Najdi forum

Brigita, morda se me spomnis tukajle na forumu
Kljub temu, da mi OCD ne dela vec tezav (sicer se zdaj ukvarjam z napadi panike, a ni hudo), se prepogosto pomislim nanj (na OCD).
Pogled se mi npr. ustavi na nogavicah ki so se pred 6 meseci bile “umazane”. Zdaj pa jih imam na sebi. Sprasujem se:”Odkod je prihajala ta umazanija?” Saj je nemogoce!
Ce malce pomislim, sem takrat popolnoma sprevrgel vse zakone fizike in logike, da o racionalnosti sploh ne govorimo.
Skusal sem spet vzpostaviti red, a mi ni uspelo. Ampak ni mi uspelo zato, ker nisem vec ‘nicesar razumel’, ampak zato, ker komaj spet postavljen zakon logike sta podrla dva zakona nelogike. Torej bolj ko sem skusal vzpostaviti logiko, bolj se je ta podirala.
Pa sem opustil vzpostavljanje logike.
Zaprl sem oci in se spominjal, kako je bilo, dokler nisem zbolel, kako zlahka sem hodil po cesti, s prijatelji, se dotikal stvari, pil pivo :). In v meni se je pojavil prijeten obcutek, bil sem bolj sproscen. Sproscenost pa – verizna reakcija – in morda 3/4 ene od tisocerih misli je izginila in evo ga tu, plasen pojav logike. Seveda je nemogoce nonstop se spominjati vsega ampak obcasno dobro dene.
Potem se nasel se en nacin pomirjanja: pisal sem pisma (svoji psihologinji, ki pa me ze takrat ni obravnavala vec – saj sem nato sel k psihiatru). Nisem hotel, da mi odgovori. Pisal sem ji, kaksne misli mi hodijo po glavi, o svojih tezavah, in res tudi to je mnogo pomagalo.
Potem se pricele imeti efekt tablete – in pocasi sem se izmazal. Zdaj, kljub (vedno redkejsim) napadam panike imam najmanj 1x ali 2x na dan napad prave euforije. (vprasanje za g. Rejca: so dobri ti napadi euforije ali jih je ze prevec?) Resnicno. Prekipevam od energije, letos imam maturo, komaj cakam, da jo opravim in da se vpisem na faks.
NIKOLI SE PREDATI. IZMAZAL SEM SE, PA SE TUDI BOS. Samo ne bodi nestrpna, z nestrpnostjo samo upocasnujes okrevanje. Kar pa se tice tvoje bojazni po odvisnosti ti povem kar je rekel moj psihiater: ljudje so v hudi abstinenci ker ne poslusajo svojih psihiatrov – treba je po malo znizati, ne pa iz 4ih tablet na dan na nobeno. 4 tablete, 3 in pol, 3, …… tako, naj bo nekaj dni razlike med vsakim znizanjem doze.
LEPO TE POZDRAVLJAM
Sandi
(pa tudi lep pozdrav g. Rejcu)

New Report

Close