Najdi forum

vzkipljiv, žalosten otrok

Lp:
Jaz sem čisto obupana nad svojim 7,5 letnim sinom, je totalno živahen, neroden, skoraj vedno slabe volje. Pa še v šoli nagaja; 14 dni nazaj je v šoli hlače dol dajal, prejšni teden punce prijemal za intimne dele. Meni je groza, sploh več ne vem kako naj vzgajam in kaj je narobe. Hodimo k psihiatrinji- ampak ni nibenič čudežev. Danes smo se šli nogomet in ker sem jaz predčasno odnehala je začel jokat in trgat skupen urnik (češ sedaj pa več ne bom sodeloval pri vsakdanjih delih) in mi govoriul: Vidva sploh nista moja starša. A mi lahko predlagate kakšno knjigo: Ekplozivni otrok sem že prebrala. Prosim za pomoč.

Lea,

na vaše vprašanje bom oporozila Francko.
Kaj pa pravi psijiatrija (ali psihologinja?) Ali gre za motnje pozornosti in hiperaktivnost? Se mogoče predideva Ritalin? Če še niste opravili pregleda pri pedopsihiatru, vam ga priporočam.

Kaj vašega otroka najbolj motivira?

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

pEDOPSIHIATER je , o ritalinu ne razmišljamo, diagnoza je motnje pozornosti- čeprav je po moje hiperaktivnost. Občasno ni tako hudo, vendar ta njegova vzkipljivost, razburjenost in nenehna slaba volja me skrbi.

Spsotovana,

Opisali ste zelo napeto, tezavno situacijo z vasim sinom. Zal, bi za razumevanje vlog, vplivov,
dozivljanj, reagiranj vseh povezanih v vaso situacijo potrebovala veliko vec in podrobnejse
informacije.
Iz tega razloga vam svetujem, da se povezete s svetovalnim centrom za otroke, mladostnike
in starse v Mariboru in sicer z ga. Adelo Kelhar. Mislim, da boste, ce kje, pri njej/njih nasli
odgovore, ki jih iscete. Zagotovo pa ne bo lahko. Zato nikar, nikar ne zgubljajte energije za
obup, pac pa jo zberite za aktivnost – iskanje pomoci vam in otroku.
vse dobro.

Francka

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Ne bo škodilo, če preberete knjigo Bogdana Žorža Razvajenost rak sodobne vzgoje.

New Report

Close