Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Vrtoglavica

Vrtoglavica

Spoštovani!

Ne vem, če se obračam na pravi naslov, pa vseeno Vas bom vprašala. Moji mami so se letos 18.7.05 začele rahle vrtoglavice oz. omotica, ki je prešla na hude vrtoglavice. Opravila je vse preiskave (EKG, ščitnica, vid, kri, voda, ginekolog, ….) vse bp. Osebna zdravnica je bila mnenja, da je kriv stres in je dobila pomirjevalne tablete (česar ni bila najbolj vesela).

Nazadnje je šla še na nek pregled slušnih in nosnih kanalov (nekaj takega) in so ugotovili, da ima nek notranji organ (hiperaktivni) za ravnotežje zelo, zelo občutljiv.
Dobila je vaje, katere povzročajo vrtoglavico in sprožijo možgane, da začnejo delovati proti njej. Zraven pa je še dobila 3x dnevno jemanje tablet Urutal.
Naj povem še, da jemlje tudi hormonske tablete hkrati.

Te vaje je redno izvajala (5x na dan) in ob tabletah se ji je stanje za malenkost poboljšalo. Sedaj zadnja dva dni pa ji je prišlo tako hudo, da se je počutila kot na začetku. Lahko je samo ležala, slabo ji je bilo od vrtenja,…

Najbolj jo zanima ali je to NORMALNO, da se ji tako močno še zmeraj vrti po tabletah Urutal. Zanima jo, če je to mogoče stranski učinek, saj tam piše, da ravno to je (eden izmed njih). Namreč kolikor sama ugotavlja ji tablete veliko ne pomagajo oz. ne kažejo še nobenega izboljšanja.
Zaposlena je v vrtcu kot vgojiteljica in z delom naj bi pričela drugi teden, 22.08.2005. Sama pa pravi, da takšna ni sposobna za delo, saj se ji vsaj rahlo vrti vsak dan.
Kaj menite Vi?

Za Vaš odgovor se Vam že v naprej zahvaljujem.

Lep dan še naprej.

Spoštovani!

V kolikor so težave tako hude z vrtoglavico in bruhanjem, bi bilo v dobro, če bi se gospa oglasila v ORL ambulanti na pregledu, saj ponavadi bolnike z zelo izraženimi znaki sprejmemo v bolnišnico, kjer dobivajo zdravila za izboljšanje trenutnega poslabšanja stanja.
V kolikor gospa ne bruha, priporočam počitek ter večkrat pitje malih količin navadne vode. Urutal priporočam nadaljevati, v kolikor pa se težave ne bodo izboljšale v 5 dneh, pa priporočam ponovni pregled.
Mislim, da zaenkrat gospa ni zmižna za delo v v rtcu.

Lepo pozdravljeni, B.O.

Spoštovani,

ponovno se obračam na Vas, saj v našem kraju, kjer živimo ne izveš od zdravnikov popolnoma nič ali pa se ne dajo motiti.

Najprej bi se Vam zahvalila za odgovor. Mamina situacija pa se nadaljuje takole.
V soboto, dne 20.08.05, sem jo odpeljala k dežurnemu zdravniku, saj ji kljub Urutalu, vajami in Helexu ni bilo dobro, vendar bruhala do sedaj še ni, ji je pa slabo ob nenehnem vrtenju. Dežurna zdravnica je bila zelo prijazna in ji obrazložila, da bodo Urutal tablete začele delovati šele po 15 dnevnem jemanju, do takrat pa naj ima počitek in mirovanje ter naj s ponedeljkom stopi do svojega zdravnika po nadaljnjo bolniško. Teh 15 dni bo šele minilo v četrtek, 25.08.05.
Njena osebna zdravnica je trenutno na dopustu do 02.09.05 in je šla zato k nadomestni. Ta pa ji je zabrusila nazaj, da mora jutri iti v službo, da to ni nič in da bo jutri bolje. Ali se res lahko takšno stanje kar naenkrat iz danes na jutri izboljša. Vprašala je tudi, če bi jo lahko dali še na slikanje vratne hrbtenice, vendar ji je ta zdravnica odgovorila, da ona je ne more nikamor poslati. A je treba res umirati prej, da te lahko napotijo še kam naprej?!
Kot sem Vam že napisala dela v vrtcu kot vzgojiteljica in ve, da trenutno še ne bo zmogla. Edino kar jo malo pomiri in lahko nekaj ponaredi je tableta Helex vendar pod vplivom teh ne more in ni sposobna voziti avta, pa tudi vsa omotična je po njej. Torej, zdravnica ji je spet odgovorila, da naj ga vzame šele ko pride iz službe. Sama pa spet ve, da drugače ne bo zdržala v službi kot tudi doma včasih ni.
Ali mora res počakati svojo osebno zdravnico in se zdaj ta dva tedna dobesedno mučiti in boriti proti vrtoglavici v službi??

Še enkrat hvala za odgovor in lep pozdrav.

New Report

Close