za PETRO
Pozdravljena Petra
V tvojih postih sem zasledila, da je tvoj malček star 15 tednov. Moj jih ima dobrih 13. Zanima me, koliko ti preleži čez dan, namreč moj bi se najraje kar ves čas , kar je buden (spi le po pol urice med obroki), nosil po rokah in sicer tako, da je s hrbtom naslonjen name in opazuje okolico. Tako sva naredila že kar nekaj km po stanovanju in pregledala vse kar mu privlači pogled, ne vem pa, če je ravno dobro, da je v že tako pokončnem položaju toliko časa. V ležalniku pa je največ pol ure na dan. Čez dan mi spi (tiste pol urice med obroki) v dnevni sobi kar v košari od vozička, ker je zelo velika. Ker sta približno enake starosti me zanima, koliko tvoj prespi oz. ali ga nosiš ali kako?
LP
Milena
Naš malčič najraje spi, ko sva zunaj v vozičku, takrat spi tudi do tri ure in več, ko prideva domov, se ponavadi ne zbudi takoj… Če nama vreme ne dopušča sprehoda, pa prespi od 8.00 do 21.00 kakšno urico in zvečer je potem prava mora, ko je treba zaspati, ker je preveč utrujen. Ponoči se ponavadi zbuja trikrat, ker je lačen in potem se dojiva(buden je cca.15 min/dojenje) in če nimamo krčev, takoj po hranjenju zaspi nazaj.
Morda se ti bo zdelo čudno, da se naš korenjak do nedavnega sploh ni hotel mečkati po rokah, večino časa, ko je bedel je bil v ležalniku. Počasi pa le odkriva čar nošenja na rokah. Po nasvetu pediatrinje bi ga morala nositi v školkici, vendar naš noče biti v tem položaju, zato ga nosim veliko pokonci, da lahko raziskuje stanovanje. Ta položaj pediatri “žal” odsvetujejo.Tudi na roki s trebuščkom navzdol mu je zanimivo.
Upam, da sem ti vsaj malo pomagala, če pa bi rada še kaj izvedela mi le piši.
Pety
Školkica je klasičen položaj pestovanja, bolj leže, glavic je oprta na komolec, z rokama pa ga držiš pod ritko, kot da bi ga zapirala, podpiraš tudi obe nogici. Žal ti ne znam drugače opisati, zato je najbolje, da vprašaš sestro v posvetovalnici. Ja, tudi naš že zelo veliko čeblja, se smeje na vsa usta, pljuva… vsak dan znova nas preseneča. Prejšnji teden je začel v vodi izvajat prave vragolije in me kar mika, da bi rezervirala termin v Tivoliju za kopanje:) Zelo je navdušen nad ropotuljicami in glasbenimi igračami, seveda se vsake stvari zelo hitro naveliča in ves čas radovedno išče nove izzive.
Cepili smo se v četrtek, kaj več napišem kasneje na forumu!
Lep pozdrav, zdaj pa hitim…
Pety
Milena, oprosti ker se kar vrinem, čeprav si postavila vprašanje za Petro, ampak vseeno…glede nošenja…naša Maruša se niti pod razno že iz porodnišnice ven ni hotela nositi drugače kot v pokončnem položaju s hrbtom in glavico naslonjenim na mene, pri tem vztraja tudi danes…le ko se uspavamo mi včasih uspe ležeči položaj na rokah, pa še to takrat, ko v pokončnem že skoraj zaspi…pa ne vem, če je to ravno tako slab položaj, saj pravijo da si otrok sam izbere tisto, kar je zanj najboljše, torej…vem pa da pediatri glede hrbtenice pravijo drugače…teorija je eno, praksa pa drugo…