Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost za Mašo

za Mašo

ZATO,KER SI EGOIST…………..KO TI BO “POTEGNLO” SE JAVI

Če se vama zdi vredno, si preberita tole

http://med.over.net/phorum/read.php?f=11&i=38983&=38168

moj odgovor z dne 02.09 Marti na forumu Starši staršem na temo Pomoč.
(ženska je tretjič noseča- nezaželjeno). To je samo eden izmed večih.
Pa ne da se opravičujem, ker če se komu zdi to vredno prebrati, bo videl, da se nimam za kajDa se znamo tudi me vživeti v koga drugega in razumeti, da je za koga nosečnost lahko katastrofa.
Tale forum se je izrodil in ni
več praktično v nikakršno pomoč. Še sreča, da ga človek lahko enostavno ignorira. Škoda, da se takih, kot sta vidve, ne da izklopiti tudi v vsakdanjem življenju, ne samo na netu.

Zbogom, vsem čakajočim na črtice pa srečno!!

MAJA1

Ne,na tvojo žalost se me ne da izklopiti.Tale izvja ponovno potrjuje tvoj egoizem.
Pa vseeno “z bogom” ali brez,tudi tebi želim dve črtici.
P.S.Ne samo,da mamice več niso žaljene na tem forumu,zdaj sem zasledila celo,da je samo za “slovenke” oz.moramo obvladati sl. slavistiko.

Draga Sanja, kako da ničesar ne razumeš? Seveda te lahko izklopim, zase. Ne grem več na forum.Izbrišem tole stran iz Favorites.Razumeš?? Tole pojasnilce je zadnje oglašanje. Pa prevzamite forum Neplodnost “neegoistične” mamice, v končni fazi mi tega več ni mar. Za željo pa se ti ne bom zahvaljevala, ker mislim da je pokroviteljska in zlagana. Evo, pa sem spet egoistična, pa še nehvaležna in nesramna, kajne?
Brez skrbi, ne bom ti več odgovarjala.

Maja1

Punce,ne se tako maltratirat,že tako smo nesrečne…
S takimi izjavami ,pa res ni potrebe,prihajati na dan.Če bi vsakega kar izklopili,za take malenkosti,bi že zdavnaj izumrli “vsi”,vključno s teboj,draga Maja.Zaradi tega res ni treba bežati iz tega foruma.Potrudimo se izmenjavati mnenja brez tako težkih besed.Pa,da nebo izpadlo snobovsko-velja tudi zame!
Katja

Ni mi treba odgovarjat ,ne misli,da mi je v posebno veselje.Oprosti,ker ne razumem.Napisala si v vsakdanjem življenju,ne samo na netu.,če pa nisi tako mislila -O.K.Nisem toliko žleht,da ti nebi žela dveh I I.

Meni se zdi tole govorjenje tukaj ze skoraj podobno dialogu:
A: v Afriki ljudje stradajo, mislim, da jim bom pomagala, ker sem ena izmed njih
B: v Evropi jih je vec kot pol predeblih, morajo na dieto
A: seveda se strinjam z Evropo, ampak, trenutno je moj problem Afrika
B: A, ti si zivi egoist, ker ne razumes, da so ljudje v Evropi debeli. Noces v njihovo kozo, zavidas jim, ker so debeli in morajo shujsati
A: ne, ne zavidam jim, samo, trenutno resujem problem Afriskih ljudi

Draga Tea in Sanja
Jaz sem Afriski clovek. Ki lahko SAMO na tem forumu govori o svojem trpljenju.
Ker sem lacna se nisem egoist, in ker ne morem razumeti, nisem sebicna.
Samo – lacna sem. Sestradan, samo kost in koza. in Dokler ne bom sita ne bom sposobna resevati tezav debelih ljudi.
Vidve pa sta siti in mogoce morata hujsati…. Seveda ne moreta razumeti.

Maja1, Tašika, briar, Katja S, Eva*, Jasna in druge so prav tako sestradane. Pustite nas, da se ubadamo s punckijami, folikli, krediti, BT, M, miomi, LPCS, HSG , ET, ISCI, estradioli, splavi, odmrlimi polodvi, preprecevanji mozov, da naj jim ne bo hudo, ko morajo na ukaz, medtem, ko jih zunak 10 caka.
Tea in Sanja – mogoce vama je tezko razumeti, a druzba – ja, slovenska druzba – gleda na nas slabse, kot na gay-e. Ne imeti otrok, biti “jalov” kot pravijo nekateri, je družbena sramota. O tem se ne govori , ne piše (si morate misliti, da ima 10 % Slovencev diabetes, pa imajo svoje združenje in 2 reviji!; 10 % parov s težavami pri zanositvi pa samo eno društvo, pa še to praktično deluje anonimno?). Skrivati se moramo, izmisljevati izgovore, ko gremo na UZ (diabetiku tega ne potrebno), lagati ljudem okrog nas.
Si morate misliti, da pride do situacij, ko mamam IVF otrokov recejo – ej, vaši pa niso “ta pravi”, so bili umetno narejeni (ime in priimek lahko povem).
In na koncu pridete, s svojimi težavami se ve, in nam pravite, da smo egoistke.
Dajte no, zresnite se.

Kot prvo nimam otrok in ne zato,ker jih nebi hotela imeti,..Mogoče je moj greh,da nisem sloveka.?Vseeno imam eno vprašanje,če dovolite seveda.: Pravite,da mamice ne morejo dajati nasvetov na tem forumu,ali to pomeni,da tudi me nemoremo sodelovati v forumu starši staršem,naprimer,da bim dale nasvet glede vzgoje otrok?Ali nasvet glede zasvojenosti,itd….Me zanima,kako bi se ve počutile,če bi vas kdo tako odganjal iz drugih forumov,kot vi druge s takšnm gnevom.

Mene pa samo nekaj zanima.
Verjamem, da ste v nekaterih obdobjih pozitivno nastrojene, drugič pa bolj negativno. Povsem razumem. In ko ste pozitivno, verjetno verjamete, da boste tudi ve enkrat mamice, kot jaz verjamem in molin za vas. Večkrat berem ta forum in držim pesti za vas. Oglašam se ne, ker ne vem kaj naj vam napišem, da bi se bolje počutile in kot zdaj vidim je bilo boljše da se nisem.

ZAnima me pa, ko bo kateri izmed vas ratalo, ali se bo odstranila s tega foruma ali bo ostala in bodrila še druge. In ve ostale, ki boste še čakale na svojo priložnost, boste potem nosečo bivšo sotrpinko potem zasovražile, samo zato, ker ji je uspelo in na tem forumu nima kaj iskati?

Majda

Majda,
Doroteja in Miranda sta bili na forumu in zanosili. In ostali. In njuna izkusnja nam pride prav – zelo prav, in daje nam upanje.
Ne gre za sovraziti, Majda. Gre samo za to,da vcasih zenske, ki so zanosile se preden so vedela za to, od nas pricakujejo, da se bomo obnasale tudi me tako.
A ko upas 4, 10, 12 let, mesec za mescom – 50 mesecev upanja – pa ni nic, potem pac ne mores razumeti, da nekdo hoce zavreci svojega otroka. In takrat pac odreagiramo, kot odreagiramo.
Majda – vesele smo vsega, kar nam da upanje. In sovrazimo, da se oglasi deklica, v smislu tralala, jaz sem pa zanosila, kako naj povem mozu.
Majda – po neuspelem IVF-u sem videla mojega moza jokati. Prvic v zivljenju. In od takrat se en smejeva vec tako, kot sva se vcasih… Le katera srecnica, ki je zanosila na hitro, bi to razumela…

Sanja.
društvo za rodnost in plodnost Slovencev vodi gospa, ki ima hci in vnuke. Ni blema. Samo – ce nisi bila blizu zenski, ki se z neplodnostjo bori, bos tezko svetovala.
Moja prijateljica je bila na IVF, v casu, ko sem sama bila rpepricana, da bo pri nas “z levo roko”. In ko mi je razlagala po telefonu in osebnoo razocaranjih po neusplelih IUI, pa o punkciji, pa ET, nisem razumela, kaj govori.
Ko sem sla sama v ta postopek, sem jo poklicala in se ji opravicila. Sele takrat sem dojela njene stiske.

Pozdravljene, vse,

Eno izmed osnovnih pravil, ki veljajo pri svetovanju v stiski, je: PROBLEM JE TAKO VELIK, KOT GA ČUTI TISTI, KI GA IMA. Mozolj je lahko za nekoga zelo velik problem, medtem ko ga drugi sploh ne opazi. Tudi pri želji po otroku so pari, ki se že leta trudijo, pa jim to ne seže do živega, drugi pa že po mesecu ali dveh ne prenesejo več puhlic in praznih tolažb. Ljudje smo si različni, zato pustimo vsakemu naj živi po svoje.
Zakaj je tako težko razumeti, da ne maramo več slišati tistega “saj bo”. Nihče ne ve ali bo, meni “saj bo” pomeni, da me nekdo noče več poslušati, hoče da neham težit. Hoče me prepričati, da je moj problem manjši, kot ga čutim. Pa ni. Če se neham o tem pogovarjat, ga še bolj čutim v sebi, stiska je večja, ker je nimam s kom deliti. Poleg osnovnega problema čutim še samoto, ker nimam rame, na katero bi se naslonila in izjokala svojo bolečino.
In ko imam vse te zlaganosti dovolj in ko bi najraje komu povedala, da naj neha težit s tem kdaj bom imela otroke, ker mogoče imam pa problem na tem področju, pa ne morem, ker vem, da bi mi solze prišle v oči, drugi bi pa to razumel kot namig za nasvet o seksu, takrat pridem na ta forum, ker vem, da bom tu našla vsaj malo razumevanja.

Ni moj namen kogarkoli poditi s tega foruma. Želim le, da je ta forum prostor, kjer je moja bolečina sprejeta. Pa tudi bolečina tistih, ki se v želji po otroku srečujejo z drugačnimi problemi, kot so moji. Hočem vsako in vsakega poslušati, mu zaželeti čim več uspeha.
In vse tiste, ki že imate otroke. Če že želite pomagati, potem prosimo za uporabne nasvete. Tudi za tolažbo in razumevanje, ampak razumite, da je to za marsikoga edini prostor, kjer mu ni treba skrivati in se nasmihati, da še ne načrtuje otrok. Kjer se mu ni treba delati, da se veseli tuijih uspehov in kjer lahko tudi reče, veste kaj, danes mi je pa tako, da če izvem samo še za eno nosečnico bom pa p….

Zdej bom pa nehala utrujati. Držte se vse po vrsti. Pa kakršnikoli so že vaši problemi.

S.

Popolnolnoma se strinjam s teboj,le da je pri meni tako:ko preberem post,ki ga je napisala mamica in je v tem stilu kot praviš ti “saj bo”,ga enostavno preskočim in ji nič ne zamerim,saj ne mora čuttiti kot me-to je normalno.Ne bom pa zganjala kravala -“dol s foruma” in podobno….
Katja

Končno,kdo nam pa bo še hotel odgovarjati,ko bomo imele svoje otročke in bomo rable nasvet staršev ?? In še to ,kaj ko ti daš nasvet prijateljici glede vzgoje otroka,ti ta reče: ah,kaj ti veš,saj nimaš svojih otrok ?
Katja

Katja,

Veš, jaz bi rekla, da tudi tu izjeme potrjujejo pravilo. Imam prijateljico, ki še ne dela na tem, da bi imela otroka, pa vseeno od nje slišim veliko vzpodbudnih besed.
Škoda, ker je ona edina izjema…
S.

New Report

Close