Najdi forum

Vzpenjalka v koritu

Zanima me, katera vzpenjalka, po možnosti enoletnica, bi uspevala v koritu ob pergoli. Korito je betonsko, veliko približno 35 x 100 cm. Terasa je na severni strani, sonce je samo popoldne. Rada bi, da bi čimbolj zasenčila.

Od trajnih so napol za senco možne bršljan, kosteničevje (Lonicera) ali morda trirogeljna vinika (tista plezavka z zidov, ki je jeseni tako lepo barvita), za enoletne pa ne bi bvedela, na severni strani po moje ne bo nobena zrasla kaj dosti.
Miranda

Lepa enoletnica je krompirjevka, ki cveti belo ali modro. Sicer ima več zelenja kot cvetov, vendar cveti in lepo raste celo poletje in dolgo v jesen. S krompirjevko boste lahko lepo zasenčili. Jaz sem jo imela lansko leto tudi na severni strani in bila sem zelo zadovoljna. Ni občutljiva.

Sedaj pa bi imela še eno vprašanje za Mirando. Prosim, če mi lahko kaj več poveste o trirogeljni viniki in pa o kostaničevki. Ali sta trajnici? Ali morata biti na zidu ali sta lahko na drevesu, ki več ne rase?

LP, Bojana

zdaj se bos smejala, ampak ti kar, jaz bi posadila kar navadni fizol, rastel bo ko hudic, cveti tudi in se obirala ga bos lahko, vmes pa za okras se kaksno kapucinko ali okrasni fizol, da bo malo vec cvetkov

New Report

Close