Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Vrtec

Vrtec

Pozdravljeni, imam eno dilemo in se z vprašanjem obračam na vas.

Doma imam 15 mesečnika, ki lani ni bil sprejet v vrtec in ga imam doma. Sprejet je v vrtec za september, takrat pa imam rok poroda za drugega otroka.

Sicer je otrok zelo odporen, do zdaj še nikoli bolan, nobene reakcije na cepljenje ali podobnih težav, vem pa, da se z vrtcem veliko spremeni.

Zanima me, kaj se priporoča v takšnem primeru. Lahko gre prvorojenec normalno v vrtec in ostane doma v primeru prehlada/bolezni ali če kaj razsaja ali se svetuje, da preventivno vsaj v času poroda drugorojenca ostane nekaj časa doma?

 

Hvala za vaše mnenje. Lp

Ob prihodu novorjenca vedno svetujemo, da je starejši otrok, ki obiskuje vrtec, doma. Vsaj nekaj prvih mesecev, ko je novorojenček oz. kasneje dojenček, zelo dojemljiv za okužbe., ki lahko pri tako malih otrocih potekajo s težjim potekom.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

tudi sama bi se rada navezala na to temo in sicer, zanima me zakaj točno se priporoča starejšega otroka dati kasneje v vrtec- glede na to, da je dojenček tako ali tako izpostavljen ljudem, bodisi tem, ki pridejo na obisk ali takrat, ko se gre na kakšen sprehod in se koga sreča…sploh pa starim staršem, možu, ki hodijo v službo in so v stiku z raznimi ljudmi… hočem reči, da 100% izoiran dojenček ne more biti in lahko kdorkoli prinese kakšen prehlad domov, ne samo starejša hčerka.Sicer slišim 1001 zgodbo in mnenja,  pediatri so mi pa svetovali, da imam starejšo hčerko doma čez zimo se pravi 6 mesecev- kar ne bi sicer bil problem, ker trenutno se imamo lepo in lepo shajamo..ampak me malo daje to, da bi hčerka veliko zamudila (iz stališča druženja). Sprašujem tudi zato, ker sem nova v tem- letos je začela hoditi v vrtec (stara 3 leta), dojenčka pa smo dobili v septembru. Sicer se mi zdi,da ima hčerka dober imunski sistem, ker do zdaj dejansko ni bila veliko bolna, ni pa še prebolela nobene od teh otroških bolezni (je pa cepljena proti gripi in dajem ji D vitamin in probiotike).

Rada bi samo bolje razumela priporočilo, da je doma čez zimo (in ja, se zavedam da bojo takrat najbolj razsajali virusi in viroze, ampak kot že rečeno, ni nujno, da prinese samo hčerka kaj domov), ker nočem nobenemu od otrok delati kakršnekoli škode iz kateregakoli vidika.

Res sem zmedena kaj storiti, ker bi rada samo najboljše za oba zato lepo prosim za odgovor oz. Nasvet.

Najlepša hvala!

Lep pozdrav

 

Računamo na zdravo pamet, da domov ne spuščate prehlajenih obiskov. Kar pa ne morete narediti, če gre za lastnega otroka, ki stanuje v istih prostorih. Novorojenčki in mali dojenčki se nalezejo zagotovo od starejših sorojencev, ki so lahko samo malo prehlajeni, dojenček pa pogosto razvije ne le prehlad, pač pa ob primernem povzročitelju hujše oblike 8bronhiolitis, s potrebo po hospitalizaciji ipd). Nasveti so podprti s strokovnimi dejstvi, kar pediatri dobro vidimo, ko obravnavamo male dojenčke s starejšimi sorojenci v vrtcu.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close