Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Zabit nos, pritisk v ušesih…

Zabit nos, pritisk v ušesih…

Pozdravljeni!

Stara sem 40 in lahko rečem da dokaj zdrava, razen kronično povečanje želodčne kisline in želodčna kila. Mamica dveh otrok rojenih 2009 in 2012 oba s CR.
Pred cca tremi tedni sem imela čuden občutek v glavi in pritisk v ušesih. Stanje sem pripisala PMS-ju. Pred cca 10 dnevi me je začela boleti glava nad nosom in nos ob stiku z čelom. Čuden občutek v ušesih ostaja oz. se vsak čas pojavi tudi rahla bolečina ob spremembi pritiska (ne vem kako to opisati). Ostaja tudi glavobol nad nosom. Bolečina ni neznosna je pa neprijetna.
V zadnjem času nisem bila prehlajena in nisem imela nahoda.
Diham lahko skozi nos, ampak se čuti da nosnici nista 100% prehodni. Leva je večino časa skoraj povsem zadelana, ampak…občasno se tudi odpre oz. se zdelanost prestavi na desno nosnico.
Pri os. zdravniku še nisem bila, ker sem povsem izgubila zaupanje, ker…skoraj 2 mes. sem hodila in razlagala da nekaj z mojimi pljuči ni o.k. in…nato izsilila napotnico za pulmologa kjer mi je bila 22.09. z rentgenom potrjena zastarana atipična pljučnica, vnetje reberne mrene, in močno vnetje bronhijev. Dobila sem dve dozi Sumameda.
Vsak večer si naredim inhalacijo s vročo vodo v kateri je raztopljene malo soli. Delam tudi vaje za prepihovanje (ne vem kako se reče) cevi. V desnem ušesu mi ob povečanju pritiska v ustih poči, v levem pa ne. V nos si špricam fiziološko raztopino. Nimam pa občutka da bi se zadeva kaj izboljševala. Sinopred-a še nisem vzela, ker…me je strah da bo povzročil težave v želodcu.

Prosim za nasvet.

lp!

Polona

Spoštovani,

Podobno stanje kot v spodnjih dihalih (bronhijih in pljučih)ja lahko tudi v nosu in sinusih, tako da bo Sumamed pomagal tudi na tem področju. Poleg tega priporočam tudi, da nekaj tednov jemljete še nosni krtikosteroid (dobite tudi brez recepta) – 2x dnevno v nosnici.

Poskušajte tudi čimbolj okrepiti svoj imunski sistem z rednim gibanjem, da ne boste vsako jesen in zimo podobno bolni (otroci bodo prenašali viroze še nekaj let).

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close