ZA FRUCKO
Pozdravljena,
v enem starejših forumov sem zasledila, da si zapisala, da si svojemu trimesečnemu otroku dodala rižolino. Pa me zanima ali je bil ta dodatek pri vsakem obroku ali samo pri večernem?
Jaz ga moji hčerki dodam samo pri večernem, pa je isto kot prej…ponoči se zbuja.Morda to pomeni, da dobi čez dan premalo?Stara je slabe 4 mesece.
Hvala za odgovor in še naprej lep dan.
Alenka
Alenka, jaz ti povem, da se je moj mali zbujal vsako noč najmanj enkrat tam do leta in pol. Pa je čez dan jedel že gosto hrano! Tudi sama sem po nasvetu prijateljice dala že pri štirih zvečer rižolino, pa ni nič pomagalo. Čez dan ni dobil premalo, ker se je fino redil, vendar je bil – besede mojega zdravika – pač tak otrok.
Nič nisi napisala, če ga dojiš, ali dobiva po flaški.
Tina
Od začetka sem ji dajala samo zvečer, zelo redko obliko rižolina. Dajala sem kar po flaški, na dudi sem mal povečala luknjo. Edin problem pri tem je bil, ker je pila tako dolgo, je rižolino postajal vse gostejši in je že težko vlekla, tako, da sem kar vmes dodajala mleko. Pri meni je pomagalo. Tako je bil mir od ene osmih devetih pa vse do štirih petih zjutraj. Po tej uri je bilo pa iz dnea v dan drugače. Enkrat je zaspala nazaja, drugič ne.