Najdi forum

Ojla!

Ker vidim da ste tukaj na tem forumu sami “stručkoti” za vse vrtičkaste zadeve in vse kar je v zvezi s tem,sem se obrnila na vas.

Ne se smejat:stara sem 17 let in sem pred pol leta dobila za darilo kaktus.Joj,jaz pa seveda za rože ne znam skrbet.Pa nisem vedela koliko ga je treba zalivat in se mi je posušil ker je dobival preveč vode.(Sem se bala da bi ovenel zaradi premalo vode.)Napaka!Spoznala sem,da imam v resnici zelo rada kaktuse.Kupila sem si še dva taka bolj poceni da se pač naučim ravnati z njimi ker bi jih pa zelo rada imela doma za okras.

In sedaj vas sprašujem kako?Kolikokrat naj zalivam?Imam dva taka čisto mala kaktusa (en je bol ozek in dolg,z rdečo bunkico na vrhu,drug je ena mala bunkica z malo oranžno cvetko.)Zanima me koliko ta zadeva sploh zraste?In kako naj vem kdaj naj ga presadim.In kupila sem gnojilo.A je vredu če ju zalivam enkrat mesečno čisto malo pa pikico gnojila?

Ne se norca delat.Res bi se rada naučila ravnat s kaktusi in jih nekoč imeti po celi hiši.

Hvala za pomoč!

Mislim, da boš tukaj našla večino odgovorov:

Pravijo, da kaktus najbolje dela, če kar malo pozabiš nanj. Jaz mojega, ki sem ga dobila predlani za rojstni dan od bodoče “ta mlade” :-)))), še vedno imam, lepo se razvija, zalijem ga pa, morda dvakrat do trikrat na leto po en štamperle vode. Poleti ga postavim na sonce, do sedaj je še vedno živ. Pomisli na puščavo, kjer jih je največ. Tudi tam ne dovijo vode tolikokrat, kot mi mislimo, da bi jo morali. Lep pozdrav Mica

Debeljak M.

New Report

Close