Vse bolj čuden fant
Ker ne vem več, na koga se naj obrnem, sem se odločila, da svojo težavo delim z vami.
Z fantom sva skupaj že 3 leta, 2 leti živiva skupaj.Od mene je starejši 10 let, jaz sem še študentka.
Prvi dve leti najine veze je bilo vse super, oba sva imela dobri službi in dobro plačo, dokler ni on zgubil službe, meni pa podjetje kjer sem opravljala delo ostalo dolžno 4 mesečno plačilo, zaradi česar sem delo prenehala opravljati.
Prva dva meseca je še šlo, bodrila sem ga glede iskanja službe, verjela v to da je sposoben spet dobiti dobro oziroma še boljšo službo, on pa je nekje vmes v tem času zaspal..oziroma ne vem kaj bi rekla.. postal je vse bolj in bolj zagrenjen do mene se obnaša vse huje in huje in moja zveza mi propada zaradi slabe finančne situacije.
Sedaj je že tako daleč, da mu bodo vzeli avtomobil, saj je na leasing, jaz pa svojega avtomobila nimam, ker sem ga prodala pred enim letom, ko nama je tako dobro šlo in investirala v hišo kjer živiva.
Za popolnoma vse krivi mene, od tega da sem vedela da mi v podjetju ne bodo plačali (kar seveda nisem mogla vedet!), do tega da sem prodala avto in vložila denar v hišo in če ne bi takrat prodala avta bi ga sedaj še vedno imela, ko mu pa najdem delo, ki sicer ni ne vem kaj, je pa denar, pa reče da on tega ne bo delal in se začne spravljati na mene, češ da jaz bom pa doma sedela in v zrak gledala medtem ko bo on delal(pa sem po tem ko je on izgubil službo jaz še 3 mesece delala, medtem ko je on bil doma!), jaz pa ne hitim z iskanjem službe ker RES moram dokončati izpite drugače sem pa VEDNO delala in RADA delam, niti nisem imela probleme dobiti delo.Skratka, meša se mi že zraven njega, ker se samo norčuje iz mene, za popolnoma nobeno stvar ne prevzame odgovornosti (prileti na radar, krivi mene ker sem jaz rekla da morava v trgovino in je zato se šel peljat in priletel na radar, ko mu pa 10000x rečem da naj vozi počasneje, pa utrujam, težim in je spet ogenj v strehi).
Prepirava se zaradi banalnih stvari (kot to, da nama zmanjka cigaret in sem kriva jaz, ker nisem povedala da jih bo zmanjkalo (in zaradi takih stvari BURNO reagira, vpije), za vse opomine in položnice ki prihajajo moram imeti jaz skrb, na svoj telefon se sploh ne oglaša dolžnikom ampak moram to početi jaz), on pa postaja vse bolj nasilen – če mu ne ugodim, začne metati stvari po hiši, se dere na mene, žali.In to vse pogosteje…Je tudi mojster psihičnega živciranja, ko se mu umaknem, pride za mano in se mi smeji, izklapla televizijo /računalnik, jemlje stvari z mize in jih trga ali vrže v smeti, samo da bi me razjezil, jaz pa ponavadi ob takšnih provokacijah ki se mi nabirajo samo planem v jok.Če ta metoda ne prime, in se ne začnem jokat, me bo začel ignorirati in se ignorantsko obnašati in me kaznovat z tem da me pušča samo in gre k kolegu ali ven!
Zadnji njegov izpad je bil zaradi njegovega avta, ki mu ga bo leasing verjetno vzel, rekel je da me bo “ubil” če mu avto vzamejo, ker sem jaz kriva zato, nikakor pa mu ne morem dopovedati, da NISEM kriva, ker ne morem pričarati denarja ko ga ni, da nisem kriva za NJEGOVE napake, da nisem kriva če ne morem dati kosila na mizo ker ni denarja za HRANO, ne morem mu dopovedati, da NISEM kriva če on nima interesa za iskanje službe (in da mu že tako VSE prošnje pošiljam naokrog jaz!), da NISEM kriva za vse stvari ki jih on počne narobe.Sicer je delaven človek, ampak karakterno pa je GROZLJIV, ker ne izbira besed ki ti jih izreče, meče stvari po hiši, in vse to samo če mu ne ugodim – začne me obtoževati da se norčujem iz njega, da mu vsi prijatelji govorijo da se me naj reši, da je on v strahu pred mano (kakšnem strahu, takšnem da se bom začela jokati ko me bo začel spet napadat?).
Res več ne vem, kaj naj naredim z njim, ker ne pomaga nič – niti, da ga pustim na miru par uric, da bi se ohladil, niti to, da mu postavljam ultimate – namreč že sam me meče ven iz hiše (zahteva da takoj grem, sicer me bo zvlekel za lase, naj zmrznem zunaj v snegu, in še kup kletvic in žaljivk) kljub temu, da ve da nimam kam in da sem v hišo kjer živiva vložila več tisoč €..potem si čez dva dni premisli,in reče da se res grozno obnaša in mi govori, da ve da je grozen, da si me ne zasluži, da zakaj se moreva prepirati zaradi bedarij in da kak me ima rad..in je kakšen dan mir, potem pa spet ista pesem, ena malenkost, ki ne bo po njegovo, bo vse narobe, jaz pa ne zdržim več te njegove živčnosti!!!
Kako človeku, ki NOČE razumet, ki te ne SPOŠTUJE pokazati meje?
Verjetno bo marsikdo napisal, naj ga pustim… ampak še vedno nekako upam, da je to njegovo obnašanje samo prehodno in posledica stresa, čeprav je nemogoč že kakšne 3 mesece.Če se ne bo spremenil mi pa verjetno res ne bo preostalo drugega, ker takšnega obnašanja v življenju še nisem bila deležna.Kako me lahko ima rad, če mi namerno uničuje moje psihično zdravje, ko mu želim pomagati, on pa se obnaša do mene tako nespoštljivo in človeku nevredno…
Takega bo zelo hitro ukrotil en malo bolj odločen policist. Tip je postal agresiven in takšne primere rešuje policija.
In če se bo spremenil? Boš kar pozabila vse, kar se je zgodilo? Da se je znašal nad tabo, ti grozil, te poniževal, te zmerjal, da se absolutno ni znašel, ko je zašel v težave, da ni ravnal zrelo, kot zrela, odrasla oseba, temveč kot užaljena razvajena rit? Kako se boš lahko na takšnega zanesla v prihodnosti, ko bo prišlo še milijon vsaj tako resnih težav, kot je denar? Te bo vrgel ven z otroki vred ali kaj?
Zelo dobro se zavedaš, da nisi ti kriva za njegove probleme, zdaj moraš ozavestiti samo še to, da ta človek ni v redu zate.
Pazljivo še enkrat preberi svoj post.
Potem pa stopi par korakov nazaj in si predstavljaj, da ti je to pisala prijateljica. Kaj bi ji svetovala?
Meje?
Za postavljnaje mej je malo pozno, se ti ne zdi?Vsakič, ko si pustila, da vpije nate, si naredila korakec
nazaj in zdaj si pritisnjena ob steno, on pa bo delal še naprej s tabo slabo, zato ker ve, DA LAHKO.
Samo še prebuta te lahko, v svoji nemoči in neobvladovanju svojega življenja se pač znaša nad tabo –
ker mu pustiš. Nad drugimi se ne, le zakaj? Ker bi jih dobil čez kepo v hipu, kajne?
Tipček je pravzaprav bogi – nemočen, nesposoben, šibek. Ampak to izraža z agresijo, ki je pač nisi
dolžna prenašati.
Tvoj razlog da vstrajaš? Ker nimaš kam? A res nimaš prijateljice ali sorodnika, pri katerem bi lahko
prespala par mesecev?
In za božjo voljo, ne ostajaj z njim, spremenil se ne bo, če se bo, se bo na slabše.
Ti si pa zaslužiš VELIKO boljše. Življenje je samo eno, popravnega izpita ni.
Dekle, če mu boš takole rito odnašala kot mu jo ti (kot bi bila mamica nekemu 10 let starejšemu-??)
potem se bo tako navadil in kot en froc imel izbruhe če mu “mamica” ne bo vse ugodila.
naj sam plačuje, naj SAM pošilja prošnje okoli in naj se SAM javlja dolžnikom. Kaj si mu mama res ali kaj?
Kaj boš vedno plesala tako kot on hoče? Namreč če mu boš vedno use ugodila, se bo temu navadil in te imel za navadno cunjo…
vso srečo in postavi se zase. NE more biti namreč vse po njegovo, ker da en pri teh letih takole serje… živce ti bo sparal. hitro mu poreži krila.
Vrjamem da upas v tisto njegovo dobro nek globoko v sebi. Ampak hej, a te spostuje? NE. te ceni?NE. torej beeejz kukr te nesejo noge. sem imela dva taka primera in ko se enkrar zacne to nespostovanje, se ne povrne z nobeno lepo besedo, le s streznitvijo da si odsla in da se mogoce zav bodoce kej nauci. no od teh dveh mojih, se je le en, pa je zal prepozno,pa se to vem da ce bi se vrnila bi blo isto, ali huje
tudi sama sem padala v jok, on me je pa drazil Kaj je jokica a bos zajokala ipd. potem se mi je pa enkrat mal snel, ker clovek v nedogled tega ne mora prenasat, me je pa zbrcal. to je bilo zadnje kar je naredil.le se vprasanje casa je bilo! in mi je zal da nisem ze prej sla!