za ajo
Zdravo!
Zasledila sem, da si iskala ginekologa v mb in si se naročila pri dr. Joviču v Bistrici. Tudi sama razmišljam o zamenjavi ginekologa, saj je moja ginekologinja zelo težko dostopna. Prosim te če mi lahko poveš prve vtise iz pregleda oz. kak se ti zdi ta ginekolog.
Najlepša hvala in lep pozdrav
Vanja
Glede dostopnosti se mi zdi ta ginekolog odličen. Poklicala sem v petek, naročena sem bila za torek. Tudi za ultrazvok se da po mojem kar pogosto dogovoriti, le da so pregledi čez teden, ultrazvoke pa dela le ob četrtkih, kar pomeni dvakratno skakanje v Slo. Bistrico. Je zelo pomirjujoč, natančen. Le jaz sem bila zelo nezgovorna, ker mi je bilo neznosno slabo, pa še do moških ginekologov sem dokaj nezaupljiva, tako da kaj posebnih podatkov nisem dobila. Je pa seveda res, da imam doma majhnega otroka in da sem v teh nosečniških zadevah še dokaj sveža. Sem pa imela občutek, da bi se on še kar pogovarjal in mi kaj razlagal, samo jaz sem bila čudna in sem komaj čakala, da pridem domov v posteljo. Sestra je tudi zelo prijazna. Po njenem nasvetu zdaj že drugi dan pijem ingverjev čaj Matika in mi je neprimerno bolje. Srečanja s školjko od začetka pitja še nisem imela, rahlo slabost pa vseeno čutim. Če te še kaj zanima, vprašaj. Če se odločiš zanj, mi prosim javi tvoje vtise.
Hvala ti za informacije. Samo sem se že odločila in si izbrala dr. Kopše Berčič v bolnici. Mi bolj paše, da je v Mariboru. Naročena pa sem 5. decembra – skoraj v 10. tednu (prejšnja ginekologinja me je pa naročila čisto konec 12. tedna). Komaj čakam, da vidim kakšna je in kaki bo prvi vtis. Na forumu so rekle, da je prijazna in vredi, tak da upam, da se nisem uštela. Vseeno pa hvala za informacije. Bom pa javla moje prve vtise od te ginekologinje.
Žal ne vem koliko UZ delajo v bolnici. Mislim pa da se da vse zmenit. Sem vprašala sestro zaradi NS, ali ginekologinja tudi to dela, ali da napotnico. Rekla je, da se naj to kar z ginekologinjo zmenim, samo da kolker ona ve, ne bi smelo biti problema. Tako da mislim, da se da tudi še za kaki dodatni UZ zmenit. Žal več ne vem, bom pa ti povedala, ko bom prišla iz pregleda – takrat bom sigurno kaj več vedela.
Pozdravljen!
Rekla sem da se ti bom javla, ko bom imela prvi pregled. Z ginekologinjo dr. Kopše Berčič Mojco sem zadovoljna. Je ful prijazna, vse se da z njo zmenit, tak da mi ni žal da sem zamenjala ginekologa. Sem pa malo žalostna. Pri ultrazvoku se namreč ni videlo bitje srčka. Zato moram na UZ še v ponedeljek in če ga spet ne bo, mi bodo delali abrazijo. Sploh ne vem kako bom preživela do ponedeljka. Upam samo da bo vse v redu. Ti še sporočim. Pa lepo pazi na svojo štručko.
Vanja
Jaz sem od dr. Joviča že pobegnila, prav zaradi srčka. Ultrazvok mu namreč dela neki drugi tip, ki mi je z uz delal celih 15 sekund in ko sem ga vprašala, kaj je s srčkom(8 teden), je še enkrat pogledal in rekel, da je ok. Ko sem ga ponovno vprašala, če je videl srček (jaz ga namreč nisem in glede na to da je to druga nosečnost, vem, kako zgledajo uz pregledi), je rekel, da ne, ampak da je to itak ok. Zatrdil mi je, da je dovolj, da najde plod v maternici (ne morš verjet). Torej, me več ne vidi. Sem se pa naročila pri Kopše Berčičevi (12.12.) in do takrat čakam na srček. Takrat bom v 11. tednu. V katerem tednu si pa ti? Po mojem bo vse ok, saj bi jaz sicer morala imeti že splav v teh treh tednih. Mi je par kolegic zatrdilo, da so bile v isti situaciji in se je srček potem “prikazal”. Držim pesti za tvojo pikico in upam, da nama bo ginekologinja s srčki in slikicami polepšala sijoči december.
Meni se je danes začel 10.teden. Upam da bo pri meni tudi tak kot pri tvojih kolegicah in se bo srček v ponedeljek zjutraj prikazal. Še vedni imam vse znake nosečnosti, sem zelo utrujena, nenehno hodim na WC, pri brisanju nosa se mi je začelo pojavljati tudi malo krvi – nobenih bolečin v trebuhu in kakih krvavih izcedkov. Tak da tudi jaz upam da bo vse v redu, čeprav sem kar fejst zaskrbljena in prestrašena. Ti sporočim kako bo.
Jaz pa hodim k Dr.Jovicu ze kaksnih 5 let in sem z njim izredno zadovoljna. Res je, da oni tip pri UZ ne govori prav dosti, si pa kar nekaj stvari zapise in ti potem gospod Jovic razlozi. Seveda ga moras vprasat, ce te zanima. To je moj drugi ginekolog in je zelo skrben. Vsaki stvari se posveti. Tudi meni je rekel, da se srcka se ne vidi, ko sem prisla prvic in sem pac razumela tako, da se ni razvit. Dejstvo je, da je tezko vedet, kdaj je prislo do oploditve. Na naslednjem UZ je bilo vse OK. Zdaj sem v 14 tednu in sem narocena ze na tretji UZ. Res je da so kratki, jih je pa veliko. To mi veliko pomeni, ker ponavadi dobis cela dva UZ v celi nosecnosti. Mislim da Dr. Jovic ni bil zastonj izbran lansko leto za ginekologa leta bralcev Viva. Ocitno ze mora delat dost vredu.
Žalostna sem. Moji pikici tudi v ponedeljek ni bil srček. Pa me je pogledala Kopšetova pa še dr. Gavričeva, na različnih UZ, a ni blo srčka. Tako so mi včeraj delali abrazijo in sem zvečer že lahko šla domov. Upam da mi tega ne bo treba več doživljat in da se bo naslednja nosečnost vredu končala. Zdaj bova počakala kaka 2 meseca ali 3, potem bova pa šla znova na delo (mogoče pa bova otročiček ratal na poročnem potovanju – bomo videli). Drugače pa je dr. Kopšetova zelo v redu, zelo se je zavzela za mene in me prišla po abraziji tudi pogledat. V glavnem mislim da ti ne bo žal, da si se odločila za njo. Tebi pa želim veliko sreče in zdravo pikico, pa da bi v petek videla srček kak lepo bije. Lepo se mej in uživaj s tvojo pikico.
Vanja
Kaj moremo. Se moram tolažit s tem, da je bilo z mojo pikico nekaj tako fejst narobe, da je že moralo tak bit. Boljše tak kot pa bi se rodila ne vem s kakšnimi napakami. Res pa je da tega ne privoščim nikomur in bi bilo fajn, da bi se vse nosečnosti lepo končale. A žal pač ne gre. Vama s pikico želim vse lepo in upam da bom se vam bom jaz spet pridružla čez kake 3 ali 4 mesece.