Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina vzreja psov – Bizovik

vzreja psov – Bizovik

Danes sem srečala eno tako prijazno gospo, ki se je sprehajala s svojim ših-cujem in mi je povedala, da je kupila mladička nekje na Bizoviku. Tam vzrejajo tudi zlate prinašalce in neko malo rjavo pasmo s potlačenim gobčkom (domnevam, da je mislila mopse).

Če bi kdo vedel, kako se psarna imenuje, se mu že vnaprej zahvaljujem :)))

psarna Boltvinska
množična vzreja za $

LP

Aja, meni je tista gospa rekla, da ima hči eno pasmo, njena mama drugo …. Pa, da je vzrediteljica zelo prijazna in z 10- mesečnim psičkom ni nikakršnih težav (socializiran še iz legla, zdrav, nor na ljudi :).

Moram kakšnega Kinologa spet kupit :)))

Baje majo tud labradorce… Al je pa to kdo drug tudi iz Bizovika. No, če je isti – sem slišala slaba mnenja.

Ojla,

Jp, to je psarna Boltvinska. Sicer poznam dve nerodovniška mopsa, ki izhajata iz njihove vzreje in nimata nibenih težav, moram povedati, da imajo zelo veliko pasem. Pravi kinologi tudi malo vihajo nos nad njimi, ker pravijo, da vzrejajo za denar in ne za dobro pasme….

Imajo pa mopse (ene 4-5 psičk), shih -tzujko, maltežanko, zlate prinašalce bernske planšarje (se mi zdi), labradorce, kokeršpanjele….No ja, mislim da se kdaj zgodi in se težko najde čas že za enega psa, kaj šele za tako število? Potem si lahko mislite, koliko so ti psi (predvsem večji) sprehajani in v družbi ljudi……

Sicer pa, to je moje mnenje in videnje…

lep dan

…psice… komercialne pasme… nerodovniški psi… mislim, da ni kaj za ugibati?

Lp, Yo

----- Svojih zivali NE hranim s hrano Satisfaction.

Ko smo imeli leglo labradorcev, je prišel na ogled tudi en gospod, ki je bil pred tem na obisku v Bizoviku. In je malo povedal – pse imajo zaprte v boksih, mladičem se vidi, da so nesocializirani – ko je prišel do njih, so se poskrili, so na lesenih tleh – kar ne smejo bit zaradi sklepov, da sicer je bilo čisto, ampak on ni dobil dobrega občutka in se je obrnil in šel.

lpš

jaz sem bila v tej psarni, ko sem iskala psa. Z eno besedo KATASTROFA!!!!!! Psička je zgledala tko uboga, da sem rajš šla… ko sem vprašala zakaj je tko boga in shujšana, s slabo dlako… so nam rekli da od poroda (ko sem si šla pogledat druga legla psičke niso niti pol tako slabo izgledale pa so imele tudi mladičke…) Ne vem kakšen odnos imaš ti do vzreje psov ZA denar in samo za denar, ampak jaz nikoli ne bi kupila psa tam. Pojdi si pogledat kakšno leglo, ki ni iz “industrijske” psarne in razlika bo več kot očitna!!! Zadnje čase se veliko govori o uvozu mladičkov iz Poljske, Češke, kjer so menda prave farme in take mladičke potem naše psarne prodajajo kot “domač proizvod” od bajno vrhunskih staršev, kar seveda še zdaleč ni res!!!Lahko si predstavljaš kakšne probleme ima lahko mladiček, ki se je rodil na taki farmi…

BI_KA napisal:

Psička je zgledala tko uboga, da sem rajš
> šla… ko sem vprašala zakaj je tko boga in shujšana, s slabo
> dlako… so nam rekli da od poroda (ko sem si šla pogledat
> druga legla psičke niso niti pol tako slabo izgledale pa so
> imele tudi mladičke…)

Bi_Ka, samo majhna pripomba. Samice različno odreagirajo na brejost in kotitev. Tudi če je psica shujšana in z grdo dlako, lahko lastniki lepo skrbijo zanjo. Sem v živo videla tako psico in tudi poznam vzreditelja, zato lahko trdim, da je lepo skrbel zanjo. Je pa psica bila zelo shujšana, dlaka ji je odpadala, lastnik je rekel, da je v enem tednu pojedla toliko hrane, kot jo je ponavadi v enem mesecu. Mleko je pa samica imela še pri 8-mih tednih starosti mladičev (imela je pa 6 mladičev).

LP Jana

se strinjam s tabo, jana, da so reakcije različne, ampak verjetno bi morala dodati še, da je bil celotni vtis o leglu bolj klavern. Dobila sem občutek da je psička samo stroj za rojevanje… In če ti ponudijo toliko različnih pasem na kupu se verjetno ne posvečajo vsakemu mladičku posebej in ga pravilno socializirajo. Sicer pa je to samo moje mnenje in vtis po obisku, lahko da se tudi motim, vendar opozarjanje na previdnost pri teh stvareh ni nikoli odveč, a ne?

Ja ja, s temse strinjam, čeprav ne poznam omenjenega legla in vzreditelja. Samo želela sem pripomnit, da slabo stanje psice ni nujno razlog za slab odnos do same psice.

Sicer sem pa jaz že enkrat izrazila svoje mnenje, da se dober vzreditelj ne posveča več kot dvema pasmama in da pasem, ki jih vzgaja, ne menja kot jaz spodnje “gate”.

LP jana

Rada bi kupila mladička, ki ne bi bil ves prestrašen in plah. Že moj prvi pes je imel neko travmo iz legla in je bilo potrebno veliko ljubezni, da je bil lepo socializiran pes (vendar nikoli ni bil ful notranje trden…saj verjetno razumete kaj hočem povedat :).

Ne iščem nekega psihično tako močnega psa … ala borzoj ali pa afganistanski hrt, da mu moraš non-stop dopovedovat, da si ti gospodar. Po drugi strani pa si želim psihično stabilnega psa.

Iz rok dobrega in ljubečega vzreditelja :))

Jaz bom sedaj 1x nabavu mopsa pri njih, upam da mi poveste če se splača ali naj poiščem pri drugemu vzreditelju?
Mopska stane 700€, in jo imajo na blohi. Šel sem jo že pogledat in je zgledala OK.
Ps. Sedaj so zmanjsali samo na 2-3 pasme v psarni na bizoviku 😉

Ja, zmanjušali so izbor pasem oz. so jih zožili na tiste, ki se bolje prodajajo.
A če se ti splača? Zelo, če ne veš, kam z denarjem, pa če se rad na lastnih napakah učiš. Potem se boš resnično veliko naučil, predvsem o vseh mogočih obolenjih, boleznih ipd.
Preberi temo od začetka ene 10x, pa pogooglaj malo in preberi še teme na sosednjih forumih.
Če nisi ravno beton, ti bo potegnilo, če se splača ali ne…

zakaj nagdo na prijavi teh vzrediteljev kaj lahko pri nas vsak pari pse ali kako

Prijavijo v prvi vrsti lahko kupci bolnih in poginulih psov, samo ponavadi tega ne naredijo, ker so konec koncev vsaj moralno sokrivi za takšne svinjarije.

No, no, kinološka zveza že ve kaj dela!

Poznam labradorko iz te vzreje in lahko rečem, da je zelo boga. Operirati so morali oba kolka. Pa žal to ni osamljen primer iz te psarne, ki ga poznam.

[url=http://tickers.families.com][img]http://tac.families.com/ezb/922750.png[/img][/url][url=http://lafemmebonita.com][img]http://image.lafemmebonita.com/c/av487735.jpg[/img][/url]

Jaz ti svetujem, da greš svojo mopsiko iskat kam drugam. Da ne boš na koncu pri veterinarju psičko parkrat preplačal..

Jaz se ne strinjam s tako množično vzrejo – boge živali… Ampak kar se tiče psice – moja mama je vzrediteljica shih-tzujev in ko je imela psica mlade, je tako shirala, da čudno, da je ni kdo prijavil, da muči živali. Kljub hrani, vitaminom, veterinarski oskrbi – komaj je prišla k sebi, pa še zdaj je zelo suha. In potem je nismo več parili, po mojem bi drugič umrla. Če smo pa pri tem – že z enim leglom je ogromno, ogromno dela – moja mama takrat sploh kake tri tedne ne gre spat. Spi zraven psov – dobesedno.

New Report

Close