yucca
Zgleda, da ste pri presajanju poškodovali korenine. Takrat rastlina običajno doživi šok in potrebuje kakšen mesec da si opomore. Iz vašega opisa pa razumem, da se kar cela suši, tako da so korenine najbrž zelo poškodovane. Ste morda staro zemlji očistili z njih?
Sedaj lahko edino čakate, ne je gnojiti, prestavljati ali preveč zalivati. Če pa že zelo slabo kaže odežite vrh (15 cm ) in ga posadite v peščeno zemljo. Čeprav še ni prvi čas za potaknjence, se bo morda prijel in imeli boste nadomestek za staro rastlino.
Lep pozdrav
Moje drevo življenja je veliko 3m, ostali so malo manjši…vedno ko sem jih presajala, sem rezala tudi korenine, saj ponavadi naredi toliko korenin in nikoli ni prislo do takega šoka. Čim večja je rastlina tem manjkrat jo je potrebno presajati,samo na vrhu plast zemlje stran in na novo. Vi bi morali samo to prestaviti v novi vecji lonec in dodati zemljo, očitno ste res prevec poskodovali korenine, ali pa celo to delali zunaj, skratka nekaj se dogaja..svetujem vam, da če je rastlina na enakem prostoru kot prej, samo normalno zalivajte, gnojiti nič, saj ima svežo zemljo.Liste ki bodo spodaj rumeneli, se susili odtrgajte stran in bo tam kasneje olesenelo…pocakajte se malo, mogoče si opomore…če pa ugotovite, da očitno ne bo nič in bo rastlina umrla, pa le odrežite še zeleni vrh, ga postavite v vodo in po približno enem mesecu, bo naredil korenine in šele takrat posadite v zemljo. Ja korenine dela zelo dolgo, lahko traja še več kot en mesec ne obupajte, kajti le tako boste obdržali drevo življenja, no novi del.