Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Wellbutrin

Wellbutrin

Pozdravljeni!
Doma smo imeli stresno situacijo, ki je v meni sprožila veliko nervozo, zelo slabo sem sepočutil…šla sem k zdravniku, ki mi je predpisal helex 0,25 pp. Rekla sem mu, če mi da lahko kaj za daljši čas, saj se stanje doma ne bo tako hitro izboljšalo. Predpisal mi je wellbutrin 150. Danes je natanko 1 mesec odkar ga jemljem (helex ne jemljem več). V začetnem obdobju jemanja sem se počutila grozno (vročina me je oblivala, roke so se mi tresle, zelo sem bila znervirana, večkrat’me je pekla koža po rokah, vratu, tesnoba -na momente sem pomislila da se mi bo zmešalo in ko sem mislila na to je bilo še slabše).
Zamima me ali so to normalni stranski učinki zdravil in kdaj bodo izveneli? Namreč določeni so še vedno prisotni (tesnoba in pekoča koža). Ali bi bilo smiselno menjati AD? (Samo se bojim spet novih stranskih učinkov, saj sem se že pri wellbutrinu zadosti namučila).
Hvala za odgovor

Spoštovani!

Neželeni učinki, ki jih navajate (povišana telesna temperatura, oblivanje, potenje, tresenje, nemir oziroma agitacija, tesnoba oziroma anksioznost, alergijske reakcije, srbenje kože,…) spadajo med tipične, pogosto opažene neželene učinke uporabe zdravila bupropion (Wellbutrin).

Omenjeni neželeni učinki običajno izzvenijo v parih tednih od pričetka jemanja, je pa čas seveda različen od posameznika do posameznika.

V kolikor omenjeni neželeni učinki niso preveč moteči, vam svetujem, da nad jemanjem omenjenega antidepresiva še ne obupate.

Če se bodo v prihodnje neželeni učinki stopnjevali oziroma v kolikor z nadaljnjo uporabo ne bodo izzveneli ali se bo stanje morebiti še celo poslabšalo, pa vam seveda svetujem čimprejšnji posvet z zdravnikom. V nobenem primeru, pa nikakršne spremembe v terapiji ne delajte brez vednosti zdravnika. Tudi v primeru, če bi bilo zaradi neželenih učinkov, zdravljenje z Wellbutrinom potrebno prekiniti, bi bilo namreč le-to potrebno izvesti postopoma, v skladu z navodili zdravnika.

Lep pozdrav,

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close