za nadjo
živjo
Imam tri otroke. Ko včasih preberem in šlišim o alergijah drugih, vidim, da pri nas še ni tako težko. Sem pa pri vsakem otroku ravnala malce drugače, pač človek se uči celo življenje.
Pri 1. in 2. otroku se je AD pojavil v starosti 1 oz. 2 meseca. Pri tretjem pa se ni ,ker sem bila že v tretjem trimecečju na dieti brez mleka in jajc. AD pri nas zgleda tako, da imajo kožo malo bolj hrapavo, sem in tja izpuščaje. Če otroka primeš, ostanejo odtisi prstov vidni dalj časa kot pri otrocih brez AD.
Prvi otrok ni jedel jajc do 5 leta, užival pa je mleko. Bil je tudi na urtikarični dieti. Sedaj je vse, razen ribjih konzerv in maka. Je pa res, da kakšno čokolado, salamo … dobi doma bolj redko. Ko je bil star 1, 2 leti je imel stalno na obeh ličkih kot kovanec velik rdečast ekcem, sedaj pa se je preselil pod levo pazduho. Otrok se večkrat praska okoli vratu, vendar pravi, da ni tako hudo. Pri starosti 4 let se mu je pojavil še seneni nahod. Če se mu stanje ne bo popravilo bom posumila še na pršice in jim napovedala vojno.
Drugi otrok je bil pri 2 mesecih čisto rdeč, naredili so kožna in krvna teste. Šele po tem, ko sem bila jaz 6 tednov na strogi urtikarični dieti brez jajc in mleka se je koža popravila. Dojila sem ga do 13,5 meseca, potem pa ni več šlo. Diete sem se pa kar strogo držala. Sedaj je star 3,5 in je že jajca, mleka pa ne. Diete se držimo, uživa Pregomin, pa gre. Sem optimist. Če vidi čokolado, reče: Mami, jaz pa ne smem čokolade. Vsaka mu čast.
Tretji otrok uradno nima AD in alergij, saj preko mene in tudi sam še ni užil mleka in jajc. No ja, jaz pri dieti nisem bila čisto striktna. Imala sem pač slabe dni in sem tudi kakšen piškot pojedla. Na koži se mu je poznal pecilni prašek, pa če sva jedla kisle stvari (domače grozdje npr.) Sedaj je star 15,5, uživa Pregomin, ne dojim ga več, je pa naročen na testiranje.
Vsi imajo suho kožo. Če se spomnim, jim v banjo, ko se kopajo kanem nekaj olja. Morala bi jih tudi kdaj namazat, pa ponavadi pozabim, ampak če bi bilo hudo, bi jih šla takoj namazat. Saj pravim, naš primer sploh ni najhujši, smo pa alergije vzeli zares. Ampak kljub temu živimo normalno. Samo kadar srečamo nove ljudi, jim takoj povem, naj našim otrokom ne dajejo sladkarij.
Tega okol alergij je še ful velik. Nekaj sem napisala. Če te še kaj zanima, pa vprašaj.
lp
nadja
Vzrokov za alergije je veliko. Zdravil za alergije je prav veliko.Z alergijam otrok imam prav tako veliko izkušenje. Bi se splačalo sodelovat pri zdravljenju alergij. Uporabljam naravne metode zdravljenj ki ne škodujejo, prav tako uporabljam izvirne originalne pripravke zelo znane, samo zelo nedostopne vsakem dokler vas negdo ne prepriča, mu pod milim bogom ne boste verjeli. Živimo v takem času, da smo previdni, včasih preveč in to v svojo škodo. Če želite resnico pozanimajte se na dežurni tel.031/605 301.
Lp.