Najdi forum

VTG

Pozdravljeni!
Ker je čas dopustov in ne morem do svojega zdavnika se obračam na vas. Pri dvoletnem otroku je bilo na VTG-ju ugotovljeno, da je levi vestibularis kalorično slabo vzdražljiv- Dg. je paresis app.vestibularis sin. Zanima me ali to lahko vpliva in v kolikšni meri na otrokovo motorično samostojnost?

Spoštovana!

Odgovor je odvisen od tega, kakšne težave ima otrok, zakaj je sploh imel to preiskavo ( pri otrocih v tej starosti se redko dela VTG ). Otrok oz. oseba je lahko brez kakršnih koli težav, če se ta pareza postopoma razvije in funkcijo notranjega ušesa za ravnotežje prevzamejo možgani. Če je ta kompenzacija popolna, je otrok motorično samostojen.

LP. drIB.

Pozdravljeni!
Ker je čas dopustov in ne morem do svojega zdavnika se obračam na vas. Prejšni tedene v četrtek sem začel z jemanjem Amoksiklav 1000mg in mi do danes še ni izginila bolečina v ušesu, poleg antibiotikov jem še zdravila proti bolečini.Kam se lahko obrnem na dodatni pregled,saj ne morem kar naprej jemati zdravila!

Danes sem bil tudi pri nadomestnem zdravniku in mi je dejal naj nadaljujem z jemanjem predpisanih zdravil in tudi protibolečinske tablete.

hvala vam za pomoč in čep dan

Spoštovani!

Zdravljenje vnetja ušes je odvisno od tega, ali imate vnetje sluhovoda (kar je v vročih dneh zelo pogosto) ali pa vnetje srednjega ušesa! Če je vnet sluhovod, potrebno je čistiti in vstaviti zdravilo v sluhovod, če je vneto srednje uho, priporočamo kapljice za nos. Antibiotiki bolj pomagajo pri slednjem!

LP. drIB.

New Report

Close