Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Alergija vrtec in alergija

vrtec in alergija

Pozdravljeni!
Dvoletna hčerka, ki je alergična na kravje mleko, gre sptembra prvič v vrtec. V vrtcu sem se brez problema dogovorila za dietno prehrano, s potrdilom zdravnika seveda. Vem, da bo hčerka pred sabo dobila krožnik s hrano, ki ne bo vsebovala mleka. Vendar se pri meni vseeno pojavljajo določeni strahovi. Mala namreč še ne razume, da ne sme jesti vsega in skrbi me , da bo za mizico jemala hrano od drugih otrok. Dvoletniki , nekateri, lahko še precej pacajo in me res skrbi kako bo , ko bodo ostali pacali po mizi z mlečnimi kašami. Ona bo sicer dobila riževo mleko, kljub temu pa me skrbi. Drugi problem pa je ta, da hčerka še vedno daje v usta veliko stvari- igrače, liže žogo in podobno. Tako skoraj ne verjamem, da se bo mogoče izogniti posrednemu prenosu mleka. V smislu, da bo igračo v usta nesel otrok, ki je prej jedel mleko, za njim pa moja hčerka. Ne vem, saj mogoče bo vse OK, sem le preveč zaskrbljena. Kljub temu pa mislim, da če bi imela hčerka tako močno alergijo, da bi po zaužitju mleka dobila hujšo alergično reakcijo, je ne bi vpisala v vrtec.
Zanimajo me predvsem vaše izkušnje z alergičnimi otroci v vrtcu, ki še ne razumejo , da ne smejo jesti vsega in ki še vedno nosijo stvari v usta. Se jim je stanje po vstopu v vrtec poslabšalo?
Pri teh mojih pomislekih ne želim kritizirati vzgojiteljic, le da je pri skupini otrok zelo težko paziti, da otrok ne bi prišel v stik z mlekom- pred umivanjem se lahko lupčkajo, primejo za rokice in grejo skupaj k umivalnikom- seveda umazani od hrane.
Najlepša hvala za odgovore in vaše izkušnje!

uboga revica! koliko skrbi!

ne boj se dotikov otrok ki jedo mleko, jajca etc.
vzgojiteljice ne pustijo da bi drug drugemu jemali hrano, pacali po njej…sploh ne moreš verjet kakšna disciplina je v vrtcu.

glede tega mi nismo imeli težav, naš malči je zdaj že eno leto v vrtcu.

imeli smo pa težave, kako za božjo voljo jim dopovedati da naj ne dajejo začimb!!! stoprocentna sem da so mu dajali začimbe – 1 x sem poskusila juho. in ker po 1 letu ni bilo izboljšav, sem jim od zdravnika prinesla U3, zdaj se je držijo. koža malčka je bp.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Počasi umira kdor postane suženj navade, ponavljajoč vsak dan iste poti, kdor ne zamenja prestave, kdor ne tvega in zamenja barvo oblek, kdor ne govori tistemu, ki ga ne pozna. Pablo Neruda

Ah, če je alergična samo na mleko, se sploh ne sekiraj. Moja je tudi na jajce, oreščke, pšenico, rž, sezam in kup enega sadja in zelenjave, pa bo šla pri 2l vseeno v vrtec.

New Report

Close