vspodbuda za seks
pred par leti mi je rekel,da me več ne ljubi ,da me ima rad in da me spoštuje kot mamo in ženo,vendar da ga ne spolno zadovoljujem,da si želi,še kaj doživet in se je odločil,da odide,vendar še preden je odšel se je vrnil,mnogo lepega in hudega se je ves ta čas dogajalo in se še dogaja,čeprav je mogoče manj hudega,vendar ,kljub temu,da se vedno bolj zavedam,da si sam sebi dovolj in da so drugi darilo,katerega si lahko vesel,me vseeno skrbi,ker kljub temu,da je odšel zaradi seksa,še vedno sem ista,ne dam pobude za seks,no ja ko mi zapaše,mu to pokažem,vendar preredko,zato ne vem ,kdaj bo zopet odšel,čeprav niti on ni več tako navdušen kot je bil,pa ne vem,ali nad mano ali nad seksom…ko se pa zares ljubiva,se mi zdi iskreno in strastno.Nisem se poglabljala v to pisanje,nisem ga napisala z namenom,da ga pošljem,le napisala sem ga,ker na koncu lahko tudi zbrišeš,vendar,sedaj sem tu
Kako pogumna si, da si to napisala. Morda se bo marsikatera našla tudi v teh vrsticah, a ostane sram in strah, da bi kdo vedel. No, moj mož niti pomislil ni, da bi odšel, a s takšnim, ki ti reče, da ga ne privlačiš, ni veselja v hiši. Nimam nasveta niti tolažbe.
Kadar na to mislim, sem žalostna. Najbrž sem sama kriva polovico, a ne znam popravljat, in se mi niti več ni.
Če imaš še volje, si ne pusti vzeti užitkov.
lep pozdrav
nepodpisana
Hmmm, hudo!
Nima rešitve ali nasveta zate, ampak morda samo to da te razu7mem in da vem kako globoko te je prizadel in da bi bil krog sklenjen RAVNO ZATO ne moreš dati pobude.
Edini moj nasvet je, če ga ne moreš zapustidi, da zaradi svoje psihe in duše vztrajaš, da razčistita kaj se dogaja z vama. Tako ali drugače. Sicer pa mislim,da enkrat, lahko čez leta bodo kapljice prikapljale čez rob.
PA SREČNO IN POROČAJ!
uvidel je, da sosedova travca samo izgleda bolj zelena, v resnici je pa ista, kot doma:)
pač ni našel, kar si je mislil, da pri tebi ne dobi…mogoče je preveč filme gledal:)
sex ni samo telovadba, tehnika…..sex je poželenje, je ljubezen…ko imaš to….neskončno užviaš …pa če je to pogosto ali pa bolj na redko…kakor pač obema paše:)
Dobro je za njega, da je imel toliko “jajc” da ti je povedal to, kar ga je morilo in da si je zdaj to “razjasnil”….
Dvomim, da bo ponovno odšel, ker če bi bilo tam tako lepo, se nebi vrnil k tebi:)
Srečno!
Kruto presenečenje moža vam je pustilo posledice zavrženosti in nerazumevanja. Prevelikokrat se zgodi, da mož ko že oddide se znova vrne nazaj in se niti noče pogovarjati o tem kaj se je zgodilo. Tako v vas pušča odprto vprašanje, kaj če zopet oddide? Verjamem da se v vašem čustvenem svetu zato dogaja marsikaj in občutki nevrednosti, opeharjenosti in zavrženosti kar vrejo na dan v pričo tolikšne bolečine, ki se skriva v vašem srcu.
V svojih stavkih in besedah ki jih sedaj nizam bi vam želela povedati, da za odhod vašega zakonca ali partnerja niste vi v ničemer krivi niti odgovorni. Razlog da ga spolno ne zadovoljujete je res izvit iz trte. Kateri razlog za ohod bi našel vaš partner če bi ga zadovoljili? Tudi če bi brali njegove želje iz oči in mu jih vedno znova uresničevali bi našel razlog. Vaš partner je odgovoren za marsikaj, kar se je in se še dogaja v vajinem odnosu. Te odgovornosti se mora zavedati predvsem pa se mora zavedati da ni odšel zaradi vas ampak zaradi sebe, ker ni zmogel več živeti z vami in družino. Ni opravičila, da je odšel in ob tem trdil da je to naredil ker ni bil zadovojen in potešen. Svojo razbolelost skuša zdraviti tako, da prizadene svojega najbljižnjega. Očitno vaš partner globoko v sebi nima stika s sabo in notranjega nadzora nad samim seboj. Tako ne doživlja da dela nekaj krutega in na vso moč išče potešitev svojih želja. Vi mu lahko odpustite, prejokate dolge noči vendar se ne obtožujte in ne iščite kaj je narobe z vami. Vi boste morali prekiniti samoobtoževanje, ki samo koristi vašemu partnerju, da lahko znova oddide. Partnerja boste morali prisiliti da vam pove zakaj se je vrnil a naj vam pri tem ne razlaga, da zaradi vas ali otrok, ker če je to razlog potem ne bi nikoli odšel. Dokler ne boste dobili zagotovila da bo zvest in ne bo hodil na ˝˝sosedov travnik˝˝ ne bo mogoče graditi zaupanja. Želim vam, da bi da bi zgradili nov odnos, ker je do vas krivica da morate v tem vztrajati in kot ste zapisali, tudi če izbiršemo vaše pismo vi obstajate. Naj bo to vaša popotnica.
Lep pozdrav!
Romana Žitko spec. ZDT
Zakonski in družinski Inštitut Novo mesto
Kapiteljska ulica 2
8000 Novo mesto
[email protected]