Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija vrtoglavica

vrtoglavica

Spoštovani, na vas se obračam z velikim problemom, ki ga ni videti konca. Pred enim mesecem se mi je v službi začelo vrtet in pred desnim očkom so se mi pojavile nekakšne nitke, ki so precej bliskale. Odšla sem na urgenco tam so mi dali helex in priporočili pregled pri zdravniku. Povedat moram, da imam že dalj časa težave s hrbtom predvsem z vratnim delom (zaradi službe in nepravilne drže). Poleti sem šla na masažo hrbta, kar mi je vse skupaj samo poslabšalo.(grozne bolečine v vratu in po vratu v glavo)V tem času odkar sem na bolniški pa sem šla 2x slikat vratno hrbtenico in mnenje je bilo naslednje:blage degenerativne spremembe na vretencu C5-C6 in izravnana vratna lordoza. Ni dokazov za ligamentarne okvare.začetni spodilofiti na segmentu C5-C6,ki blago vristkajo desni nevroforamen na tem segmentu. Ostali nevroforamni so primerni. Dobila sem napotnico za fiziatrijo katero začnem v sredo in napotnico za ORL, ker se mi precej vrti če pa se mi ne sem omotična. V levem ušesu so občasno prisotne bolečine, vnetja ni. Občasno imam občutek kot da imam zamašena ušesa in mi v ušesu poka.Prosim če mi vedeli povedat, kaj bi to bilo , ker to traja če cel mesec in zadevi ni videt konca.

najlepša hvala, mamiR

Spoštovani!

Vzroki so za vrtoglavice zelo različni in včasih tudi nejasni. Pri ORL pregledu in preiskavi se vidi ali je ta vzrok v notranjem ušesu ali ne. Seveda tudi manjše spremembe na vratni hrbtenici lahko povzročajo te težave, ker pride do “refleksnih” motenj v prekrvavitvi notranjega ušesa.

LP iB.

Lepo pozdravljeni!

Letos pozimi sem imela hudo vnetje sinusov in od takrat naprej imam občutek zobobola, vrtolavice in čuden okus v ustih. Ker sem bila takrat noseča sem se zdravila z antibiotikom hiconcil. Bolečina, oz. nekakšen pritisk čutim od nosu do ušesa in včasih še do zadnjega dela glave. Bila sem na preiskvah pri nevrologu, tudi na krvnih preiskavah in je vse ok. zanima me ali je lahko vrtoglavica in čuden okus v ustih posledica zamašenih sinusov? Kaj mi predlagate?
Za odgovor se vam najlepše zahvaljujem!

Lp

Spoštovani!

Možno je da je sinus “zamašen”, priporočam še pregled pri ORL zdravniku oziroma slikanje sinusov. Prava vrtoglavica pa ponavadi ni zaradi sinusov.

LP IB.

Pozdravljeni!

Tukaj bi vam tudi jaz opisala svojo težavo.
Imam podoben problem kot uporabnica,ki je odprla to temo.

Imam težave z vratom in sem tudi že bila na slikanju(ali bi se pri slikanju videle tudi kakšne druge spremembe ?). Zaradi prisiljene drže imam manjšo obrabo in zato imam zelo pogoste bolečine v vratu. Te bolečine v vratu se mi pojavijo še bolj,če ponoči ne najdem pravilnega položaja. Zadnje čase pa opažam,da me tudi tu in tam boli desno uho. Ta bolečina je še močnejša ravno ponoči,če me boli vrat.Ali mislite,da se lahko bolečine v ušesu pojavijo zaradi vrata? Naj povem ,da slišim dobro(vsaj opazila nisem sprememb) me pa moti to,da ravno na desnem ušes,me moti glasen ropot??? (npr.če nekaj zelo zaropta,mi je zelo neprijetno).
Včasih semi pojavi vrtoglavica in občutek nestabilnosti.Alimislite ,da bi bilo dobro na slikanje glave?

Hvala vam za odgovor in lp

Spoštovani!

To kar opisujete, je možno, da je vse od “vratu” – takrat nas boli ne le vrat ampak tudi glava, rama, lahko imamo tudi “vrtoglavice”… Če drugih težav nimate, ne vidim korist od slikanja glave.

LP IB.

Za mamiR in pupa07:

Vam priporočam vaje za vratno hrbtenico in pa vaje za ravnotežje, ker drugo ne pomaga. Ni pa nekih posebnih zdravil za to, tako da vam ne preostane drugega. V primeru večjih bolečin v predelu vratne hrbtenice pa mislim, da nudijo analgorevmatike.

Lp, Goran

Hvala!

LP.

New Report

Close