Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost za strastne kadilke

za strastne kadilke

Ste kdaj poskušale nehati?Jaz veliko krat.Ni mi nikoli uspelo.Vedno sem hotela pred postopkom nehati,vendar ni bil pravi čas-to je bil vedno izgovor,saj vemo,da smo takrat bolj napete in živčne.Tako sem bila prisiljena vedno po ET trpeti,torej živci × 2.Zelo hudo,vam povem.
Tokrat sem se lotila problema nekaj časa prej.Bila sem toliko trmasta,da mi je uspelo.Ja, moram se pohvaliti.In ne samo to,nehal je tudi mož,no vsaj trudi se ,bomo videli,če bo zdržal.
Ne morete verjeti,kako je to lepo.V stanovanju vse” diši” ,boljše se počutiš,bolj si aktiven,pa ne nazadnje tudi denarnica je težja.
Nekaj nasvetov iz lastnih izkušenj,za tiste,ki so pripravljene malo trpeti:
-ce zjutraj ne greste v službo,pospite malo več,ne pijte kave(če ne gre drugače-samo zj. na ex)
-doma ne imejte niti pol cigareta,,ker vas lahko prej ali slej premami
-naredite si veliko zalogo žvečilnih,vseh vrst in okusov,lahko tudi palčke,smoki,mandli,kiki-riki,…
-morda se po poznalo nekaj na tehtnici,vendar o tem boste razmišljale pozneje
-ko imate močno krizo,skočite pod tuš,operite šipe,pospravite generalno kopalnico,pojdite na sprehod,karkoli,da vas zaposli,..
-ko ste v službi,hmmm…,to je najtežji del,(vsaj zame),pomagali so čingumi,kiki-riki,napolitanke.Seveda,če sodelavci ne kadijo bo veliko lažje.
-predvsem pa se vsaj en teden izogibajte kadilcem,tudi če so to vaši starši ali dobri prijatelji.Namreč najhuje je prvi pet dni
Po enem tednu se skorajda ne boste spomnile na čik(morda nekaj krat dnevno).Podveh tednih ga ne pogrešam več,celo smrdi mi.Verjemte punce,ni tako grozno,morate bit odločne, trmaste,disciplinirane,predvsem pa mora bit veliko volje.

Nevem,kaj se je zgodilo,da manjka nekaj teksta?
Sedaj bom šla bolj mirna na postopek,kot pa če bi morala misliti še kako bom nehala kaditi.Kaj pravite?
Veliko sreče želim,pa ne veloko trpljenja.
Katja.

Jaz sem že parkrat nehala. Nazadnje je bilo par mesecev pred prvim IVF. Mislila sem da sem ozdravljena in da mi je uspelo, potem pa sem po IVF dobila M. Bila sem tako razočarana in jezna in užaljena, da prvi dan sploh nisem hotela verjeti, da nama ni uspelo. Drugi dan pa me je dotolklo.In prižgala sem cigaret. Še vedno mi je žal, ker vem da bo sedaj mnogo težje nehat. Ampak, če moraš ni težko!!!

Pozdravček

Ja Ajda,imaš prav,pri takem razočaranju te utgne zavesti.Mislim pa ,da je med postopkom to samo še dodaten stres,zato je po moje lažje prej.Držimo pesti,da tokrat ne bomo razočarane in ,da na dim ne bo trba več misliti.Katja.

Draga Katja in ostale,
meni je tudi uspelo, vendar z eno razliko. Jaz sem obvezno morala imeti skatlico cigaret v torbici, da me ni panika. Sicrr nisem prizgala, ampak me pa ni ujel strah ; kaj bo, ce bo kriza ponoci in nimam cigaret,…. To mi je zelo pomagalo, morala sem pac vedeti, da v najbolj nujnem primeru so cigareti tam. Cista psihologija. Tako je bilo z menoj. Cestitke ker ti je uspelo in vsem tistim, ki jim se bo.
Veliko srece
L.

No jaz doma ne kadim, tako da dnevno pokadim ene 7-8 cigaret. Ko pa se bo pričel postopek bom zmanjšala, ker itak ne paše po punkciji pa bom čisto prenehala. TAKO!!!!!

Pa veliko sreče vsem skupaj

Lp, Bianca

No jaz doma ne kadim, tako da dnevno pokadim ene 7-8 cigaret. Ko pa se bo pričel postopek bom zmanjšala, ker itak ne paše po punkciji pa bom čisto prenehala. TAKO!!!!!

Pa veliko sreče vsem skupaj

Lp, Bianca

Tudi jaz ne kadim več od 1.1.2002 (2:30 zjutraj). Čez teden sem pokadila do 5 čikov na dan, razen, če sem šla s kom na kufe – takrat je lahko šla tudi škatla, če smo dolgo žurirali. Če vprašamo strokovnjake, sem bila aktivna kadilka. Za novo leto sem prenehala kar tako, brez veze in to sredi škatle. Odločila sem se, da me ne bo zaradi čikov bolela glava, da nočem nagravžno smrdeti po čikih (obleka) in v končni fazi imam sedaj mnogo boljši okus v ustih in sedaj šele ugotavljam, da skoraj ves folk, ki jih poznam, ne kadi, oz. so nehali. En od bistvenih razlogov pa je bil tudi ta, da je prenehanje kajenja zame pomenilo enega večjih izzivov na poti k nosečnosti. Kaj ti nucajo zdravilna zelišča, če istočasno zastrupljaš svoje telo z “nikotom”. Tako, kot določene arcnije dobro denejo organom, ki so povezani s plodnostjo, tako je za ta iste organe “niko” škodljiv.

Sodelavka kadi. In ko odide na čik v kadilnico in potem pride nazaj v pisarno, me skoraj kap. Nagravžno smrdi po čikih vsa njena obleka. Prav moteče je, glede na to, da sva skupaj v relativno majhni pisarni. Sedaj šele vidim, kako sem lahko včasih naredila slab vtis v službi pred kakšnim kolegom ali stranko, ki ne kadi. Fuj!
Sedaj nimam nobene želje po čikih, celo smrdijo mi. In mislim, da sem popolnoma ozdravljena, saj NIKOLI ne pomislim ob kofetku: “Uf, kva bi en čik zravn!” Enostavno sem se naučila piti kavo in ob tem uživati tudi brez te rakove palčke.

Ženske, ni izgovora, da ne bi nehale. Tudi IVF in stres povezan z njim ni razlog, da opravičujete svojo neodločnost. Poznam strastno kadilko (bivšo), ki je pred IVF-jem nehala kaditi, bila pa je na 2 škatlicah na dan in to WEST ta rdeče!! Prej je že miljonkrat poskusila nehat in ni zdržala. Tokrat pa pravi, da jo je gnala tako huda želja po otročku, da bi nardila vse in ustvarila najboljše možne pogoje za zanositev. Nehala je pred 1. IVF-jem. Pa ni bil edini. Ne vem natančno, koliko jih je bilo, ampak vsekakor 3 ali več. Sedaj ima dvojčka stara malo več kot leto dni in še vedno ne kadi. 3x hura za njo in njeno odločnost.

Babe, ne morete tako hitro vplivati na zanositev, kot lahko vplivate na opustitev kajenja. SAMO VOLJA JE VAŽNA!!!!!!

Ravno danes teče 6. dan, odkar je tudi moj prenehal kaditi (2 škatlici na dan je stenstal!!!). Tudi on je že miljonkrat poskusil in nikoli ni zdržal več kot 1 dan. Sedaj teče že 6. dan in misli, da bo zmogel. Full ga spodbujam. Imam občutek, da je tokrat uspešen zato, ker sem mu zdanjič brala, kako naj bi kajenje in alkohol negativno vplivala na plodnost pri moškemu in ženski.

DOVOLJ NAKLADANJA! Drage moje, malo sem filozofirala.Brez zamere, če sem katero s pisanjem prizadela.

Saj veste, ozdravljeni kadilci smo največji “Osame Bin Ladni”, hahaha.

Evo se malo pa cisto neham!!!!!
Ker ze tako bolj malo kadim pa bom se to “ukinila”!!!!!!!!
RES!!

To, da smo bivši kadilci najhujši nasprotniki kajenja, drži kot pribito. Sama sem kadila 16 let! in sem se lepega dne odločila, da se tega ne grem več. Prve dni je bilo grozno potem pa: kar naenkrat so se mi cigareti, dim, smrdljiva obleka in prostor smrdeč po cigaretnem dimu naravnost zagnusili. Še sedaj ne morem verjeti kako zlahka sem prenehala čeprav se mi je to v kadilskih časih zdelo neverjetno.
Vsa stvar je v glavi. Takrat, ko se v glavi zatrdno odločiš – brez omahovanja in prestavljanja na kasnejši čas, ti 100% uspe. Res je vredno poskusiti, če ne zaradi svojega zdravja pa vsekakor zaradi zdravja naših bodočih otročičkov!

Kadilke STRAN s cigareti in veselo v zdravju prijazno vedenje!

Res, je, da ste bivši kadilci pravi “Osame” v gonji proti cigareti. Ampak zanimivo, vam to sploh ne zamerim, kot tistemu, ki ni nikoli ni kadil. Verjetno zato, ker vem, da veste, o čem govorite. Ker ste to dali skozi. Pa še pomaga. Si misliš, vraga, če je “Francelj, pa Štefan itd” lahko nehal, potem lahko tudi jaz. No ja, pri meni (še) ne pomaga. Smo pa zmanjšali. Vsaj to.

LP, Maja1

BRAVO ZATE!!!!
Tudi midva z možem sva se že nekajkrat pripravljala, da nehava, a sva kmalu tekla v trgovino. Vse bi dala, da bi bila sedaj na tvojem mestu. Vztrajaj!
Rosana

Potem pa daj…..To,da se oziraš na moža,ti toplo odsvetujem.Jaz sem se tudi na svojega,sedaj pa se on name ha,ha,ha……Sama se odloči!
Katja

New Report

Close