Najdi forum

Zabiti Italijani

Slovenija je Dolina miru.

Hehehe, Tinko. Samo, je pa kar res tole o Italijanih: jaz sem sicer Primorka in ti lahko iz lastnih izkušenj potrdim ene par takih močnih:

Italijan, doma iz Udin (!!!), ni vedel, kje je Slovenija.

Ko je bil oče moje prijateljice na počitnicah na Siciliji, je en tip (Siciljanec) mislil, da je Sicilija država in sploh ni vedel, da spadajo v Italijo (to ni šala).

Nekoč sem tudi gledala nek kviz na italijanski TV in vprašanje je bilo, če Portugalska meji na Italijo. In je ženska seveda rekla, da ja.

Hm?

Niso pa seveda vsi Italijani taki: spoznala sem celo takega, ki je znal recitirati iz Shakespearja v angleščini!

In tudi mi Slovenci nismo glih biser razgledanosti …

Lep dan vsem skupaj,
ciao 🙂

Tadeja

jz se fuuuuuuuuuuuul strinjam !!! pa še noben anglešk ne zna – pa a ni to tko svetovni jezik. še magnifico ga zna….no neki svojga ampak je pa. glupi so u nulo!!

ena !

Pa a nisi morda pomislila, da noče angleško govoriti??????? Kot npr. nizozemci, ki vsi znajo nemško, pa nihče niti besedice noče spregovorit nemško ko pridejo turisti. Da nekdo reče za narod, ki je med drugimi krojil civilizacijo zabit je pa višek človeške omejenosti. Rajši poglejmo malo pod svojim pragu tu doma…

Da nocejo govoriti anglesko?

POTEM PA SVIZEC ZAVIJE COKOLADO 🙂

Dragi Tinko zadeva ni prav nic posebna!
Tudi jaz si kaj takega nisem predstavljal dokler nisem zacel potovati po svetu in sedaj zivim izven evropske celine.
Slovencev nas je samo 2 miliona in smo precej bojeci do vsega sveta, zato pac res ne moremo biti zelo poznani. Jaz ne vidim problem v drugih, ki ob tem ko povem od kod sem pomislijo na Rusijo, Slovasko, Jugoslavijo, drzavo kjer je vojna,….., ampak je delo na nas samih, da se pokazemo svetu in dosezemo prepoznavnost.
Dajmo jim pokazat kaj znamo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close