ZA VESNO
ŽIVJO VESNA!
Najprej čestitke za otoka !
Rada bi te prosila za informacije če mi lahko kako pomagaš.
Stara sen 30 let in sem 3 in pol leta po presaditvi K.M zaradi levkemije.
Od transplantacije nimam menstruacije in kaže ,da imam odpoved jajčnikov.
Kako je bilo pri tebi po terapijah glede menstruacije in ali si zanosila naravno?. Jaz si zelo želim otroka pa nevem kako naprej ,kam se obrnit.
V NAPREJ SE TI ZAHVALJUJEM .
P.S Če je kateri po transplantaciji uspelo zanositi jo prosim za informacije.
HVALA. L.P TIJA
Tija, kot vem, je Vesna na dopustu, ki ga je ravno začela…. Samo toliko, da ne boš obupala ob čakanju na njen odgovor.
Srečno v starševstvo!
TIJA, pozdravljena!
Jaz sem pet let po presaditvi in ravno tako nimam menstruacije. Zgleda pa, da te v bolnici niso opozorili na moznost shranitve tvojih celic glede na to, da se nisi mamica. Meni so to predlagali, vendar pa sem odklonila, saj sem ze imela dve puncki. Predlagam, da se pozanimas pri svojem ginekologu o odvzemu na ginekoloski kliniki, ne vem pa, ce je zadeva mozna sedaj, ko je ze prislo do odpovedi jajcnikov.
Upam, da ti bo uspelo. Vse dobro ti zelim.
Berem ta pogovor, pa bi, draga Tija, rada svetovala, da okrog zanositve vprašaš hematologa na kontroli ter ginekologa, ali imaš sploh še kaj možnosti in pa na kak način. Ker zavedati se je treba, da Vesna ni čisto primerljiva s teboj, ker ona ni imela presaditve. Meni so pred presaditvijo povedali, da bom po njej neplodna. Takrat sem bila resda stara že 41 let, ampak sem imela čisto normalno funkcijo jajčnikov. Potem se je pa zgodilo točno tako, kot so napovedali – odpoved funkcije jajčnikov, kar je pomenilo prezgodnjo menopavzo in seveda neplodnost.
Tija,
obrni se tudi na forum Darovanje spolnih celic. Namreč kot vem, lahko opraviš umetno oploditev z darovano jajčno celico, ki jo umetno združijo s spermijem tvojega partnerja. Nato ti zarodek vnesejo v maternico, ki pa ti jo prej z zdravili prirpavijo na sprejem zarodka. Pri nas je doooolga čakalna doba. Če imaš možnost pa lahko odideš samoplačniško v Prago, kjer čakalna doba ni tako dolga.
Tako, da možnosti obstajajo. Če ne drugega pa domača ali mednarodna posvojitev. O posvojitvah tudi lahko prepereš na forumu Posvojitve.
Vso srečo!
Evo me, danes smo prispeli iz Grebaštice pri Šibeniku. Vreme je bilo sončno in toplo vedno nad 25.
Jaz nisem imela presaditve, le kemoterapije in obsevanja (obakrat). Menstruacijo sem dobila kmalu po končanih kemoterapijah in obsevanjih. Zanosila sem naravno, vendar so mi rekli, kot piše tudi v raznih knjigah, da je težje zanositi oziroma je možnist neplodnosti. vendar ne pri vseh. Najbolje da vprašaš svojega hematologa glede menstruacije in zanositve. Želim ti, da se ti čimprej uredi vse.Imej veliko pozitivne energije in boti optimistična še naprej.
Evo me, danes smo prispeli iz Grebaštice pri Šibeniku. Vreme je bilo sončno in toplo vedno nad 25.
Jaz nisem imela presaditve, le kemoterapije in obsevanja (obakrat). Menstruacijo sem dobila kmalu po končanih kemoterapijah in obsevanjih. Zanosila sem naravno, vendar so mi rekli, kot piše tudi v raznih knjigah, da je težje zanositi oziroma je možnist neplodnosti. vendar ne pri vseh. Najbolje da vprašaš svojega hematologa glede menstruacije in zanositve. Želim ti, da se ti čimprej uredi vse.Imej veliko pozitivne energije in bodi optimistična še naprej.
ŽIVJO!
Hvala vsem vam ,ki ste mi dale odgovore.
Jaz na žalost nisem imela te sreče ,da bi mi doktor povedal za neplodnost in ,dal možnost shranit svoje celice ,katere bi sigurno shranila.Glede tega imam tudi velike psihične težave saj si zelo želim imeti najinega otroka pa vem ,da ni več možnosti.
Še enkrat hvala vsem.
L.P TIJA
Tija, če želiš, se mi javi na mejl… 🙂