Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija za živo

za živo

Pozdravljena!

Že večkrat sem opazila, da si tudi sama z hčerko dala skozi terapijo po metodi Dr. Wohlmanna. Mi smo terpijo zaključili 07.02.2007. Izboljšanja pri nas prav tako ni in se seveda bojim, da ga tudi ne bo. Včeraj se je hčera spet tako spraskala, da sem jih danes poklicala. Dogovorjeni smo, da se jutri pridemo pokazat. Vse lepo in prav. Vprašala me je ali bomo s terapijo začeli že jutri, če se bo izkazalo, da je potrebna nadgradnja. Povedala sem da lako, če bo terapija zastonj, kot je bilo dogovorjeno. Presenetil me je odgovor: “Se bomo dogovorili jutri.” Zanima me kako je bilo pri vas.

Hvala za tvoj odgovor in lep pozdrav,

Martina

Martina, živjo!
Mi smo zaključili s terapijami 2.9.2006. Rezultati naj bi bili v 4 – 6 mesecih. Ker se je sredi decembra spraskala lica in roke popolnoma, sva šli na Pediatrično kliniko, prej sem pa tudi poklicala k W. Rekli so, naj jo pridem pokazat.
Testiral jo je dr. Lucas in rekel, da je vse negativno, torej ne bi smelo biiti reakcij. Ker sem na dieti, tudi meni ni bilo jasna reakcija. Vendar ji naj bi ponovno zdravil mleko, jajca in sladkor, kljub neuživanju teh živil. Dogovorili smo se za terapije, ko je bilo konec, sem rekla hvala lepa in da je brezplačno, kot je direktor obljubil (ko sem jih lani avgusta poklicala, se je on sam oglasil in tako rekel). Ga. Nataša je pritrdila in s tem je bilo zaključeno.
Poklicala nas je ponovno prejšnji mesec, ko je bil sam W. v Ljubljani, da jo je ponovno stestiral. Ugotovil je candido (pričakovano po antibiotiku). Sedaj jih moram poklicati, da se dogovorimo za naprej, ker je terapija z zdravili mimo.
Verjetno ti je Nataša to rekla zato, da bodo videli, če ni slučajno alergična na kaj, kar niste terapirali (mi nismo cvetnega prahu, pršice, dlak – ni bilo reakcije na testiranju).
Še to – ugotovil je nazadnje, da je zelo malo alergična na moje mleko (pa ne uživam nič prepovedanega), vendar je nisem šla zdravit, ker je mučno otroka zamotiti kar uro in pol.

Seveda so noči obupne. Če ji delam provokacijo, je naslednji dan reakcija, tako da pri nas ni učinka.

Ko sem se pogovarjala s starši otrok, zdravljenih pri dr. W. (in drugih alternativah), sem prišla do naslednjega zaključka: nekaterim otrokom in odraslim te terapije pomagajo, jih pozdravijo, nekateri pa se ne odzivajo po pričakovanjih. So med pacienti dr. W. ozdravljeni otroci hudi alergiki, žal moje ni med njimi.

Če bi še enkrat razmišljala o alternativi, bi izbrala SAMO dr. W. Verjamem, da so s tem načinom zdravljenja možne ozdravitve, kar se vidi zelo hitro, terapije so hitre in ozdravijo veliko alergij, ne pa kot bicom, kjer traja lahko precej let.
Praviš, da sta minila šele dva meseca. Baje res pri dojenčkih zaradi majhnega organizma to gre hitreje, vendar počakaj še 3 mesece. Če potem ne bo rezultatov, je tvoja na žalost v skupini tistih nekaj %, katerim terapije ne pomagajo. Poskusiti je treba z alternativo, kajti v nasprotnem ne veš, če ravno tvojemu otroku ne bi pomagale. Denarja gre res veliko stran, ampak gre vsaj hitro in hitro se pokažejo rezultati. S tega stališča mi ni žal, da sem poskusila to – drugih metod se nisem posluževala.

Me pa zanima, kako se bo pri vas razvijalo, tako da poročaj, prosim. Koliko je stara vaša punčka?

lp in počakaj še malo

Živijo!

Najprej hvala za odgovor. Bomo videli kaj bodo danes rekli. Hčera je stara 3 leta. Alergija se ji je pojavila pri 8 mesecih. Začela se je pa tako, da si je spraskala roke. To se nadaljuje tudi danes. Testiranja niso pokazala nič konkretnega, samo alergija na arašide. Arašidov ni nikoli poskusila in tudi od testiranja naprej se jim izogibamo. Decembra lani je imela hudo reakcijo na mandarine. Tako hudo, da je začela otekati in se je skoraj zadušila. Poskusili smo tudi z bioresonanco. Hodili smo k Dominiku Golenhofnu. Ugotovil je alergijo na mleko. Kljub strogi dieti, po 6 mesecih ni bio nobenega izboljšanja, zato smo se odločili, da terpijo prekinemo. V začetku tega leta smo se odločili za zdravljenje po metodi Dr. Wohlmanna.
Vem, da je mogoče še prezgodaj za rezultate, pa vendar tisti, ki so bili uspešno ozdravljeni po tej metodi so spremembe opažai že v prvem mesecu. Ta metoda je bila naše zadnje upanje. Od vsega tega sem že resnično utrujena in sploh ne vem kako naj hčeri še pomagam.
Resnično upam, da bo alergija nekega dne izginila ter bo moja deklica lahko normalno zaživela. To seveda želim vsem mamam in očetom, ki se z tem problemom soočajo.
Danes pa obvezno poročam, kako smo na pregledu opravili.

Lep dan,

Martina

Živa, ker je tole ravno tema zate, bom nekaj čisto mimo vprašala: kako je bil žrebiček????????????

Tina, živjo!
Naša 14 dni odklanja hrano, tako da poje v celem dnevu morda 1,5 dcl, in ji nisem uvedla nič novega, tako da bo žrebiček še malo počakal, da bo postala ješča. Ti bom na elektronsko pošto sporočila, kako se bo obnesel.
Ti imaš sedaj premor pri uvajanju nove hrane? Ste kaj boljši? lp

Martina, enako sem se sama počutila, ko sem prebrala o rezultatih pri W. Sem slišala, da so izboljšanja vidna že po mesecu dni in prej. Pri nas je po terapiji imela naslednji dan popolnoma opečeno kožo, kot da bi ji dala alergene, tako da sva mislila z možem, je reakcija in bo prijelo. Pa na žalost ni.
Ampak tvoja je pa imela anafilaktični šok po mandarinah? Sama sem naši teden pred kontrolo na Pk dala malo skute in navadnega jogurta, da bi se izognili provokaciji na oddelku, pa je odreagirala naslednji dan in bila taka še na kontroli.

Veš, veliko mam z dolgoletnimi izkušnjami pravi, da se moramo s tem sprijazniti. Tako bo tudi otrok boljši, saj je radar, ki sprejema vse vibracije in počutje bližnjih.
je imela tvoja tudi kaj reakcije po terapijah?
Če želiš, se lahko slišiva po e-pošti.

V tolažbo: danes je bila pri nas mama 30-letnega tako hudega alergika, da nisem mogla verjeti, kaj vse so od njegovega rojstva preživeli: alergičen je na vse, samo na pršico ne. Živel je od krompirja in fižola skoraj vse življenje. Ostal je brez kože v pregibih rok, nog, okoli pasu (toliko se je spraskal), po nogah, mečih v samih ranah. za nameček je dobil še mesojedo bakterijo, da je 2 x ostal brez dela obraza. Alergičen na popolnoma vse, tudi meso, zelenjavo, sadje, žita, cvetni prah, pelode trav… Pred 2 letoma je končal z dveletno terapijo pri homeopatu, ki je zgorel v okolici Kranja (ne vem, kdo je bil). Sedaj je stanje boljše. Nihče v njegovi družini ni alergik, tudi njegova sesta ne.

Ima pa ta fant sedaj toliko starega sina, kot je naša. Je popolnoma zdrav fantiček brez alergij. Pričakujejo drugega otroka.

Zamislila sem se, ko sem tej mami govorila, da naša ni tako hud alergik, pa je vseeno, ampak v primerjavi z njenim sinom so naši alergiki na forumu mala šala. S tem, da je bil star 27 dni, ko je imel že zelo hudo alergijo, tudi na materino mleko, saj je bruhal v loku. Res se moramo sprijazniti s tem. Njegova mami je preživela veliko hujših stvari, kot jih me. Sedaj se veseli drugega vnučka, ki je na poti.
lp

Živjo!

Včeraj smo bili v Zdr. Centru dr. Wohlmanna. Hčero so spet testirali in je bilo vse negativno. Dobili smo odgovor, da naj bi se izboljšanje pričelo šele po treh mesecih, prej pa naj ne pričakujemo izboljšanj. Tako gremo na ponovno testiranje po prvomajskih praznikih.
Glede zgodb, ki si jo opisala je pa tako, da je moj otrok moj in mi je za njega najhuje. Ko mi je alergologinja na Vrazovem trgu rekla, da vidi vsak dan veliko hujših primerov kot je moja hči sem ji samo rekla, da mi to ni v tolažbo. Jaz ne vem kako bi še hujše stanje prenesla. Moram pa priznati, da je vsako leto lažje. Pri 3 letih mi že pove naj jo namažem, da jo srbi, sprašujem me ali to lahko je …
Tako kot si napisala z alergijo se naučiš živeti. Vendar me kljub vsemu vsako poslabšanje za nekaj časa zelo razžalosti.
Hvala in res se lahko kaj slišiva na privat e-mail.

Lep pozdrav,

Martina

Midve zdaj tako delava, da ji vsake nekaj dni dam eno žlico nove hrane. Itak mi tretjič, četrtič, ko dobi isto živilo, nanj že razvije alergijo, tako da ji bom pač tako dajala. Zadnjič je dobila malo tvojega jagenčka, pa odreagira, pa ji dam nekaj dni mir, potem je žlico prosa dobila, pa manjša reakcija, pa mir nekaj dni, zdaj je vsa flekasta, ker je včeraj dobila žlico pire, tako da počakam, da izgine in ji dam malo domačega jabolka za probat. Pač bomo stalno flekasti, ampak vsaj 2x na teden bo dobila nekaj drugačnih vitaminov/rudnin.

Si bom kar cel vrt bučk posadila pa bom vsaj imela domače bučke in jih bomo jedli naslednjih n-let;)

Zivjo!
Martina, težko je verjeti vendar imajo na dermatološki svoj prav. Jaz, kadar mi je zelo hudo, grem malo pogledati slike drugih primerov, da se malo potolažim. Grdo, vendar meni pomaga – da nismo še čist na dnu. Pa tudi pomaga razumeti kaj dejansko pomeni AD – če ne bo minilo, kot pri 90%, pomeni celo življenje z AD, z obdobji izbolšanja in poslabšanja.
http://www.dermnet.com/moduleIndex.cfm?moduleID=2

New Report

Close