Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vrtoglavica in izvid RTG hrbtenice

vrtoglavica in izvid RTG hrbtenice

Pozdravljeni

občasno me mučijo vrtoglavice, ki me v posteljo položijo za 3-4 dni, takrat mi je slabo in bruham, prve dni se stanje ne umiri niti če ležim, saj mi pleše cela postelja in imam občutek, da bom padla iz nje.

Šla semn slikat hrbtenico in dobila izvide, ki pa mi jih na kontroli zdr. ni bolj razložil. Rekel je, da naj počakamo še ne VTG izvide, ki nam lahko povedo kaj več. Naj povem še to, da sem pred časom že hodila v amb. v Lj in sem opravila VTG in ni bilo posebnosti. Me pa v Lj. nikoli niso dali slikat hrbtenice, to sem sedaj prvič opravila.

Mi lahko razložite kaj pomeni spodnji izvid in kaj to pomeni zame za naprej. Stara sem 34let.
Craniogram – ni videti patol.sprememb
c.h. – nekoliko izravnana cervik.lordoza, zožen prostor med C4 in C5 in izraženi začetni znaki osteohondroze.

za odg. se najlepše zahvaljujem in vas pozdravljam.
lp M

Spoštovana Miss!

Ta izvid pokaže, da je vratni del hrbtenice spremenjen, določeni prostori so zoženi, ki pa lahko razdraži določene živčke in refleksno pride do zoženja žilic, ki prehranjujejo notranje uho in nam se začne vrteti. Razen fizioterapije za to druge pomoči ni. Če je VTG v redu, to pomeni, da je samo notranje uho zdravo.

LP. drIB.

New Report

Close