Vsi,ki so na Nizozemskem
Ali kdo živi na Nizozemskem? Konec meseca se odpravljam v to deželo in me zanima, če je možno tam najti kakšno delo; mogoče kot varuška, gospodinjska pomočnica….karkoli, tudi čistilka. Mi lahko kdo pomaga, prosim? Resnično si želim tja. Stara sem 26 let, pridna in zanesljiva, znam angleško ter osnove nizozemščine.
Hojla,
kam na Nizozemsko pa odhajas? Sprasujem ker je zelo odvisno v kateri del dezele gres… so namres izredne razlike med provincami… definitvno je kaksno taksno delo na jugu ( Zuid-Holland, Noord-Holand) lazje najti, kot pa na severu(Groningen…)
Koiko pa je to “osnove nizozemscine”? Tukaj skoraj vsi govorijo anglesko (generacije pod 55 let, recimo) tako, kar se tice jezika, ni problem… je pa problem razumeti oglase v casopisu, ce isces delo;
Mogoce ti bo pomagalo, ce malo prebrskas po straneh http://www.expatica.com, http://www.undutchables.com, http://www.ind.nl, pa veliko srece in uspeha na novi poti!
Groetjes uit Nederland
p.s. pripravi se tudi na to, da ljudje ne bodo vedeli kje je Slovenija, da te bojo mesali s Slovakinjo, da te bojo vcasih malo postrani gledali, ker si z “easteren block” of EU :), sicer pa so nizozemci nasplosno zelo prijetni, prijazni in pripravljeni pomagati
Jagoda!
Meni je življenjski san da bi živel na Nizozemskem. Vendar se zavedam, da žal za to ni možnosti. Slišal sem da Nizozemska noče sprejeti več tujce. Tudi jaz bi bil vesel če bi sploh lahko dobil tam kakšno delo.
Bogve kako težko je celo dobiti stanovanje tam “gori”, glede na to da imajo tako veliko prebivalcev za tako majhno državo.
Pol bi blo pa verjetno najboljš, da se tja poročim ;))
Oj!
Jaz sem na Nizozemskem prezivela veliko casa. Tudi jaz sem bila na zacetku cisto nora na dezelo, kulturo, jezik ipd., ampak potem ko tam nekaj casa zivis in ko ti dezela postane ze skoraj drugi dom-ker jo tolikokrat obisces, ni vec tako zanimivo. Vidis, da tudi tam poteka normalno zivljenje z vsemi pozitivnimi in negativnimi stvarmi;)
Sem bila skoraj 100%, da mi je dezela usojena in glej ga zlomka.. po vseh teh letih zivim v Avstriji:)
LP
Jagoda, a smem vprasat, zakaj imas taksno zeljo biti cistilka na Nizozemskem, to pomeni, da te bodo gledali isto kot mi gledamo bosanke cistilke? Naj ti povem se to, da so njihovi imigracijski zakoni malce tezji kot si mislis – preden se preselis tja moras imeti zagotovljeno delo in znati jezik (kar je malce vec kot goedemorgen in ik ben jagoda ;).
Zato je po mojem mnenju najboljsa resitev, da se zaposlis v eni firmi, ki ima izpostave tudi na nL in te ta firma potem poslje delat na nL.
Zdej ne vem, kako ti gledaš na “bosanske čistilke”. Men so vsi, ki delajo enaki in jih zaradi dela cenim, ne delam razlik. Pač želim si tja in rada bi delala. Mislim, da v tem ni nič slabega.
ja no, saj ti nihce ne brani, ampak potem pac moras biti pripravljena na to, da te bodo gledali kot nizji sloj … ki pa mora vseeno znati tekoce nizozemscino in imeti ze zagotovljeno sluzbo na NL
ŽIVELA NIZOZEMSKA !!!!!!!!!!
Zame najlepša država, ni kaj.
Forum je zaprt za komentiranje.