Najdi forum

ali je kdo ve kako vzgojiš limono ali pomarančo iz peške? Jaz sem vtaknila nekaj pešk kar med rože že 3 tedne nazaj pa še ni nič ven pokukalo.
ld. roza.

Ne bodi nestrpna. Če peške niso bile posušene, bodo vsekakor vzklile. Te sadike je potrebno cepiti, da rodijo. Hitreje je, če kupiš že cepljeno sadiko citrusa – limono, mandarino, kumkvat, pomarančo. Na moji limoni, ki sem jo kupila pred 3 leti, sta najprej dozorela dva plodova (2 leti), ki sta bila zelo sočna. Ko je limona spet cvetela, sem se šla “čebelico” s čopiče, a so odpadli vsi cvetki. Lani jeseni je limona ponovno cvetela in sedaj ima 5 nastavljenih plodov, ki se počasi večajo. Upam, da bodo v letu 2005 dozoreli. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Jaz imam vse tele zgoraj nastete agrume doma vzgojene iz pesk, brez problema. Nimam cepljenih, so pa ful luskane za okras.

Tudi nam je uspelo vzgojiti mandarino iz pešk, pravzaprav je bilo vse skupaj čisto slučajno – jedli smo mandarine in izločene peške enostavno vrgli v cvetlični lonček. Vzkalilo je najmanj 10 sadik, kasneje sem obdržal najmočnejšo. Danes, po par letih, je zrasla v dva metra visok grm, ki pa ne rodi (je nismo cepili), je lep dišeč okras pred hišo.

Ukvarjam se z cepljenjem sadnega drevja in ustrezno tudi limon. Če imate željo se javite.

Peterstr, hej. Res sem vesela, da si se javil v zvezi z cepljenjem dreves. Imam belo češnjo, ki bi jo rada docepila z rdečo, ki sedaj raste na sosedovem vrtu. Mi lahko pomagaš. Jeseni pa bi rada nasadila mala drevesca, ki počasi rastejo – balerinke. Na vsakem drevesu bi rada imela vsaj dve vrsti sadja. Na primer na jablani ajdared in zlati deliše, na hruški viljamovko in kako pozno. Mi lahko pomagaš. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

Sploh ni problema. Lahko ti tudi sprojektiram sadni vrt, če želiš ali pa samo svetujem.
Pokliči na GSM 031/646904 ali se javi na mail.
Tvoja lokacija??
LP

živjo!
jst sem tudi dobila sadiko limone in me zanima kje jo lahko cepim ker sama tega neznam!če kdo zna naj mi prosim sporoči.

lahko limono čez zimo pustim zunaj? zdaj jo premeščam v klet, kjer je trda tema in čez zimo tako izgubi večino listov, ko jo dam pa nazaj pomladi ven, pa ima ravno toliko časa da se popravi potem pa jovo na novo.

Pozdravljeni,

mene zanima če je kakšna knjiga v slovenščini, ki govori o vzgoji in negi citrusov (limone, mandarine, pomaranče, itd.) ?

New Report

Close