Yasminelle in antibiotik
Pozdravljeni!
Mene pa samo zanima,ker sem v zadnjem tednu ( v času odtegnitvene krvavitve-ki sem jo tudi dobila) zelo zbolela, vročina,zelo boleče grlo, kako ravnati s KT, v primeru,da mi zdravnica predpiše antibiotike? Ali vsi vplivajo na KT?
KT začnem spet jemati po planu v ponedeljek. Koliko časa naj bom dodatno zaščitena?
Najlepša hvala za pomoč,
Lp
Ko končate antibiotično zdravljenje, lahko antibiotik vpliva le še tako dolgo dokler se ne presnovi v telesu in koncentracija zadosti pade. Po tem je učinkovitost zaščite spet enaka kot prej. Vaš antibiotik ni med tistimi, ki bi vplival na delovanje tabletk.
Porabila sem prvi ovoj Zoely tablet.Menstruacije nisem dobila,zadnjo pa sem imela 13.9. Prej sem jemala Cilest,mesec pred Zoely pa Logest,katerih nisem prenašala dobro.
Zanima me pa ali imajo kakeršnikoli učinek na Zoely zdravilo Bioprexanil Combi.
Naj omenim,da imava s fantom sicer redno vsak vikend spolne odnose.
Pred jemanjem Zoely tablet nisem imela težav z menstruacijo,bila je redna.Sedaj pa je nimam izostaja mi 3 dni.
Prosim svetujte mi kaj naj naredim
Spoštovani,
zaradi močnejšega prehladnega obolenja ( povisani levkociti) mi je osebna zdravnica predpisala antibiotik Hiconcil. V lekarni mi je farmacevtka povedala, da zna omenjeni antibiotik vplivati na koncentracijo hormonov oz. na mojo kontracepcijo ( yasminelle jemljem že več kot 6 let). Enako piše v navodilih omenjenega antibiotika. Trenutno sem v 2.tednu jemanja KT, antibiotik pa bom jemala 5 dni. Koliko časa morava z možem abstinirati ( kodomom zaradi slabih izkušenj v preteklosti ne zaupava)? Ali bo dovolj če počakava do 1.tedna novega paketka, torej vsaj dva tedna oz.kdaj se povrne polna zaščita KT?
Hvala za informacije.
Lep pozdrav.