Najdi forum

za realista- ananas

pozdravljen, Realist;
čestitam, če se ti je res obnesla posaditev ananasa. Jaz sem namreč to poskušala že dvakrat, vendar žal brez uspeha. Odrezala sem ananas (zeleni del) cca 3 cm v meso, meso izdolbla, nato pa pustila 3 dni na zraku, da se je malo posušil – da ne bi kasneje v zemlji zgnil. (To sem enkrat prebrala v nedeljskem dnevniku). nato sem rožo posadila, pa se mi je čez čas posušila.
Realist, ali pa morda še kakšen poznavalec tega, prosim, če lahko natančno opišeš postopek kako si to naredil, kateri letni čas je bil ( ne vem, morda je to pomembno) in kje je rastlina stala.
prisrčna hvala.
polhek

Očitno mi je uspelo nekaj, kar ne uspe vsakemu…Naj pa povem, da je bil to prvi poskus in mi je tudi v prvo uspel (mogoče po principu debelega krompirja in neumnega kmeta…). No, kakorkoli, bilo je mislim da lansko pomlad, zeleni del ananasa sem odrezal s cca. enim centimetrom mesa, ga malo obrezal in takoj posadil v zemljo. Potem sem zalival zmerno, ne preveč, toliko, da je ostala zemlja vlažna. Rastlina je mirovala, ni rastla, niti se ni sušila. Po par mesecih sem opazil, da je sredica začela poganjati in so listi večji. Kasneje so se spodnji listi posušili in sem jih odrezal. V enem obdobju se mi je zdela, da bo vse skupaj propadlo – več listov se je posušilo kot na novo zrastlo. No, letos poleti je rastlina zopet “zaživela” in razvila precej novih listov in je danes velika recimo 20 ali 25 cm v višino in na pogled precej krepka. Imam jo na svetlem (poleti precej sončnem) oknu.
Skratka nobene skrivnosti ni, mislim, da sem imel pač precej sreče… Mislim, da če boš poskušala z več rastlinami, da se ti vsaj ena mora prijeti.

Nam je tudi uspelo,pred leti in to veckrat,je pa mama to naredila.. Ne vem,kako…nekaj podobnega,kot ti pises.. Vem pa,da vcasih na ananasih prodajalci izpulijo sredino listnega copa-tam,kjer so majhni listi in kjer raste-to potem ne bo slo,mora nujno imeti vse sredinske liste,da bo rasel.

New Report

Close