Najdi forum

Moja 6 letna vnukinja sicer še ne hodi v šolo, od starejšega bratca, ki hodi v prvi razred pa se je naučila že pisati in poznati črke. Ampak čudno, vse črke in številke napiše ali prepiše zrcalno – vse je kontra kot bi moralo biti.Sicer ji na to temo nič ne težimo ali posebej popravljamo, vendar ali ni to nekako čudno oziroma ne vemo, kako reagirati naprej. Sicer je punčka izjemno bistra, prisrčna in razgledana. Ali menite, da je pred šolo na to temo potrebno kaj storiti ali je to znak kake bodoče težave?

Tina,
kakšna pa je njena risba – tudi zrcalna?
Črke zrcali v “prepisu” ali samo kadar jih sama “piše”?

Vzrokov za zrcaljenje je lahko več.
Moogče ne bi bilo slabo, če se greste na pregled npr. v Svetovalni center.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Črke in številke zrcali ob prepisovanju in na pamet, pri risanju drugih oblik, pa ne vem kako bi to zrcaljenje lahko ugotovili oziroma ga nismo niti poskušali ugotavljat. Če npr. mi E napišemo zrcalno in ga njej damo prepisat, ga bo ona zrcalila tako, da bo zgledal prav.

Tina,

težko je reči, kaj je vzrok, Vsekakor pa bi bilo fanj, da gre vnukinja kar na pregled (in da starši dobijo kakšen nasvet).

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

Pozdravljeni!

Jaz sem se črke najprej naučila pisati v vse smeri, le v pravilno mi je bilo čudno.
To sem se naučila kasneje, vendar že pred vstopom v šolo. Pisati sem začela že s 5 leti.

Ta sposobnost, da lahko berem, pišem in obračam črke v katerokoli smer, pa tudi govorim lahko stavke po nazaj, mi včasih celo pomaga pri kakšni uganki kot je npr. poišči 5 predmetov, ki se skrivajo v sliki, pomaga mi, ko se z nekom učim in on sedi nasprotno od mene, saj lahko berem ‘obratno’, tako da ni nikakršnega problema, da se jaz ne bi mogla učiti, če imam narobe obrnjen učbenik, da tisti nasproti mene lahko bere. Tudi na šipah znam prebrati napise, če piše zrcalno, od eve proti desni itd, skratka, ta sposobnost je DOBRA! ohranite jo.

Jaz osebno v šoli s pisanjem nisem imela problemov, še napredna sem bila.

Mislim, da je to ena faza v razvoju, če pa do vstopa v šolo ne bo minilo, jo boste pač morali naučiti kako pisati pravilno, in ZAKAJ (jaz tega nisem razumela, pa mi je bilo na začetku čudno), sicer zna v šoli res imeti težave.

New Report

Close