Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vrtoglavica, piskanje v ušesih, stres,utrujenost??

Vrtoglavica, piskanje v ušesih, stres,utrujenost??

Pozdravljeni,

Že lansko poletje se je na morju pričela nadležna težava in sicer, takoj ko sem stopila pot tuš, se mi je pričelo vrteti v glavi, slika pred očmi je šla gor in dol, dokler nisem stopila iz tuš kabine in odšla iz kopalnice…to se mi je dogajalo vseh 14 dni na morju, kar sem nekako pripisala spremembi okolja zaradi valov, vožnje z ladjo,…sicer prej nisem imela teh težav.
Sedaj po cca.10 mesecih se težave ponavljajo in sicer se mi vrtoglavica pojavlja vedno, ko se grem tuširat ter v manjšem prostoru (npr.v kabini za preoblačenje v kakšni trgovini), kjer ni zraku, tudi na delu ko se vozim z dvigalom v višja nadstropja in nazaj imam vrtoglavice, piska mi tudi v ušesih, včasih čutim tudi pritisk v ušesih …. Naj povem da imam na splošno zelo stresno službo z izmenskim urnikom in sem zelo utrujena, včasih imam tudi občutek zelo težke glave….Ali menite, da je težava v ravnotežju, morda v psihi, mogoče ker premalo spim? Ali bi bil potreben pregled pri ORL specialistu ali mogoče pri kakšnem drugem specialistu?
Hvala za odgovor in lep pozdrav

Opis vaših težav najbolj spominja na kombinacijo vzrokov:
– nizek krvni tlak
– preobčutljivost ravnotežnih organov (npr. nekaterim je slabo med vožnjo po ovinkih, drugim ne)
– vazovagalnih vzrokov (nekateri v slabem zraku ali gneči kratkotrajno izgubijo zavest).

Seveda je potrebno preveriti delovanje ravnotežnih organov pri ORL specialistu in tudi delovanje centralnega živčnega sistema pri nevrologu.

*** asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med., spec. ORL, ORL Klinika, UKC Ljubljana *** ORL SOKLIČ KOŠAK, Vilharjeva 50, LJUBLJANA *** m: 041 45 22 88 *** e: [email protected] *** https://www.orlsoklickosak.si ***

New Report

Close