Najdi forum

za kolesarja

Živijo..
A res po dolgotrajnem kolesarjenju dobiš nabite mišice na nogah?
Maš mogoče svoj email?
čaw

Jenny,

Večina cestnih kolesarjev nima “nabitih” nog. Izjema so posamezni šprinterji, ki so običajno močnejši in težji. Če ne voziš pretirano težkih prenosov ni strahu od nabitih nog.
Ko voziš gledaj, da imaš ritem med 80-90 o/min pa boš imela lepo oblikovane mišice in nepoškodovane sklepe. Višje število obratov od navedenega, zahteva dobro tehniko pedaliranja, da bi bilo, še vedno dovolj efikasno.

LP

Pozdrav!

Moje skromno mnenje je, da če veliko kolesariš se ti mišiča masa počasi spremeni v kito.. Tako kot je že povedal Kolesar, da imajo bolj izrazite mišice šprinterji, ker vozijo na moč – ostali pa na vzdržljivost, kar pomeni, da se jim noge prav lepo izoblikujejo.. Ni boljazni, da bi imela grde noge, kvečjemu boš z veliko kolesarjenja dober zgledala in se oblično počutila!

Lp

Nabite noge so pa zakon, sam dobit jih je pa tak problem, da se res ni treba bati da bi se komu to zgodilo.

Kaj je zakon in kaj ne je vprašljivo.
Meni se ne dopade nobena “nabita” mišica, pa tudi nožna ne.
Za moje pojme, mišica mora biti lepo vidna in ne preveč iztopajoča(poldogovata, nobenih “bunk”).

LP

kaj pa ce ima clovek po naravi nabite kvadricepse in meca oz. z malo truda pridobi tiste izstopajoce bunke, povesene kvadricepse cez kolena in zile vseposod kot da so krcne zile?
tak sem jaz, roke pa cisto nasprotje in potem hodim po svetu kot spacek:))

New Report

Close