Najdi forum

Vrtec-uvajanje

Ni mi jasno zakaj ne morejo izvajati programa ko so starši zraven.
Jaz sem imel tudi idejo da vse poteka tako kot bo kasneje, starš je le še en “otrok”, ali ena “vzgojitelica” več v skupni, ki pomaga otroku sprejeti novo okolje, deluje kot vez, most med znanim in neznanim.

lp

Mi uvajamo našega 15-mesečnika že dva tedna. Prvi teden je bilo vsak dan slabše, drugi teden, ko ga je zjutraj peljal mož, malo bolje, zdaj, tretji teden, ko bi moral sam zaspati, je spet grozno.
Kje so tako zelo zelo prijazne vzgojiteljice? Sama imam namreč pomisleke pri naši, da se z otroki ne ukvarja dovolj oziroma ne na način, primeren 1 – 2 letnikom. Ne vemo, kaj naj naredimo.
Sicer je pa to grozna, grozna izkušnja tako za starše, kot tudi za otroka.

Živjo vsem,
Pri nas gre zadeva zelo počasi naprej.
baje se ima po jutranjem jokanju kar vredu. Malce se že sam igra in počasi že sodeluje v skupini, vsaj tako pravi vzgojiteljica.
Gremo naprej od poraza do poraza do končne zmage, ko naj bi jim bil vrtec v veselje.

lp

Moram priznati, da sem se kar razveselila vasega odgovora. Mi se namrec pravkar soocamo z vprasanjem – varstvo ali vrtec. (Imamo 12 mesecev staro hcerko). Z mozem sva obiskala nic koliko privatnih varstev, kjer zenske varujejo po 4 ali celo 5 otrok, v okoljih, ki jim niso prav nic prilagojeni. Ampak vseeno me morijo vprasanja – ali je vrtec prava odlocitev, ali ne bo otrok neprestano bolan, ali je to dobro za njegov razvoj…? Kup vprasanj, na katere na zalost nimam odgovorov.

P.S. Katere jasli pa tako hvalite?

Opažam, da malčke uvajate nekje teden do dva tedna. Moj sin je šel v vrtec, ko je bil star 2 leti in pol. Moram povedati, da sta bila prva dva tedna grozna. Zjutraj je jokal tako močno, da je ob tem celo bruhal. Sčasoma se je nekako privadil in je z veseljem razlagal kaj vse delajo v vrtcu.Tudi, ko je zjutraj šel v vrtec, ni bilo problemov.Letos ko zahaja v vrtec že drugo leto, pa se je ponovno začel isti problem. Zvečer, ko gre spat me že sprašuje, če bo moral zjutraj zopet v vrtec.Ponoči je začel močiti posteljo (tega doslej ni nikoli počel). Opazila sem tudi, da ima strah pred vzgojiteljico.Na sestanku v vrtecu sem omenila problem, vendar me je vzgojiteljica zavrnila,češ, da se zjutraj od otroka predolgo poslavljam, da zato joče.Kaj naj storim?

New Report

Close