za nosecnice
Vsem bodocim mamicam prav lep pozdrav!
Sem v 7 tednu nosecnosti in bi zelela s sebi podobnimi podebatirati glede vasega pocutja, obcutkov, problemov itd. v casu nosecnosti. Naj povem, da jaz pravzaprav na zacetku kar nisem mogla verjeti pozitivnemu Clearblue testu, saj nosecniskih simptomov oz. tezav pravzaprav nimam…(morda rahla jutranja slabost – brez bruhanja). Ker bom v kratkem sla na prvi ultrazvok, me zanima kaksni pregledi me pravzaprav cakajo se vnaprej? Kdaj ste zacele obiskovati materinsko solo? Prosim, povejte mi se kaksen dober in koristen nasvet glede prehrane, telovadbe…
Hvala ze vnaprej za odgovore. Lepo nosecnost vam zelim! Pozdrav,
Eva
Tudi jaz nisem imela posebnih težav glede slabosti v začetku nosečnosti, so pa se mi pojavile manjše krvavitve od 6 do 9 tedna nosečnosti. Zato sem imela že prvi ultrazvok pri 6 tednih, kasneje pa še dva in sicer v 11. in 21. tednu nosečnosti. Do sedaj pa so bili pregledi enkrat mesečno, naslednjega imam prihodni teden, ko bom dopolnila 29. teden nosečnosti. Mislim pa, da bodo vnaprej pregledi bolj pogosti.
Drugače pa nimam problemov s hrano, saj mi nič posebej ne smrdi, ni pa tudi stvari, ki bi mi posebej “pasale”, tako da pri prehrani ne opazim sprememb, razen da jem več sadja in zelenjave, kar priporočam tudi tebi.
Drugače pa se normalno gibljem, hodim v službo, prav danes sem prišla iz 14-dnevnega dopusta in počutim se praktično tako kot pred nosečnostjo, razen da se mi malo pozna trebušček (zredila sem se za 5 kg) in ob celodnevnih aktivnostih (služba, doma) sem ob večerih malo utrujena, vendar ni sile.
Če te karkoli bolj konkretno zanima pa še povprašaj.
Lep pozdrav
Dana
Pozdravljena!
Pošiljam naslov, na katerem si lahko v posebni izdaji revije Moj malček – Nosečnost, prebereš članek Zakaj h ginekologu, kjer je točno opisan potek vseh pregledov v nosečnosti.
http://med.over.net/mojmalcek/vstop.htm
Nekaj o poteku nosečnosti si boš lahko prebrala tudi v Materinski knjižici, ki jo boš dobila pri svojem ginekologu.
LP, Helena
Vsaki nosečnici bi svetovala, da si poizkusi dobiti “bolniško”, če je le možno. Vem, da je danes to neprimerno težje kot še pred par leti, a splača se vsaj malo podrezati v tej smeri. Časi so zelo stresni in za nosečnico se mi zdi zelo pomembno, da je čim bolj umirjena in se lahko posveča sebi. Sama imam na to obdobje zares lepe spomine. Vsi službeni problemi so bili daleč, uživala sem v čisto drugem svetu.Nobenih težav nisem imela, počutila sem se dobro, veliko sem hodila na sprehode v naravo, požirala knjige, lenarila, imela sem neverjeten apetit in sem jedla za tri, ne le za dva in to stvari, ki so mi takrat zadišale (največ sladoleda in pic). Kljub temu, da se mi telovaditi ni ljubilo, se nisem preveč zredila in sem zlahka rodila, pa tudi otrok je bil zdrav. Morda je najboljši nasvet: Če se le da, se z ničemer ne obremenjuj! Srečno!
Pozdravljena!
Tudi sama ravno danes zaključujem 7. teden in moram reči, da se počutim kar dobro. Pri meni je bilo vse od začetka malo drugače, ker gre za oploditev v epruveti in sem bila zato na vse znake in opozorila lastnega telesa bolj pozorna. Imela sem že 2 ultrazvoka, kar pa pri spontanih nosečnostih verjetno ni v navadi. Sicer pa se iz prve nosečnosti spomnim, da je vse potekalo brez težav, skupaj sem se zredila le za 10.5 kg, proti koncu nosečnosti sem še lezla na Krim… Edina težava, ki se je spomnim, je, da sem bila precej zadihana, še posebno po hoji po stopnicah.
LP
Polona
Pozdravljena!
Tudi sama ravno danes zaključujem 7. teden in moram reči, da se počutim kar dobro. Pri meni je bilo vse od začetka malo drugače, ker gre za oploditev v epruveti in sem bila zato na vse znake in opozorila lastnega telesa bolj pozorna. Imela sem že 2 ultrazvoka, kar pa pri spontanih nosečnostih verjetno ni v navadi. Sicer pa se iz prve nosečnosti spomnim, da je vse potekalo brez težav, skupaj sem se zredila le za 10.5 kg, proti koncu nosečnosti sem še lezla na Krim… Edina težava, ki se je spomnim, je, da sem bila precej zadihana, še posebno po hoji po stopnicah.
LP
sama se bližam dopolnjenemu 36. tednu nosečnosti, tako da je že za mano materinska šola, vsi nakupi za najino štručko….vse je v bistvu pripravljeno.
Materinsko šolo sva obiskovala v 8.mesecu.
Glede pregledov pri ginekologu pa moram reči, da sem jih vse do sedaj imela na en mesec, ker pač nisem imela nobenih težav. Trikrat do zdaj sem mojo štručko opazovala tudi na ultrazvoku. To pa je tudi vse. No, zaradi moje RH negativne krvi, sem dobila tudi še injekcijo, kar je pač čisto običajno.
Problemi, takšni, čisto nosečniški, pa so se mi začeli pojavljati šele zdaj….pa še ti niso veliki. Malo utrujenosti, otekanje nog, nič več ležanja na hrbtu, ker mi postane slabo,….trebušček pa se mi malo bolj opazi šele ta mesec, prej pa je rastel čisto počasi…na zadnjem pregledu pa mi je moja ginekologinja povedala, da bo moja štručka kar precej velika, čeprav me je zaradi tega mojega malega trebuščka že bilo strah, da ni vse vredu….zdaj že tudi pridno štejem gibe in jih zapisujem, kar pa pri mojem “razgrajaču” ni problem, ker teh potrebnih 10 gibov naštejeva kar hitro….
želim ti prijetno nosečnost, če pa še te kaj zanima, pa kar vprašaj….
lep pozdravček
Mislim, da bolniško dobiti tudi danes, če to seveda želiš, ni noben problem. Ne razumem pa zakaj bi si jo želela, če je vse v redu. Hoditi v službo, priti med ljudi in ne le doma gospodinjiti in se izležavati, se meni za zdravo nosečnico zdi prav super. V nobeni od dveh nosečnosti nisem bila doma niti en dan in hvaležna sem za to, ker to pomeni, da sem bila zdrava in sem se dobro počutila. Hoditi na bolniško “brez veze” pa bi se mi zdelo pravo izzivanje usode.
Se popolnoma strinjam s Špelo in Ali. Izsiljevati bolnisko ce ni potrebno s mi ne zdi smiselno. Sama sem sicer bila, ker sem morala prve mesece prelezati ampak to ni bil nikakrsn uzitek. Veliko bolje sem se pocutila ko sem po 5 mesecu nosecnosti spet lahko hodila v sluzbo. In seveda tudi se kam drugam.
ŽIVJO,
Najprej prav lepo vse pozdravljam, posebno pa tiste katere pričakujejo srečni dogodek. Kot prvo bi rada povedala, da je pametno, če je nosečnica zaposlena, saj le tako ne misli na negativne reči, katerih je že tako preveč. Sama sem v 13 tednu nosečnosti, do sedaj pa sem imela le nekaj problemov s belim tokom, zato sem morala počivati, povem pa vam, da je grozno če je zdrav človek v pojstelji in nima kaj početi. Zato drage bodoče mamice, živite naprej, polno pozitivno energične in srečne.
Zdravo,
Osebno sem skušala čas nosečnosti sprejeti čimbolj naravno, sproščeno in ravno zato sem hodila v službo do zadnjega predpisanega dne. Imela sem kar nekaj težav, in krvavitve in bolnišnice, in predhodni neželjeni splav, tako da bi z lahkoto dobila bolniško pa sem jo zavrnila. Ker sem bila aktivna do zadnjega dne sem rodila v 2 urah (prvič), punčka je tehtala 3.970 in še danes je prekrasna punčka.
Zato jaz svetujem vsaki bodoči mamici, naj dela tisto kar je delala tudi pred nosečnostjo, in vse bo v najboljšem redu.