Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Arhiv Sociala Arhiv – Sociala za Tinajo – Birmingham

za Tinajo – Birmingham

Tinaja cao,

Pravis da zivis v Birminghamu? Zivis ali studiras, ce sem lahko malo radoveden :). Letos grem na studij na Warwick University, ki je locirana
v blizini Birminghama in si zelim tam tudi ostati po studiju. A mi lahko poves na kratko kaksne so tvoje izkusnje?

Thanx.

Za kaj posebnega mi lahko pises na mail: [email protected]

Tu zivim in zdaj tudi delam. Moje izkusnje niso slabe, moram pa reci, da tudi ravno odlicne ne – marsikaj bi se dalo na to temo napisati ali pa tudi pogovoriti…
Kaj pa bos ti studiral in kdaj prihajas, pa za koliko casa?
Pravzaprav je Warwick University blizje mesta Coventry kot pa Birminghama in ceprav ustanove podrobno ne poznam, ima dober glas. Upam, da ti bo tukaj vsec! Vsaj meni je tu precej lepse kot pa v marsikaterem predelu Londona. Vsekakor se kaj oglasi!

Zivjo Tinaja,

Jaz prihajam v Coventry konec septembra letos. Studiral bom MSc electronic business management na priznanem institutu WMG v okviru Warwick University. Imam resne namene, da ostanem v UK dalj casa, kar pomeni, da bom po studiju tudi iskal zaposlitev.
Informacija, ki jo je relativno tesko pridobiti in, kjer bi mi lahko odgovorila iz prve roke, ce si tako prijazna je naslednja:
Kaksen je t.i. earning/spending ratio v tem delu UK (West Midlands), se pravi povprecen mesecni zasluzek zaposlenega s podiplomsko izobrazbo in petimi leti delovnih izkusenj ter, predvsem okvirni zavljenski stroski (najemnina, hrana, prevoz, zavarovanje).
Vem, da je veliko faktorjev, ki vplivajo na to stevilko. Z direktorjem WMG branch offica v Bangkoku sem se o tem enkrat ze pogovarjal in mi je dejal, da se zalsuzek pricne tem nekje od 2.500 – 3.000 GBP/mesec. Stroski mesecni pa tam nekje okoli 1.100 GBP.

To (e/s) razmerje je v Slo katastrofalno, sa gre vecina denarja, ki ga ljudje zasluzijo za mesecno prezivetje, kar pa pomeni, da je akumulacija relativno nizka.

Kaksen je trg delovne sile v tem predelu?
Ej, Tinaja hvala za odgovor in prijaznost.
M

Zelo tezko je dati odgovor na tole vprasanje, kot si sam napisal na to vpliva veliko stevilo faktorjev. Vseeno menim, da je povprecni mesecni zasluzek malo nizji kot si navedel (le-ta gotovo velja za Londonsko podrocje), nekje od £1500 do £2000, seveda je to zelo odvisno od firme. Tudi zivljenjski stroski so zelo razlicni, odvisni od tega koliko placujes najeminine/hipoteke in pa koliko das za prevoz, hrano, itd. Res je tudi, da so ti stroski nizji od tistih v prestolnici.

Kaj pa Ipswich? Zakaj noben noce v Ipswich? 🙂 Se vedno sem edini Slovenec v tem prelepem mestecu hehe.

Lep pozdrav vsem anglo-slovencem! 🙂

Hey DonSimon, saj se bomo mal pomailali, da vidimo kako zadeve stojijo, pa se lahko dobimo nekje na pol poti!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close