Najdi forum

Tisti, ki živite v blokih; zanima me kakšne imate izkušnje z izbranim podjetjem za upravljanje in vzdrževanje vašega bloka? Mi resno razmišljamo, da bi našega zamenjali…

Ker se meni res že upira klicarit in prosijačit “naše vzdrževalce” vsakič, ko je kaj narobe (kar je v pristojnosti upravnika/vzdrževalca stavb!), se priporočam za morebiten kontakt zanesljive osebe – hišnika, ki bi bil pripravljen priskočit na pomoč (proti plačilu seveda), v primeru manjšega ali malo večjega popravila v stanovanju, v Ljubljani.

Mi smo našega upravljalca blokov zamenjali leto in po nazaj, ker nismo bili zadovoljni z njihovomi uslagami. Je pa to kar enrgijsko in birokratsko zahteven postopek, vsaj takrat je bil. Mi smo z novim upravljalecm zaenkrat zadovoljni. Kalkor se pa pogovarjam z znanci in sodelavci, pa večina ni zadovoljna s vojimi vzdrževalci.

Tukaj se mi poraja še ena misel: ljudje imajo tolko za povedat čez javno upravo oz. šimfajo čez zaposlene tam,da jih je preveč in nič ne delajo. Tile SPji od vzdrževalcev si pa res privoščijo nategovat folk z preveč zaračunanim delom svojih storitev, ki velikokrat niso opravljene, kot bi bilo treba ali pa sploh niso opravljene. Da o raznih malarjih, vodovodrajiz z SPji ne govorim: se zmeniš, vzameš dopust, da boš doma, ker ti zatrdi, da bo prišel takrat in takrat in evo, jaz doma z dopustom in njega ni! Brez, da javi zakaj, kako. Pa se ni zgodilo to enkrat.

Pri nas se zmenimo in “udarimo” po upravljalcu skupaj. Prej smo imeli nekakšnega predsednika hišnega sveta, ki je kimal in za to dobival vsak mesec nekaj denarja iz skupne blagajne!
Sedaj je upravljalec v globoki depresiji, ker mora vsak račun predstaviti in utemeljiti!
Če je demokracija ali diktatura, je za vse!!
Zanimivo, da so stroški upravljalca padli za četrtino!
Je bilo pa malo problemov, ker mora vsak od stanovalcev povedati svoje mnenje.

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Za menjavo upravnika na zakonit način je skoraj potrebna pomoč pravnika ali notarja. V primeru da menjava ni izvedena na zakonit način, lahko s strani upravnika pričakujete tudi tožbo.

Podrobnosti najdete v Pravilniku o upravljanju večstanovanjskih stavb in v Stanovanjskem zakonu.

New Report

Close