Najdi forum

Pozdravljeni,

ali mi lahko kdo pove, kakšno zemljo ima rada glicinija (wisteria), kako globoko jo saditi, ali pred sajenjem pognojiti…. Vsak nasvet mi bo prav prišel.

LP, Astra

Astra!
Mogoče najdeš kaj uporabnega na tem naslovu:

http://www.kalia.si/kalia/vi_sprasujete_mi_odgovarjamo/kako_negujem_wisterio.htm

Želim lep dan! Kakteja*

Kolikor vem, nima kakšnih posebnih zahtev. Mi smo jo imeli, pa je prekomerno rastla in delala tudi po 6-8 m dolge letne poganjke. Ravno prejšni teden jo je mož izkopal.

Pri nakupu pazi, katero vrsto boš vzela. Nekje v glavi mi je ostalo, da obstajata vsaj dve vrsti. Naša je najprej ozelenela in potem cvetela in to bolj malo. Videla pa sem že tako, ki je bila še čisto gola in en sam cvet, pa vsako leto porezana do glavnega debla.

LP

Nima posebnih zahtev, važno je, da ima sončno lego. Pri sajenju upoštevaš splošna navodila (dovolj velika luknja, gnojilo na dno luknje, zalivanje). Ne obupaj, saj se lahko zgodi, da po sajenju miruje kar nekaj časa. Potem pa je nič več ne zaustavi. 🙂
Obstaja ogromno sort, barve pa od temno viola do nežno roza, pa tudi bele in nekoliko rumenkaste. Videla sem tudi take, ki imajo “cvetne grozde” dolge čez pol metra!

New Report

Close