Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vrtec in stres

Vrtec in stres

Pozdravljeni!
Imela bi eno vprašanje glede skoraj 4letnega sina.
Vrtec obiskuje od lanskega novembra,pred tem je bil doma. Z uvajanjem v vrtec nismo imeli nobenih težav, tudi sedaj zelo rad hodi, vzgojiteljice so super, ima veliko prijateljev. Tudi prilagodi se zelo hitro, glede na to, da je bil novembra sprejet v eno skupino, januarja jo je zamenjal, potem poletne počitnice in reorganizacija in je bil tudi v drugem vrtcu, zdaj septembra pa je spet zamenjal skupino in vzgojiteljico, pa nikoli nobenih težav. Res je tudi, da je v vrtcu samo pet skupin in se večinoma vsi med sabo poznajo, tako otroci z vsemi vzgojitelji, kot tudi otroci med sabo.
Zdaj septembra je isti vrtec začel obiskovati tudi mlajši, skoraj 2 letni sin in tudi ni bilo nobenih težav.
Včeraj pa so v skupino dobili še dva otroka, ki sta prvič v vrtcu in sta veliko jokala.
Vzgojiteljica me je klicala iz vrtca, da se naš slabo počuti, enkrat je tudi bruhal in da dosti joče, če lahko pridem po njega. Seveda sem prvo pomislila na kakšno virozo, torej nič posebnega. Prvi stavek, ki mi ga je rekel, je bil, da je bilo zelo glasno in da sta se ta dva nova otročka dosti jokala. Pa da ga zelo močno boli glava. Doma je potem odspal 2 urci, se za par minutk vstal,toliko, da sem mu dala Calpol in rekel da bi šel nazaj počivat. Po približno pol ure pa je še enkrat bruhal. Pa vročino je imel do 39. Kasneje je bilo vredu, je pa bil zelo umirjen, cel popoldan je poležaval, jedel nič. Zvečer je spet govoril, da ga boli glava in vročina mu je narastla do 38,5, potem sem mu pa pred spanjem spet dala Calpol, pa še to bolj zaradi glavobola, kot zaradi vročine. Spal je celo noč normalno brez zbujanja. Danes zjutraj pa kot da nič ni bilo, razen da mi skozi govori, da je bilo zelo glasno v vrtcu.
Sva pa seveda šla do pediatrinje, ker še nikoli do sedaj ni bil tako “bogi”, kot včeraj in sem mislila, da se sigurno kaj kuha. Morda kakšno vnetje sinusov, ker je po malem že cel mesec z izcedkom iz nosa in ker ga je prvič v življenju bolela glava.
Pri pediatrjinji vse ok, nobenih posebnosti.
Zdaj me pa zanima, če bi se zaradi stresa in verjetno tudi rahlega “kaosa” v vrtcu tako burno odzval? Kar me sicer čudi, ker se drugače resnično hitro prilagodi in nimamo nekih težav glede tega.
Imava pa v petek še kontrolo pri pediatrinji, če bi se slučajno res kaj kuhalo, čeprav je danes brez vročine, normalno ješč in razposajen kot običajno.

Se opravičujem, ker sem bila zelo dolga, ampak ni šlo bolj na kratko😊.

Lep pozdrav in hvala za odgovor!

Mnogo pogosteje vrtčevski otroci v skupini obolevajo zaradi lažjega prenosa virusnih okužb, sploh, če ima tako visoko vročino. Skratka, pomisliti je najprej potrebno na okužbo (vročina, bruhanje), kot pa na stres, ki ne povzroča visoke vročine.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close