Najdi forum

Vsiljiv prijatelj

Pozdravljeni!

Že nekaj časa se soočam s problemov, ki vodi v konflikte s partnerjem. V najino partnersko življenje preveč posega njegov ločeni prijatelj. Naj omenim, da se s partnerjem bližava 40.letom, da imava vsak za sabo svojo življenjsko zgodbo in da najina veza traja 4 leta.

Problemi so se pričeli pojavljati pred tremi leti, ko se je parterjev prijatelj ločil. Sedaj se pa njegova vsiljivost čedalje bolj stopnjuje. V začetku sem tolerirala njegove obiske, saj sem mislila, da mu je potrebno pomagati in da rabi družbo ter pogovor ob ločitvi. Začelo se je s kratkimi obiski, potem se je nadaljevalo s prošnjo, če lahko v najino hišo za nekaj časa shrani nekaj osebnih stvari, nato je nenadoma postal prisoten ob naših družinskih praznikih in nenadoma, pa odkrito, se sprva tega sploh nisem zavedala, nama je začel krojiti življenje, tako kot njemu paše. Sedaj pride k nama skoraj vsak dan, pri nama ima odlagališče svojih stvari, se sam povabi na kosilo, ko se ga napije, prespi, kadar dobi otroka v varstvo, pride z njima zopet k nama….

S partnerjem sva se začela prepirati, saj mu ne zna reči NE. Dovolj imam teh “prijateljevih” obiskov, dovolj imam, da mojega partnerja posledično vodi v alkoholne omame, dovolj imam njegove hvalisanja in razlaganja o sexualnih aferah, dovolj, da je najina hiša njegovo odlagališče…Res, najeda mi živce in krade duševni mir.

Nedavno nazaj, sva se s partnerjem pošteno sprla, ko sem slišala njun pogovor, ko ga je nagovarjal, da bi morala večkrat it zvečer lumpat, da ni treba, da je tako zapečkarski, da si naj vzame dopust in bosta šla sama naokrog pohajkovat. Normalno, da sem znorela in svojemu partnerju povedala, da imam tega dovolj in ne bom dopustila, da bo zanemarjal mene in najine otroke(ja, vsi otroci so najini, tak njegovi, kot moji iz prejšnjih zakonov).

Odkrito povedano, sem se sedaj znašla v slepi ulici, “prijatelj” je čedalje bolj nesramen in vsiljiv, s partnerjem se čedalje bolj kregava in življenje nenadoma ni več lepo.
Neumno se mi zdi partnerju postavljati ultimat JAZ ali PRIJATELJ. Ne vem pa več, kako naj rešim ta problem. Res se sprašujem, je ta človek tako primitiven in neumen, prej bi rekla, da je nesramen in nevoščljiv in skuša razbiti najino vezo, ker ima sam zavoženo življenje.

S partnerjem ne najdem skupnega jezika, za rešitev te težave, čeprav se sam zaveda, da preveč sobiva v najinem življenju.
Za vsako mnenje in nasvet bom hvaležna.

Lep pozdrav, Nasmejana

Lepo pozdravljeni!

Najverjetneje vam ni preprosto, živeti na tak način. Nenehho se med vama s partnerjem prebuja jeza, ki pa zelo služi vajinemu odnosu. Ta gospod je nekdo, ki ga vidva potrebujeta, da sta lahko jezna drug na drugega in nanj, ker če ne bi bilo njega, bi bilo kaj? Kam bi se projicirala ta jeza?
Vaš partner je brez jeze, ne zmore postaviti mej in to vas zelo jezi. Težko je živeti ob moškem, ki sebe ne izraža, se prilagaja in ne zaščiti svoje družine. Ta moški je resnično preveč vsiljiv in nima mej, zato bo pa moral poskrbeti vaš partner. Kako to, da vi tolerirate, da gre ta gospod tako daleč. Sicer se jezite in kregate s svojim partnerjem, mej pa ne postavite. Če vi nebi dopuščeli tega prostora, da se vse to dogaja, se tudi nebi.

Ta gospod resnično nima prostora v vajinem odnsu, pogovorite se s partnerjem, povejte mu, kje so vaše meje, izseli naj vse stvari. Najbolj smiselno bi bilo, da bi prekinili stike, ker drugače verjetno ne bo šlo.

Zelo boste morali vztrajati.

Vse dobro v prihodnje, pa srečno.

Sabina Stanovnik, spec. zakonske in družinske terapije
Midva-zakonski in družinski center, Ptuj
[email protected]
030/333-009

Sabina Stanovnik spec. Zakonske in družinske terapije Midva-Zakonski in družinski center, Ptuj Tel: 030/333-009 E-mail: [email protected]

HM, zapletena reč…
Kot laik bi predvsem rekla, da je problem bolj v partnerju, kot v tem prijatelju.
Deluje karakterno labilno, sploh ko dopušča, da le-ta posega v vaše skupno življenje.
Po moje je bolje, da najprej skušaš ugotoviti, kaj ima takega ta prijatelj, da ga tako “potegne” na svojo stran in se poskusiš na miren način pogovorit s partnerjem.
Danes prijatelj, jutri morda alkohol ali pa kaj tretjega….seveda ni nikjer zagotovila, da bo neka zveza obstala.Ko pa vidiš, da jo je tako hitro pripravljen zanemariti in to kljub tvojim protestom …no, tu se mi zdi, da je že nek znak za alarm. Ni ti potrebno postavljati ultimatov, ker to vse samo poslabša…zato pa mu odločno povej, kako ti vidiš zadeve in se probajta uskladit.
Nenazadnje pa ni nihče z nikomer povezan z verigo.

Vmes si postavila vprašanje, če je potreben ultimat, ali TI ali PRIJATELJ. Mislim, da si pred tem, da boš morala to naredit, če hočeš ohranit familijo.
Pred VAJINA vhodna vrata VAJINE hiše postavi NJEGOVE osebne in druge stvari in bodi neizprosna!
Kakorokoli je to krut nasvet se mi zdi, da če boš tako stanje, kot je sedaj tolerirala, se bo pa tebi podrlo družinsko življenje.
Sicer pa niti ne razumem, kaj pravzaprav razmišlja tvoj mož, saj mora ja videti ali vsaj slutiti, da je nadaljevanje takega “skupnega” življenja poguba ne samo zate ampak posledično tudi zanj in za vajin odnos!!!???
Veliko moških se ne more odločit ali MAMA ali ŽENA…..
Tvoj se bo pa moral soočit s PRIJATELJ ali ŽENA…….

VEŠ KAJ NAREDI.BODI PRIJAZNA S PRIJATELJEM,VELIKO SE SMEJ,POGOVARJAJ ITD.
KAR NAENKRAT PA BO TVOJEMU PARTNERJU DOVOLJ,
ZAKAJ DOVOLJ…LJUBOSUMJE,SAM GA BO POSTAVIL PRED VRATA.

Ko so z nami še živeli otroci, sem mislil da so oni vzrok marsikaterih
težav ki sva jih imela z ženo. Ko so se odselili, sem na žalost ugotovil da imava težave midva, da sva jih imela že prej, le izgledalo je drugače.

Iz tega sklepam, da najmanj kar je: z možem nista enotna. Prijatelj ne bi smel imeti toliko časa in prostora v vašem življenju. Če s tem nisi zadovoljna moraš postaviti jasno mejo. Potem se bo pokazalo kdo je kdo…

Srečno.

New Report

Close