za Uno1- teža
Zdravo Una1,
prebrala sem tvoj post na sosednjem forumu – vprašanje dr. Pušenjaku glede povišanja telesne teže.
Sama sem se pravkar vrnila od zdravnika, kjer me je doletela ista usodo kot tebe – zdravnica me je kregala , ker sem se od zadnjega obiska zredila za 3 kg 🙁 Zelo zem žalostna , k sreči pa je z otročkom vse OK 🙂
Sem malo več noseča kot ti , stara eno leto več kot ti in tudi zame je prvič.
lepo te pozdravljam Kaja
Kaja, hvala za post. Pa tudi za tolažbo. Jaz sem bia kar slabe volje: vsakič, ko grem na pregled, je kaj narobe – ali slabokrvnost, ali sladkor, zdaj teža, pa otekle noge… No, mislim, da je dr. Pušenjak tudi dal (obema) kar ok tolažbo. Najbolje, da se res tehtava vsak teden, jeva normalno (saj na dieto pa se tudi ne sme!), če pa bo česa preveč, potem pa zagotovo ne bova midve krive. Konec koncev voda, ki se nabira tudi prispeva svoje, tu pa nimava kaj pomagat.
A tebi tudi otekajo noge? Kaj storiš v tem primeru, me zanima? Je dosti, da se uležeš in jih d vigneš, ali je še kak trik. Mene je G vprašal, če mi otekajo, sem rekla, da ja, in je to zapisala in konec debate. Naslednjič me bo pa spet kaj kregala.
Ah, ti zdravniki.
drži se.
Živjo Una1,
tudi pri meni zdravnica skoraj zmeraj kaj najde!
Slabokrvna sem že od 3. meseca, na obremenilnem testu za sladkor sem jo “dobro odnesla” – ampak tja sem seveda vseeno morala hodit (to pomeni v službi vzeti dopust), teža je po njenem mnenju zmeraj problematična…
Polega tega sem bila nekaj časa tudi zaprta in zadnje čase me peče zgaga (pijem Donat) . Tolažim se z mislijo, da imam do konca še dva meseca – itaq pa sem se odločila, da bo to samo 1x v življenju .
Glede teže sem se “nakako sprijaznila”, da se bom pač zredila toliko, kolikor se bom pač zredila! Stradala res ne bom in jem tisto kar mi paše – če so to tortice ob 22-ih zvečer , pa bog pomagaj !
Noge mi ne otekajo in ti žal ne morem svetovati , kaj storitvi v tem primeru – dvigni jih, če imaš možnost (ali si še v službi?)
lepo se imej in piši še kaj , lahko tudi pojamraš!
Moja služba je doma, ves čas pred računalnikom, tako da veliko sedim. Imam ogromno dela še do konca meseca, potem pa dejansko dvignem noge v luft.
Tudi mene je mučilo zaprtje in vetrovi, začelo pa se mi je takrat, ko sem železov sirup zamenjala za tablete, ki so očitno močnejše. Zdaj grem spet nazaj na sirup. Pri zgagi pa mi nič ne pomaga, oziroma vse pomaga samo za kratek čas: Donat, Rutacid, soda bikarbona, mleko. Zanimivo je, da pravijo za to mleko, čeprav meni ni nikoli pasalo. In zadnjič sem na straneh naših lekarn prebrala, da je mleko sploh napačno pit. Kdo bi vedel. Toliko različnih nasvetov dobiš, da je včasih res najbolje kar malo po svoje. Saj same sebe še najbolje poznamo.
Ostaneva na vezi in se tehtava. Pa uživaj v tortici (meni trenutno najbolj pašejo tisti ježki s kokosom, njam!)
lp