Za PIJO
Ne, 2 litra bi moral na dan spit vsak clovek, tako da nikakor ni prevec. Ampak sem se bala, da se bos zacela nalivati s 4 litri vode, kot nekatere zenske pocnejo, ko hujsajo. Mislim pa, da lahko spijes 2-3 litre.
Ljudje, ki se prevec silijo k pitju, lahko zmedejo ustrezno vodno ravnovesje v telesu, ki vkljucuje razlicne telesne dele (usta, zlezo hipofilo, ledvice…). Posledica pa je, da zacne njihovo telo delovati v pogojih prebitka vode, kar iz telesa izpira minerale in povzroci neravnovesje elektrolitov. Pomanjkanje elektrolitov lahko nadomestimo s slano hrano ali tabletami soli (ce jih izgubimo prevec, se lahko razvije pomanjkanje natrija), zaradi cesar se pojavijo podobni simptomi, ko se pojavijo pri dehidraciji. To so zmedenost, utrujenost, glavobol, razdražljivost in omotica. Ampak to je malo verjetno da se zgodi, razen, če boš z vodo zares pretiravala, kar pa zgleda, da ne boš.
Strokovnjaki pravijo, da ni dobro popiti več kot tri litre vode na dan, kot pomoč pri hujšanju. Res je, da voda zavre apetit, ker nekateri ljudje lakoto zamenjujejo za žejo. Toda preveč vode lahko dejansko poveča število kilogramov.
OK, to je bilo malo bolj obširno in malo izven teme:)
Vse srečo še naprej in predvsem veliko volje!
Jaz sem pred ca. 10 leti nehala kaditi in naj te “potolažim”, da so mi še dolgo potem dišali. Še več mesecev, ali pa mogoče celo leto. Najhujše je bilo spiti kavo brez cigarete ali pa na žurih.
Spominjam se, nehala sem kaditi pozimi in bila sem v pisarni skupaj z dvema kolegoma – strastnima kadilcema. Seveda pozimi pisarne ne zračiš veliko in zato je bila noter vseskozi bela meglica, komaj smo videli eden drugega. Ampak, ne boš verjela, meni je ta zrak prav prijal. Je organizem vsaj tako dobil malo nikotina, ki mu je primanjkoval…
Skratka, ne bo lahko, zadišalo ti bo neštetokrat, ampak, vztrajaj!!!
Srečno!