Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Vzel restavracijo najem – težave z razbijači

Vzel restavracijo najem – težave z razbijači

Spoštovani

Prvič v življenju pišem na forum, ker ne vem več, kako naj ukrepam. Sem novo pečen lastnik lokala, ki sem ga vzel v najem. Prej je bil v tem lokalu bar, sam sem ga preuredil v restavracijo, kar mi je vzelo nekaj več kot 10.000€.

Imam pa neverjetne probleme z uničevanjem lokala – ne razumem, ali je lokal magnet za pijane in nasilne, vendar se jih ne moremo znebiti! Poskušal sem že vse možne metode, a je še slabše! Gostje ki so bili vajeni sem hodit, imajo restavracijo za svoj stari bar, kjer jim je bilo včasih dovoljeno razbijati in razgrajati v zameno za dober promet, ki so ga delali, sam pa tega ne dovolim več, saj bi rad imel restavracijo in ne diskoteko, oni pa nočejo razumet, da se takšno vedenje ne bo več toleriralo.

Naredili so mi že ogromno škode (razbili vhodna vrata, polomili mize, stole, zdrobili drobni inventar, razbito okno, luči), v glavnem, vsak teden imam nove investicije … en zaposlen mi je že dal odpoved zaradi teh razgrajačev, zavarovano sicer imam, vendar preden prejmem za vsak denar od zavarovalnice za večjo povzročeno škodo mine par mesecev, v vmesnem času pa moram s svojim denarjem popravljati zadeve in če bo šlo tako naprej, bom propadel. Denarja za redarje nimam, pa tudi če bi redar bil, bi hodili ti zlikovci potem nalašč izzivati, policije pa sploh rajši več ne kličem, saj so ti osebki njihovi stari znanci in jih kaj drugo kot opozoriti niti ne pridejo, zaradi tega ker pokličem policijo pa mi iz maščevanja razbijejo še par stvari. Je pa teh zlikovcev ca 15 komadov, pridejo v dveh-treh skupinicah, včasih tudi samo ena, včasih samo čez vikend, včasih med tednom, po mojih informacijah pa ne zastrašujejo samo tega lokala…

Ker sem v to restavracijo res veliko vlagal in imam razen teh izmečkov super goste in zaenkrat še dovolj prometa, da se pokrijejo stroški in plače, vendar tako več ne gre naprej. Bojim se za svojo varnost, varnost lokala in zaposlenih, imam videonadzor, vendar proti tem zlikovcem ne morem sam nič. Nazadnje je bla situacija, da sem prepovedal, da se tem osebkom daje pijačo – ko so bili zavrnjeni, so mi zmetali vse mize po tleh, ko sem klical policijo, so mi rekli da če ni škode ne bojo hodili (škode ni bilo, samo pospravljati smo mogli za njimi). Zaradi njihovega razgrajanja mi tudi upada promet. Ko so nazadnje mi razbili okno, sem dal kazensko ovadbo, vendar se ni zgodilo nič, saj kolikor sem bila obveščen, je bil postopek proti njim opuščen.. Ime sem tudi razgovor na policiji, kjer mi niso znali svetovati drugo, kot da jih naj pokličemo v primeru težav in da jim ne dajemo več pijače, kar je lažje reči kot naredit…

Kako jih naj zastrašim do te mere, da me bodo pustili na miru? Zakon je tako narejen, da če bi si kakorkoli hotel pomagat sam, bi nazadnje sam plačal kazen. Razmišljal sem da bi imel v skladišču večjega psa in da ga spustil v kolikor bi bili kaki problemi, vendar me je strah celo za psa, da bi koga ugriznil ko bi se spravili nanj, razmišljal sem tudi o solzilcu, pištoli, elektrošoku, vendar bi to zadeve še poslabšalo.

Naj kar pustim, da mi uničujejo lastnino? Nazadnje bom ostal še brez zaposlenih in gostov. Ne vem več, kako naj ukrepam… 🙁 🙁
Hvala za vsak nasvet…

Redar me stane 200e na večer, kar je na teden 1400e, kar si nikakor ne morem privoščit… Res ne vem več kaj naj, posel moje življenja mi propada zaradi nasilnežev, hkrati se pa tudi sam več ne počutim varnega.

Se bo marsikdo obregnil v to kar bom napisal, ampak drugače s takšnimi ljudmi nikamor ne prideš. Če policija ne pomaga, pomaga samo hudobija in nasilje…ali pa še to ne.

V pijačo daj odvajala. Reži kole na avtih. Napihni in izmišljuj si stvari ki jih delajo (npr. posilstvo natakarice). Policiji grozi da boš šel v medije kako nič ne ukrepajo. Plačaj enkratne “redarje” da jih pretučejo.

Če najamem nekoga, da jih konkretno premlati – bojo prišli naslednjič ko ga ne bo in konkretno premlatili restavracijo – 1:0 za njih, poleg tega pa bi se še spravili name osebno.

Odvajala v pijačo – nazadnje bi me tožili, posilstvo natakarice – si ne upam izmislit, da ne bi res prišlo do tega – pa še kaka kazen bi me doletela ko bi prišlo ven da je bila lažna prijava.

Strah me je udariti nazaj z nasiljem, ker se bojim, da bi bil potem bumerang efekt in se sploh ne bi nehalo…. kvečjemu da bi me dobili bolj na piko in mi še bolj nagajali.

Policija pa nič – nazadnje ko sem jih klical, je eden izmed problematičnih fantov policistu povedal, da bojo razbili lokal potem pa grejo naprej pit, pa so jim samo rekli naj se umirijo in odstranijo ter šli – zlikovci pa vsi v restavracijo da zdaj za kazen ker sem klical policijo morajo biti zastonj postreženi sicer bojo vse razbili. Klical policijo zopet, policisti enega odpeljali, drugi razbili vrata (ker smo restavracijo zaprli dol)… policija prišla, popisala in jih pustila domov. Ko sem se pritožil na policijo nad njihovim nedelom, so se začeli policisti vozit za mano in dežurat pred restavracijo in ustavljat goste ki so jo zapuščali. Torej se je zgodilo še slabše, vsak gost pa ima rad mir ko pride na malico in spiti pivo.

Torej je vse skupaj dvorezni meč… ne vem več, kako naj ukrepam, da se to neha… Ali obstaja kakšen zakon, da bi jim lahko za razgrajanje izstavil visok račun in to tudi izterjal ? Ne vem, v mislih imam tablo ob vhodu, kjer je navedeno, da se kakršnokoli uničevanje lokala plača v višini 500€ – vendar ne vem, na kaki podlagi bi bilo to izterljivo…

Prosim za nasvete…

Pozdravljeni

Prosim mi na [email protected]. Mislim, da bi vam lahko pomagal.

Obrni se na medije, če nimaš denarja za redarje.

Tipična zgodba naivneža, ki se spravi v posel, kateremu ni dorasel. Če se spraviš kupovat lokal je prvo kar narediš, da si ga predhodno večkrat ogledaš, da ljudi iz tistega konca povprašaš o zgodovini lokala. Saj ni problem samo v barabah. Lahko je bil prejšnji lastnik tako zanič, da naslednjih 5 let nihče ne bo hotel vstopiti v lokal, ker ima nanj slabe spomine. Lahko je v soseščini nekdo, ki s svojo dejavnostjo povzroča prekomeren hrup ali smrad. Morda je pred lokalom priljubljena točka policistov, ki hodijo tja kasirat. Lahko iam v tistem delu naselej težave z infrastrukturo. In še in še.
Več kot očitno je, da ti nisi storil na to temo ničesar. Videl si samo biznis in denar. Kar pa je neumnost, ki se ti sedaj krepko maščuje. Vem da tega ne boš sprejel dobro, ampak sorry, ta posel ni zate. Rešuj, dokler še lahko kaj rešiš. Prodaj lokal in pojdi za.. kaj vem kaj, za malarja, picopeka, poštarja, karkoli že, kar ti bo ležalo.

Poznam veliko takih in podobnih zgodb, zlasti iz Goriškega konca. Na našem koncu dekuje neka skupina kriminalcev, ki jo vodi ga. Karmen iz Rožne doline. Vsi Goričani jo poznajo, po slovesu, kako je z materjo pred leti ubila svojega moža, kar pa ji niso mogli dokazat in zato se proto sprehaja in zastrašuje po mestu. Skratka ima bando, kateri mora lastnik lokala pod mizo plačevati določeno vsoto, da pustijo njegov lokal na miru. V primeru neplačevanja se pričnejo problemi z pretepi in napadi na goste, z uničenim steklom in inventarjem… Pred leti, en lastnik lokala, ni hotel plačati, mu je sredi noči zagorel lokal na glavnem trgu v Novi Gorici. Enake zgodbe so se dogajale v vseh diskotekah po Goriskem in Kraškem koncu.

Najbolj žalostno pa je to, da policija ne ukrene nič, oziroma jim uradno niče ne more. Neuradno pa je to, da je ga. Karmen “položila” vse vplivne Goriške kamandirje in kriminaliste, in sedaj jih drži v šahu, da bo povedala njihovim ženam ….

Ja tudi to se dogaja v Sloveniji, ki pa je vedno manj moja dežela…

New Report

Close