Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vrtoglavica, glavoboli, bolecina v rebrih

Vrtoglavica, glavoboli, bolecina v rebrih

Pozdravljeni,

10-letnemu sinu se ze nekaj casa pojavljajo obcasni glavoboli. Zadnje 2/3 tedne pravi, da se mu obcasno zavrti, ko ustane iz sedecega polozaja. Zacelo se je pri telovadbi, ko se mu je zelo vrtelo. To se sicer ni ponovilo, o obcasni vrtoglavici pa se vedno pove. Ravnokar je tudi prebolel kovid, le malo prehlajen. Zadnjih nekaj dni ga boli cisto spodnja desna rebrna kost, pravi, da se bolecina stopnjuje, a ga pri dnevnih aktivnostih ne ovira, najbolj ga moti, ko lezi.
Ker me ze resno skrbi, kaj bi lahko nakazovale njegove tezave, bi prosila za nasvet. Drugace je jesc, sportno aktiven, vendar precej obcutljiv fant, ki se tudi hitro prestrasu vsake bolecine. Jaz pa panicna mama, ki potem na googlu isce diagnoze, kar ponavadi pripelje le se vec skrbi.

hvala,

lp

Vrtoglavica, ki se pojavi po hitri spremembi položaja telesa (vstajanje iz ležečega ali iz čepečlega položaja ipd) je nezaskrbljujoč podatek, pripisujemo ga labilnemu krvnemu obtoku. Ko ležimo in na hitro vstanemo, na hitro pade krvni tlak, ki se v nekaj sekundah uravna in vrtoglavica mine. Še najbolj pogosto to vidimo pri mladostnikih, ob vstopu v puberteto. Svetujemo samopazljivost, torej počasno vstajanje.

Bolečine v prsnem košu so lahko povezane tudi s silovitim kašljem ob prehladu ali COVID, lahko je prišlo do manjše, nepomembne poškodbe, pa ga boli. VSekakor ob stopnjevanju bolečine, ki ne mine po nesteroidnem antirevmatiku (npr. Brufen) svetujem obravnavo.

 

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close