za strastne kadilke
Ste kdaj poskušale nehati?Jaz veliko krat.Ni mi nikoli uspelo.Vedno sem hotela pred postopkom nehati,vendar ni bil pravi čas-to je bil vedno izgovor,saj vemo,da smo takrat bolj napete in živčne.Tako sem bila prisiljena vedno po ET trpeti,torej živci × 2.Zelo hudo,vam povem.
Tokrat sem se lotila problema nekaj časa prej.Bila sem toliko trmasta,da mi je uspelo.Ja, moram se pohvaliti.In ne samo to,nehal je tudi mož,no vsaj trudi se ,bomo videli,če bo zdržal.
Ne morete verjeti,kako je to lepo.V stanovanju vse” diši” ,boljše se počutiš,bolj si aktiven,pa ne nazadnje tudi denarnica je težja.
Nekaj nasvetov iz lastnih izkušenj,za tiste,ki so pripravljene malo trpeti:
-ce zjutraj ne greste v službo,pospite malo več,ne pijte kave(če ne gre drugače-samo zj. na ex)
-doma ne imejte niti pol cigareta,,ker vas lahko prej ali slej premami
-naredite si veliko zalogo žvečilnih,vseh vrst in okusov,lahko tudi palčke,smoki,mandli,kiki-riki,…
-morda se po poznalo nekaj na tehtnici,vendar o tem boste razmišljale pozneje
-ko imate močno krizo,skočite pod tuš,operite šipe,pospravite generalno kopalnico,pojdite na sprehod,karkoli,da vas zaposli,..
-ko ste v službi,hmmm…,to je najtežji del,(vsaj zame),pomagali so čingumi,kiki-riki,napolitanke.Seveda,če sodelavci ne kadijo bo veliko lažje.
-predvsem pa se vsaj en teden izogibajte kadilcem,tudi če so to vaši starši ali dobri prijatelji.Namreč najhuje je prvi pet dni
Po enem tednu se skorajda ne boste spomnile na čik(morda nekaj krat dnevno).Podveh tednih ga ne pogrešam več,celo smrdi mi.Verjemte punce,ni tako grozno,morate bit odločne, trmaste,disciplinirane,predvsem pa mora bit veliko volje.