujameš in katere ne bi nikoli v realnem življenju srečal. In te strani ti to omogočijo poleg tega sem se pa angleščino v nulo lahko naučila tako da sedaj čisto tekoče govorim, nemščina moja je pa trenutno tam okoli 70%, se pa skoraj vsak dan sedaj pogovarjam z mojim nemškim frendom po skypu po nemško kar je utrujajoče haha, samo gre počasi se moram prisiliti, ker obema paše po angleško.

Skratka naredi profil na strani http://www.okcupid.com in pa na pof strani malo pogooglaj saj boš našla, pa bodi potrpežljiva na teh straneh, kot že rečeno dosti je čudnega folka, perverznjakov itd..,ampak se najdejo tudi full okay osebice. Pa lahko v svojem profilu že napišeš da bi rada da te kontaktirajo ljudje ki živijo v angleško ali nemško govorečih državah ker bi rada izpopolnila svoj jezik, jaz imam tako napisano na svojem profilu na ok cupidu. Pa za svojo državo tam lahko daš nemčija-berlin recimo ali UK-.London ker bo tvoj profil viden bolj pri teh ljudeh. Če boš dala Slovenija-Ljubljana bo tvoj profil viden predvsem pri naših sosedih italijanih, avstrijcih(v primeru da se boš učila nemško), hrvatih, turkih itd..

Upam da sem ti dala nekaj začetnih info. drugače pa še kar vprašaj če ne boš kaj vedela.

Vrjetno pa res poskusim. Samo malo me pa res bega, da ne dobiš kakšnih pacientov :), ker se mi gre res samo za učenje jezika bolj, no pa če kakšno ok osebo spoznaš je tut fajn 🙂 Hvala za informacije 😉

Na teh dejting sajtih in na splošno na vseh interaktivnih sajtih imaš tako imenovan block button tako da folka ki ti ni všeč enostavno zablokiraš in te ne morejo več kontaktirati. Oh ja seveda se najdejo tudi internet-trolli povsod na net-u so, in se jih enostavno zablokira, folk ki se skuša prepirati, perverznjaki, žaljivci, scammerji, sem že na svašta naletela. Ampak to je tako na net-u, kot že rečeno imaš pa tudi v redu osebe. Ja lahko probaš najprej z ok-cupidom na tej strani je precej izobražen folk no vsaj iz mojih izkušenj sem na okc največ folka spoznala in ostala tudi v rednih stikih.

Vso srečo:)

Super, pol bom pa enkrat na ok-cupid probala, tiste ki bodo pa sumljivi pa blokirala:)

Tnx pa uspešno učenje tujih jezikov ti želim

Me veseli avtorica “Tujina draga moja”, da tako željno zavzemaš pot v tujino. Sama je namreč ne. In za to obstaja kar nekaj razlogov, o katerih ne bi želela javno razpravljati. Nikoli me ni vleklo v tujino, sem pa tudi izredno šibka v znanju tujih jezikov, ki mi nikoli niso šli. In ja seveda, to še zdaleč ni razlog, da temu znanju v prihodnje ne bi posvečala več pozornosti.

Tudi sama poznam nekaj ljudi, ki so se odpravili v tujino, ki pa še zdaleč ni obljubljeni raj. Je pa opcija. A vselej, kot sem že dejala, sama bi raje ostala v Sloveniji. Tako čutim in takšno se sprejemam. Ne nameravam riniti nekam, kjer mi apriori ni. Sploh pa smo si ljudje različni. Nisi prva, ki mi je predlagala to rešitev.

Dandanes se kar vsepovprek govori o tujini, kot možni varianti zaposlitve, bodisi o odprtju s.p., s katerim naj bi si odprl in zagotovil delovno mesto, pa o socialnem podjetništvu itd. itd.. Dejstvo je, da ni vsak za vse. In zaradi vsesplošne gospodarske krize, vso odgovornost nalagajo na pleča posameznika/državljana, ki naj bi si kot takšen uredil svoje preživetje. Včasih se zaradi tega počutim slabo, ker imam občutek, kot da bi sedaj MORALA oditi v tujino, MORALA odpreti s.p., MORALA se ukvarjati s socialnim podjetništvom, kajti le tako, je možno dandanes preživeti. Znajdi se, kakor se znaš. Pa po eni strani se s tem celo strinjam. Tudi jamranje o slabih časih me nikamor ne bo pripeljalo.

Verjamem pa, da bi si v “normalnih” pogojih na trgu dela, že zdavnaj našla zaposlitev. V nasprotno me ne more prepričati nihče. Ali sem premlada, ali sem prestara, ali imam premočno konkurenco, ali nimam točno določenih izkušenj, ali je delovno mesto že dogovorjeno za nekoga/oddano, ali sem prekvalificirana, ali sem premalo kvalificirana,…razlogov, katerim sem priča zadnje leto, je malo morje. Naveličana sem. Utrujena sem. Vem, da z menoj ni nič narobe, kajti vsi, ki želimo delati, smo zaposljivi. PIKA!!!

Kot je dejala avtorica “Mavrica19”, preveč nas je iskalcev in premalo delovnih mest. To čivkajo že vrabci na veji. Še posebej veliko je nas žensk, starih nad 30 let s terciarno izobrazbo. Pričujoči članek je vreden branja: http://www.delo.si/novice/slovenija/tridesetletniki-generacija-z-brazgotino.html

Pa lep pozdrav!

Tako se dobi službo v Sloveniji:

Vaš link

New Report

Close